Szukam Zastav ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Czy jestem tutaj jedyny??
Staram zapisać się do klubu, ale wcześniej z ciekawości pytam:

CZY SĄ W WASZYCH SZEREHACH LUDZIE KTÓRZY POSIADAJĄ ZASTAVE 1100P, BĄDŹ MEDITERAN??

kTO JEST TUTAJ NAJMŁODSZY??
Ja mam 14 lat

Ciekawi mnie co sądzicie o Zastavce??

znajdzie sie juz 2...taxi1313 i piorek..
zastavka dosc fajne autko ale bez klimatu jak dla mnie ale kazdy jest zakochany w swoim aucie... pozdrawiam

Cytat:
2006-03-26 22:15:26, kancik_68 pisze:
Ja mam 14 lat

Mój syn skończył dziś 8

Mamy u nas młodzież która zastawkami się interesuje - swoją drogą ciekawe jest to że nasi młodsi koledzy mają akurat takie zainteresowanie

Witam!!

Ja mam Zastave!! nietylko sie nią interesuje!! to piiekne autka!!
GDA: POzdro dla syna

Wlasnie, pozdrowienie dla syna, GAD!!!

Hej

No widzę, że zastavki wciągają Wejdź jeszcze na moją stronęKLIK i wejdź również tutaj, a nie pożałujesz KLIK.

Ja mam 15lat i już się jednej zastavy pozbywam ze względu na Jej stan i na brak papierów (foty w profilu). Kiedyś wyglądała zresztą tak jak twoja (kolor i tapicerka) Teraz jestem w trakcie kupna drugiej Zastavy, tym razem jeżdżącej i do drobnego remontu. Jeszcze kilka dni temu pytałem kolegów na forum i mówili, że mogę brać wózek, bo warto. Chcę zrobić replikę Zastavy 1100'73 (czyli atrapa "plaster miodu", skajowa tapicerka i jeszcze kilka elementów z pierwszej serii).

P.S. 1 Właśnie Gad. Pozdrów syna

P.S. 2 Skontaktuj się ze mną na priv-a jeżeli chcesz, aby fotki Twojej "zośki" ukazały sie na mojej stronie.

Pozdrawiam.
Piotrek

[ wiadomość edytowana przez: taxi1313 dnia 2006-03-26 23:54:31 ]

Cytat:
2006-03-26 22:17:11, chris1500 pisze:
znajdzie sie juz 2...taxi1313 i piorek.. zastavka dosc fajne autko ale bez klimatu jak dla mnie ale kazdy jest zakochany w swoim aucie... pozdrawiam

Ja Ci dam bez klimatu Twój DF jest bez klimatu To auto ma w sobie coś. Żadne inne auto (może oprócz Fiata 128 ) nie ma takiego charakterystycznego gwizdu na czwartym biegu tak jakby wóz miał turbinę (każda Zastavka to ma)

[ wiadomość edytowana przez: taxi1313 dnia 2006-03-26 23:53:19 ]

Cytat:
2006-03-26 22:28:33, GDA pisze:
Mój syn skończył dziś 8 Mamy u nas młodzież która zastawkami się interesuje - swoją drogą ciekawe jest to że nasi młodsi koledzy mają akurat takie zainteresowanie

Pozdrowienia dla syna .

A co do zainteresowań to zauważyłem pewną prawidłowość, że przeważnie miłośnikom zabytków podobają się te samochody, o których najwięcej powiedzieć mogą ojcowie (stawiający w nich pierwsze własne "kroki" za kierownicą) a nie dziadkowie (przepraszam feministki bo oczywiście też matki a nie babcie) pewnie dlatego właśnie nie interesują mnie zbytnio Fiaty 508 czy Pragi-picollo.
Poza tym samochody z lat młodości rodziców (mam tu na myśli rodziców dzisiejszych 15-latków właśnie) przeważnie są najtańszymi z tych, które już powoli zaczynają "łapać" duszę .

[ wiadomość edytowana przez: Mikry dnia 2006-03-27 01:38:32 ]

Cytat:
Mój syn skończył dziś 8 Mamy u nas młodzież która zastawkami się interesuje - swoją drogą ciekawe jest to że nasi młodsi koledzy mają akurat takie zainteresowanie

GDA - Pozdrów małego.
Od niedawna odnoszę wrażenie, że mała (może większa) grupka młodzieży chce posiadać właśnie auta z tal '70 i '80 i wg mnie jest to powód do dumy. Oczywiście nie chodzi mi o takich, że kupią coś pogrzebią i crash itp.

Mikry - właśnie o to chodzi .
Kancik - Ja, ty i ya-net to grupka 14 latków .
Taxi - Wg mnie każdy ma swój gust, a Ty chcesz go złamać... Miałem jednego kumpla, który też chciał czymś mi zaszkodzić w zamian za pożyczenie gry itp. Dla mnie Zocha to zwykłe autko, lubię je ze względu na to, że ma fajny wygląd karoserii, a Borek i Fiat to już kczłonkowie klubu wiedzą o co chodzi .

ja tu jestem najmlodszy, hehe.

A ja mam pomysł
Wsadżmy silnik Rovera do Zochy

P.S.

Mam do sprzedania silnik 1150 do Zośki (tanio z papieram).

[ wiadomość edytowana przez: Koval_stm dnia 2006-03-27 13:05:17 ]

Cytat:
2006-03-27 13:04:27, Koval_stm pisze:
A ja mam pomysł Wsadżmy silnik Rovera do Zochy

hehe, byłby to chyba pierwszy przypadek, że morotek (przy założeniu pobierania go z poldorovera) z przednionapędówki, po zaliczeniu ustawienia go do napędu klasycznego, spowrotem wlazłby do przedniego napędu

Ależ Robercie, tosz to żaden problem

"każdy ma jakiegoś bzika", każdy lubi taką fure jaką lubi..... ale cholera myślałem że to ewnement że tylko ja i taxi jesteśmy młodzianami chorującymi na Zastavice tak czy siak, każda fura ma swoją dusze i pamiętajcie pańskie oko konia tuczy a więc kancik zapraszam na www.zastava1100.prv.pl i też na strone klubu zastava www.klubzastava.org (niechce mi sie robić hiperłącz) i przedewszystkim na gadu do mnie 9609810 Pozdrawiam Michał "Piórek" Piórkowski Pomorska delegatura Klubu Zastava

Witam!!

Miło mi że jest nas tylu młodych zapaleńców!!

BARDZO CHCIAŁBYM ABY NIEUWAŻANO MNIE ZA KOGOŚ KTO NASZE RODZIME AUTA (KANT, SKARPETA ITP) ODRZUCA!!

Poprostu ja lubie kanciaste linie, a że trafiła mi sie za 400zł zocha z małym przebiegiem i prakrycznie pod domem tto wziąłem.
Jednak moim marzeniem jest katz okolic 68-72. Jednak na dzisiejsze czasy zaledwie moge pozwolić sobie na mr-a;(

Pozdro dla młodzianów

PS; Jeżeli ktoś chciałby pogadać proszę o numer gg napriv.

Cytat:
2006-03-27 10:16:42, jurek_j pisze:
GDA - Pozdrów małego. Od niedawna odnoszę wrażenie, że mała (może większa) grupka młodzieży chce posiadać właśnie auta z tal '70 i '80 i wg mnie jest to powód do dumy. Oczywiście nie chodzi mi o takich, że kupią coś pogrzebią i crash itp. Mikry - właśnie o to chodzi . Kancik - Ja, ty i ya-net to grupka 14 latków . Taxi - Wg mnie każdy ma swój gust, a Ty chcesz go złamać... Miałem jednego kumpla, który też chciał czymś mi zaszkodzić w zamian za pożyczenie gry itp. Dla mnie Zocha to zwykłe autko, lubię je ze względu na to, że ma fajny wygląd karoserii, a Borek i Fiat to już kczłonkowie klubu wiedzą o co chodzi .

Ja sie tylko mojemu sąsiadowi Krzyśkowi (Chris1500) odgryzłem I wcale nie chcę go złamać. Jak Ci mogło to wpaść do głowy :p A czy ja mówię. Że zastava jest naj, naj naj i wszyscy mają je mieć?? Nie mówię, że DF, czy poldek jest powiedzmy gorszy. Ja uważam wszystkie polskie furki za "słuszne koncepcje".
A swoją drogą to nie zapominaj że Zastava 1100P to też wytwór F.S.O. Te P na końcu raczej cos oznacza prawda? Gdybym miał szmalu kupę, to chciałbym mieć kolekcję pojazdów FSO. Ale zejdźmy na ziemię... Ja zaczynam od rzadszych i wyróżniających się w tłumie powiedzmy "elementów motoryzacji" Powiedz mi. Czy nasze autka nie wyróżniają sie wśród kupy używanych plastików z zachodu?.

Co do kolekcji produktów F.S.O. to cudem będzie jak sie uda jedno auto utrzymać... Wtedy będzie można myśleć o drugim wozie, ale to też z pewnym zapasem szmalcu

Pozdrawiam

Cytat:

Najlepszego!
Dziwne - ja się zastavkami nie interesuję na ten przykład, a mam 18 lat (rocznikowo ), więc do gówniarzy czyli młodzieży klasyfikuje się bez problemu.
Natomiast podjąłem decyzję,że z zakupem Poldka/Kanta poczekam do października, czyli 18-nastych urodziń, które podreperują mój portfel.A do tego momentu ściskam kasę i "męczę" Tatę,żeby mi pozwolił postawić Polda/DF'a pod domem.
Chyba,że trafi się jakaś extraokazja, to może kupię wcześniej...

Ja mam 16 lat i miłość do pojazdów FSO niemalże wrodzoną. moi dziadkowie mieli poloneza z 1988 roku, więc towarzyszył mi od urodzenia, bardzo miło go wspominam. Teraz mam caro i też go bardzo lubię, ale to nie to samo co borek, czy aqarium. Moją prawdziwą chorobą jest jednak fiat Mirafiori. Gdy się urodziłem rodzice mieli Mirafiori specjal, więc odkąd pamięcią sięgam jest to mój ulubiony samochód.
Pozdro

heh tak jak mówiłem każdy ma jakiegoś bzika, ale to dobrze że my, młodzi będziemy dbali i chuhali i dmuchali na takie auta (choć czasem mam ochote sprzedać kopa mojej furce) ale nie o to chodzi czy ktoś jeździ Fiatem 125p, 132 Syreną, czy też może Mikrusem, chodzi tu o to aby sie łączyć, wyróżniać, i utrzymywać nasze fury w jaknajlepszym stanie technicznym i wizualnym, o gustach sie nie dyskutuje to mówie ja 18letni posiadacz auta marki Zastava 1100p, i powiem jedno JEDEN WIELKI RESPEKT DLA POSIADACZY INNYCH WYTWORÓW Z FSO

edit GDA wszystkiego naj dla synka

[ wiadomość edytowana przez: Piorek dnia 2006-03-27 19:32:14 ]

Ja mam 12 lat i też mam Zastave. No dobra, miałem ale conieco jeszcze z niej Zostavo . Jakby ktoś potrzebował to mam m.in. komplet fotele/kanapa z jaasną tapicerką (kremowy?) w stanie dobrym jak ostatnio widziałem (cały czas pod pokrowcami). Trochę mi to przeszkadza zalegając w piwnicy nie ukrywam i chętnie bym się pozbył, a nie chce wyrzucać bo ładne toto...

ps. Jak szukasz czegoś pod zastav to idź do lombardu .
ps2. AGD, pozdro dla syna

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-03-27 19:35:26 ]