Co to jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Dyża czarna skrzyneczka o rozmiarach 20x10x15 do której wchodzi węzyk i od której odchodzi węzyk. Węzyk chyba prowadzi do sondy lambda i zbiornika paliwa. Czy może to jest odpowietrzacz zbiornika? Wymontowałem to i jeżdzę. Znajduje sie po prawej stronie zaraz za reflektorem. Essi 1,3 z 96. Co to jest i czy można jeździć bez tego?

To jest filtr oparów paliwa.

Wymontowałem go i połączyłem te rurki i wiecie zaczyna mi przybywać paliwa... dlaczego??

Tzn. gdzie zaczyna przybywać?

W zbiorniku przybywa, i muszę odkręcić wlew paliwa a wtedy ostro syczy... Czy podłączac tą skrzyneczkę czy mozna jeżdzić bez z podłączonymi czy rozłączonymi wężykami?

Ja przepraszam, ale jeszcze tylko spytam ile przybywa? 10 litrów dziennie? Syczenie zaś kojarzy mi się z podciśnieniem raczej, a nie odwrotnie.

Jeśli zaś rozłączysz wężyki, to z pewnością paliwa Ci ubywać zacznie

ja tez chce taki patent, ze mi bedzie paliwa przybywac!!

hahaahha boskie jejku wiedziałem z ekupujac eskorta jeszcze na nim zarobie ktora to skrzynka otwieram rafinerie drodzy bywallcy forum u mnie paliwko bedzie po 2.30 polecam

Właśnie byłem w serwisie Forda i powiedzieli mi jeśli nie ma się filtra oparów zbiornika to mozna jeździć z odłączonymi wężykami, nie podłączając z pominięciem filtra?

Cytat:
2006-03-27 17:10:00, pytlar pisze:
ja tez chce taki patent, ze mi bedzie paliwa przybywac!!

a kto by nie chciał

Cytat:
2006-03-27 18:21:55, krakus69 pisze:
otwieram rafinerie drodzy bywallcy forum u mnie paliwko bedzie po 2.30 polecam

eee teraz wszyscy wiedza jak to zrobic wiec nie zarobisz