Silnik się przegrzewa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to moze byc?kupiłem nowe wisco,wymieniłem termostat ale mimo to temperatura powoli skacze do 3/4 na wkazniku!!czy w e32 pompa wodna ma plastikowe elementy?

[ wiadomość edytowana przez: krystian_xx dnia 2006-03-25 14:24:22 ]

Odpowietrzyć fachowo.

jezeli odpowietrzenie nie pomoze to pozostaje sprawdzic pompe wody..

radzę dobrze odpowietrzyć,wymienić pompę wodną bo może się obracać na frezie(miałem taki przypadek że na wolnych obrotach był obieg płynu a po przekroczeniu 3 -4 tys. obieg zanikał przyczyna była pompa,delikatnie pękło kółko plastikowe i obracało sie na frezie)jeżeli to nie pomoże to może pomoże przedmuchanie chłodnicy choć to mało prawdopodobne.a płynu ci czasem nie ubywa bo jak tak to może byc uszczelka pod głowicą czego nie życzę.

predzej sama glowica niz uszczelka ..... norma

u mnie problem jest(był) ten sam.W korkach i na światlach temp. dochodzila do 3 kreski. Miałem walniętą pompe wody przez co ubywało plynu chl[sprawdź najpierw stan plynu].wymieniłem pompe i visco(nowy Behr).Problem nie zniknał,dopiero jak zalozylem stare visco wróciło wszystko do normy...(nie wiem jak to mozliwe że na nowym Visco się grzał w korkach) dodam że odpowietrzyłem układ...
nowa pompa 90zl (kup tylko pompe która ma metalowy wirnik)

Cytat:
co to moze byc?kupiłem nowe wisco,wymieniłem termostat ale mimo to temperatura powoli skacze do 3/4 na wkazniku!!czy w e32 pompa wodna ma plastikowe elementy?

Ja też miałem podobnie (525 z klimą). (w lutym ubiegłego roku w korku temperatura mi się podnosiła ponad pół skali). Wystarczyło umyć chłodnice (wąż z wodą od strony silnika na zewnątrz przez obydwie chłodnice i jak ręką odjął. Nawet w lato (a zimno nie było) w korkach zawsze na połowie skali.

pozdr
Mariusz
PalioW.

hmmmm.ktory czujnik jest od czego?samochod był u znachora ktory wymieniał uszczelke od odebrania zaczely sie dziac wlasnie te dziwne żeczy z temperaturą,ale dzis wpadłem na ambitny pomysł zeby zamienic wtyczki na czujnikach!teraz wskazuje prawidłowo ale niejestem pewien czy temperatura którą pokazuje wskażnik jest faktyczna!czyżby ten znachor pomylił te wtyczki?temat dotyczy e32 730i

[ wiadomość edytowana przez: krystian_xx dnia 2006-03-27 16:23:15 ]OK!sam sobie poradziłem !wtyczki były pomylone teraz jest wszystko spox!!dzieki za odzew,temat uważam za zamknięty.[/LIST]

[ wiadomość edytowana przez: krystian_xx dnia 2006-04-14 11:39:51 ]