Jak zrobić tłumik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chciałbym zrobić sobie tłumik z blachy "kwaśnej" mam wszystko tylko mam pytanie jaki jest tłumik w środku tzn jaki jest układ komór jaka średnica rurek itp rzeczy chetnie bym rozciął swój ale niestety mam nieorginalny . a nigdzie niema fotek rozbebeszonego tłumika . może ktoś z was robił i wie jak ma wyglądać .
pzdr

Jesli masz silnik 1.3 to tam nie bylo 1 tlumika tylko 3. Przynjniej tak jest 1.3 GT.

to jest 1050 cc z tego co wiem jest tylko jeden tłumik

jesli 1050 to masz racje jest jeden tlumik, ale we wloskim oryginale jest jescze jakby to nazwac "rozpreznik", przed tlumikiem. Mialem oryginalnu wydech od 1050 i wlasnie to bylo.

Cytat:
"rozpreznik", przed tlumikiem. Mialem oryginalnu wydech od 1050 i wlasnie to bylo.

Potwierdzam
Mam to samo u siebie....
Co do wydechu..mam programik do obliczeani tego,jak bede miał chwile to ci moge policzyc wymiary....

masz racje są dwa tłumiki 1 tłumik rozpręzny a 2 właściwy chodzi mi o ten drugi ten pierwszy to łatwizna .
Moje autko to import z brazili .
http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_system_list.php?query_nr=3&make=FIAT&model=127&body=All%20body%20types
i właśnie ponoć taki kiedyś był.
pzdr.

a można wiedzieć jak się nazywa taki programik ewentualnie na emaila prosił bym bardzo .
pzdr

No wlsnie, co to za programik?