Gałka zmiany biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wie ktoś jak zdemontować gałke zmiany biegów ?? bo coś mnie naszło, żeby zmienić ją na jakąs nową, "sportową" a próbowałem sie dzisiaj za to zabierac i nie mam pojęcia jak na gwincie raczej nie bedzie bo probowalem a pozatym przeciez mamy pierscien do wstecznego... HELP

rżnij ją rżnij !!!

Cytat:
2006-03-25 23:46:24, Kolber7 pisze:
rżnij ją rżnij !!!

Koliberku !...znowu zachlałeś ryja ???

Kolego bart84!...skorzystaj proszę z WYSZUKIWARKI ....sam tego niestety nie robiłem więc nie pomogę ale na 299% było to juz szczegółowo na forum opisywane !!

gdzie zachlałem gdzie???

przeca prawde prawie.... no chyba ze lubisz się bawić to polecam ten sposób

Cytat:
2006-03-25 23:10:14, bart84 pisze:
wie ktoś jak zdemontować gałke zmiany biegów ?? bo coś mnie naszło, żeby zmienić ją na jakąs nową, "sportową" a próbowałem sie dzisiaj za to zabierac i nie mam pojęcia jak na gwincie raczej nie bedzie bo probowalem a pozatym przeciez mamy pierscien do wstecznego... HELP

zanim zdemontujesz to dobrze sie zastanow i wybierz jakas ladna..bo zdjecie galki w wiekszosci przypadkow to jednorazowa przyjemnosc wiec zeby nie bylo tak ze zdejmiesz fabryczna a okaze sie ze nowa wyglada jeszcze gorzej

no i kolber ma racje..przerznij ja (cicho zboki) ja chcialem zdjac lapiac go kluczem zabka ale niestety nic z tego nie wyszlo..wiec zwyczajnie oblozylem szmatka caly mechanizm zeby mi sie opilki nie sypaly wzialem brzeszczot i juz po chwili nie bylo galeczki

ło matko ! ... już mi sie odechciało, pozostane przy serynej gałce dzieki i sorki za powtórzony temat, przysięgam że szukałem ale nie znalazłem podobnego na forum...

Cytat:
2006-03-26 10:05:44, bart84 pisze:
ło matko ! ... już mi sie odechciało, pozostane przy serynej gałce dzieki i sorki za powtórzony temat, przysięgam że szukałem ale nie znalazłem podobnego na forum...

Nie jest tak źle z tom gałkom...zanowu siem tak nie stresuj

A co do szukania na forum...poćwicz trochę , na początku wszsycy mają trudności ale da się to opanować .....zresztą ...tak dla sprawdzenia wbiłem hasło "drążek zmiany biegów" ...za minutkę miałem już 2 wątki w tej lub zbliżonej materii ...Sam zobacz:

1 . KLIK !

2. KLIK !

Wg mnie extra gałeczkę ma chyba Kolega Qbaj ...cholernie Tanio i cholernie ładnie

Pozdrufka!

jakbys zmieniał gałke to nie kupuj jakiegos szmelcu za 30 zł bo zima reka ci do niej przymarznie a latem zostawisz na niej poparzona skure

ja nie zmieniałem gałeczki tylko z lekka przerobiłem

klikac bo zdjęcie duże

Cytat:
2006-03-26 12:01:19, Kolber7 pisze:
ja nie zmieniałem gałeczki tylko z lekka przerobiłem klikac bo zdjęcie duże

Jak zwykle u Koliberka...pomysł z oferty sknerożerców .....prawdziwe koszty 0% ....dobrze przynajmniej że (tym razem) nie spaprał wszystkiego

no so??
może powiesz mi ze źle wygląda???

Cytat:
2006-03-26 14:59:09, Kolber7 pisze:
no so?? może powiesz mi ze źle wygląda???

A ja tez sobie wymienilem galeczke w Esperosie... Tez mialem problem ze zdjeciem i tak z ciekawosci zadzwonilem do serwisu daewoo i sie spytalem jak to zrobic. Na co mechanik odparl: "Rznac!!! Rznac trzeba" :] Takze to jest najprostszy sposob i wcale nie taki trudny. Macie tutaj zdjecie galki oraz wymienionych mieszkow
zdjecia

Cytat:
2006-03-26 16:58:58, Torp12 pisze:
A ja tez sobie wymienilem galeczke w Esperosie... Tez mialem problem ze zdjeciem i tak z ciekawosci zadzwonilem do serwisu daewoo i sie spytalem jak to zrobic. Na co mechanik odparl: "Rznac!!! Rznac trzeba" :] Takze to jest najprostszy sposob i wcale nie taki trudny. Macie tutaj zdjecie galki oraz wymienionych mieszkow zdjecia

zdjęciA ???...bo mię się tylko jedno pokazywa
Jak mam być szczery....powiem że wygląda ....dziwnie ...wszystko wygląda dziwnie....
Na pewno nie zrobiłbym tak u siebie w aucie ...no chyba, że białe auto i wewnątrz biało-czarna skóra ...wzorem Łukasza SpeedR-a

Ale co tam!..Tobie się ma podobać i tyle!

P.S. zaraz Ci Bartek1112 napisze (tak jak Darkowi54495) ,że gałka wygląda jak tłuczek do ziemniaków ....to że miał w swoim Esperolocie prawie dokładnie taką samą jest już zupełnie pomijalnym faktem

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-03-26 20:07:28 ]

Cytat:
2006-03-26 19:12:02, bogdan1 pisze:
zdjęciA ???...bo mię się tylko jedno pokazywa Jak mam być szczery....powiem że wygląda ....dziwnie ...wszystko wygląda dziwnie.... Na pewno nie zrobiłbym tak u siebie w aucie ...no chyba, że białe auto i wewnątrz biało-czarna skóra ...wzorem Łukasza SpeedR-a Ale co tam!..Tobie się ma podobać i tyle! P.S. zaraz Ci Bartek1112 napisze (tak jak Darkowi54495) ,że gałka wygląda jak tłuczek do ziemniaków ....to że miał w swoim Esperolocie prawie dokładnie taką samą jest już zupełnie pomijalnym faktem [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-03-26 20:07:28 ]

Zdjecie jest jedno, zle mi sie tam napisalo

A co do wygladu to te wstawki z bialej skory na mieszkasz i kierze bardzo rozjasniaja wnetrze i jest tak jakos prztulnie. A galke musialem zmienic bo inaczej pojawia sie drobny problem z mieszkiem bo oryginal jest dosc szeroki i nie kazdy pasuje. A jak szukalem galeczki to szczerze mowiac na podnoszony wsteczny nie ma zbyt duzego wyboru a ta jest calkiem spoko

Zreszta to nie koniec "rozjasniania wnetrza" Okleina niedlugo dojdzie

ja to bym chetnie zobaczyl zdjecie tej galki z boku..tak jak kiedys darek wrzucil swoje..bo z gory to prawie kazda galka wyglada ok..dopiero z boku widac ze jest np sporo wyzsza od oryginalu albo ze otwor na pierscien ma duzo wieksza srednice niz sam pierscien..bo tak to nie bardzo jest sie do czego przyczepic i co skrytykowac sam pomysl polaczenia mieszka recznego z dzwignia jest ciekawy

Cytat:
ja nie zmieniałem gałeczki tylko z lekka przerobiłem

hehe mam to samo...!! nieźle wygląda... ale chyba zmienie na podświetlaną... taka hm.. myśle żę fajna jest na allegro..!!

klick

Cytat:
2006-03-27 10:39:12, NightFox pisze:
myśle żę fajna jest na allegro..!!

Ale wjoha... ale do nalepki Pjonier na szybę pasuje.

Cytat:
2006-03-27 10:39:12, NightFox pisze:
hehe mam to samo...!! nieźle wygląda... ale chyba zmienie na podświetlaną... taka hm.. myśle żę fajna jest na allegro..!! klick

HEHEHE jakbys nie wiedzial to moja tez jest podswietlana I to w 3 trybach Ma 6 diodek niebieskich ktore moga swiecic Mozna wlaczyc i naprawde fajny bajerek a jak cos to wylaczasz

Cytat:
2006-03-27 12:51:55, Torp12 pisze:
HEHEHE jakbys nie wiedzial to moja tez jest podswietlana I to w 3 trybach Ma 6 diodek niebieskich ktore moga swiecic Mozna wlaczyc i naprawde fajny bajerek a jak cos to wylaczasz

hurraaa!!....Jak gra też melodyjki to kupuję dwie...jak gra też świąteczne to nawet trzy

.....powinni zakazać sprzedawania takich "socjalizmo-wsiowych" gadżetów

taka z podswietleniem biegow to sobie chyba biala kupie z bialym podswietleniem