Zmiana radia na jakie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Obecnie posiadam radyjko onwa mk3 antena magnum (bat) i coraz bardziej mam już dosyć często pojawiających sie pisków i szumów. Najgorzej jest w miastach!!!
Używałem tego radia przez ok 1.5 roku (dziennie robie nawet 500km) stwierdziłem że czas na zmiany.
Moje pytanie jest ,na jakie radio zamienić aby była ,,słyszalna'' różnica.

A co sądzicie o tym sprzęcie??Tytuł strony

[ wiadomość edytowana przez: mario78 dnia 2006-03-25 11:22:12 ]

tti 880 jest dobrym radiem,ma dużo funkcji,ładnie wygląda,ale chyba najlepszym wyborem jest uniden 520,sprawdzone,wytrzymałe,ma rf gain i w miastach w miare dobrze można regulować szumy i nakładające sie rozmowy.
Ja miałem unidena 510 sprzedałem go,ze względu na brak rf-gaina ,teraz myślę o 520,tti880,lub midlandzie 1001z.
Ten ostatni nie ma wyjścia filtra anl,ale ma wbudowany tylko bez możliwości wyłączenia.
Kusi mnie ten tti 880 ale rózne są opinię o nim,na pewno nie jest tak wytrzymały jak uniden.
Pozdrawiam
Mariusz

o ile nie przeraża cię wielkość radia,poszukaj presidenta jacksona i zapomnisz o zakłóceniach i problemach w łączności,cena używanego na allegro ok 400pln.jak szukasz małego to uniden 520 lyb alan 18

Mario78 - weź Uniden 520 - to super radio za niewielkie pieniądze, a gwarantuję, że bedziesz zadowolony !!!
73 !!!

Cytat:
2006-03-27 14:45:44, cezar1966 pisze:
Mario78 - weź Uniden 520 - to super radio za niewielkie pieniądze, a gwarantuję, że bedziesz zadowolony !!! 73 !!!

Witam. Zmieniłem radio na Unidena 520 no i z tym zadowoleniem to jest różnie. Kiedy pytam jak mnie słychać to wszyscy mówią że jest ok. ale ja ich odbieram zawsze z szumami w tle. No i często pojawiają się jakieś piski i zakłucenia.
Jeszcze nie mam doświadczenia w posługiwaniu się RF-gain może ktoś mi to przybliży, no i dodam że radio mam podłączone pod zapalniczke.
Może radyjko trzeba jeszcze jakoś dostroić, wyregulować

kolego, szumow NIGDY zupelnie nie wyaliminujesz, zawsze sa i beda.