Światła w AVENSIS 2001

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Kurcze, to że zmiana na drogowe uruchamia drogowe do dalej właczonych mijania to wiedziałem ale że pozycyjne także sie świeca zarówno jak włączam je same, jak włączone są mijania oraz jak włączone są drogowe to nie miałem pojęcia. Może mam coś źle ??
Cholera kupiłem sobie fajne niebieskie światełka i teraz te żółte pozycyjne tak ochydnie psują wszystko świecąc zawsze że aż ręce opadają

[ wiadomość edytowana przez: belatrix1 dnia 2006-03-24 21:11:56 ]

kurcza 3 raz czytalem i nie zczailem

chyba przemęczony jestem albo tak zagmatfanie napisane

To normalka ze jak wlaczysz swiatla mijania to i pozycyjne sa wlaczone

He he no to co teraz ? ... pozostaje wykręcic żarówki albo mając zawsze włączone pozycyjne przyzwyczaić sie do tego.
ech... one są takie malutkie że może jakos mi przejdzie ale faktycznie zaskoczony jestem że pozycyjne nigdy się nie wyłączają i świecą zawsze jak jakiekolwiek światła są włączone.

ale to mozna lątwo zauważyć
jak u kogos przepali się żarówka
to tylko pozycyjna się świeci i w sumie tak powinno być

Pozycyjne również można kupić w kolorze niebieskim i będzie po problemie

kup sobie na allegro pozycyjne diodowe białe (daja błękitną poświatę) lub niebieskie (ale sa nieżle niebieskie) są chyba po ok. 5 zł. Ja jestem z nich bardzo zadowolony, mam nadzieję, że bedą służyły przynajmniej przez połowę czasu, o którym informuje producent (ponad 10 lat).

Ja kupiłem sobie diodowe białe i efekt jest fantastyczny --> nie wiem skąd waga problemu

Zdjęcia z komórki, ale kolor widać:

[ wiadomość edytowana przez: Lord_V dnia 2006-03-26 11:05:52 ]

Dokładnie macie rację. Już sprawdzałem na Allegro i faktycznie sprawa jest prosta. Nie wiedziałem że pozycyjne także można kupić w takim fajnym kolorku
Dzięki za pomoc.

tylko nie przesadź z tym niebieskim bo za to można mieć kłopoty

Philips ma w ofercie blue vision w kompletach,czyli mijania z postojowymi
też dają lekko niebieską poswiatę,a na dodatek mają homologacje i w razie kontroli dowodu za to nie mogą zabrać.

Te philipsa po jakimś czasie robią się też żółte - jedybie diody dają białe światło. Jednak niebieskie wyglądają paskudnie festyniarsko.

Ja mam philips blue vision i jestem bardzo zadowolony i przez rok bo co rok zmieniam żarówki nic z barwy nie straciły.

Pozdro.

założyłem diodki z Allegro, ale zamiast białych są takie niebieskawe... wolałbym jednak białe pzdr