MotoNews.pl

Omega C -problem czy drobiazg ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Mam na oku fajna Ome c 3.2 i niewiadomo dlaczego jest awaria radja > po prostu nie chodzi radjo a gosc w komisie nie wie dlaczego albo udaje < mowil ze moze jakas wiazka >

Czy wiecie cos na ten temat > czy nie ma jakis wad elektryki w tych modelach.

Rafal

Cytat:
2006-03-27 18:29:07, rafalklamut pisze:
Witam wszystkich Mam na oku fajna Ome c 3.2 i niewiadomo dlaczego jest awaria radja > po prostu nie chodzi radjo a gosc w komisie nie wie dlaczego albo udaje < mowil ze moze jakas wiazka > Czy wiecie cos na ten temat > czy nie ma jakis wad elektryki w tych modelach. Rafal

Radia.

Nie ma omegi C.
Masz zapewne na mysli omege B po faceliftingu.

Co oznacza 'nie chodzi radio'? W ogole sie nie wlacza? Wlacza sie a nie gra?

Sprecyzuj swoj problem, bo obawiam sie, ze 'po prostu nie chodzi radio' nie umozliwi udzielenia Ci jakiejkolwiek pomocy.

Jeżeli grające, bądź nie grające radio jest jedynym problemem z którym się borykasz przy analizowaniu zakupu samochodu to ta Omega jest w idealnym stanie lub wartość naprawy radia przekracza wartość samochodu.

Cytat:
Witam wszystkich jest awaria radja Czy wiecie cos na ten temat Rafal

coś wiemy.
radio nie działa bo jest awaria.

Cytat:
radio nie działa bo jest awaria.

A nie prawda !

Radio nie dziala, bo sie popsulo....

Cytat:
2006-03-27 22:53:15, Vino pisze:
A nie prawda ! Radio nie dziala, bo sie popsulo....

a nieprawda!
Cytat:
nie wie dlaczego albo udaje

gość w komisie mówi, że może jakaś wiązka!

Cytat:
gość w komisie mówi, że może jakaś wiązka!

AAaaaa wiazka !
TA wiazka znaczy sie !? Jesli to TA wiazka to wszystko jane przeciez.

Kiedy w omedze przestanie grac radio, to problem jest straszny. Trzeba pakupic od ruskich na bazarze jamnika marki Sputnik i wozic go na tylniej kanapie. Gleboki bas oraz oszczednasc akumulatorowa gwarantowana. Az zarowki lepiej swieca.

Tak na powaznie...

Przejdz sie po komisach i zauwaz, ze co drugie auto jest bez radia i jakos sie sprzedaja.
Zawsze mozna kupic radio za pare zlotyszy nawet oryginalne wiec nie stresuj sie radiem, a instalacja kablowa to pikus. Auto ma jezdzic, a nie grac...
Nie patrz na radio tylko na stan techniczny Łamagi.

pozdrawiam.

EEe,kolega troche przewrazliwiony,takie zabudowane radio,to wyglada jak nieodzowny podelement calej elektroniki auta Prawie jak komputer Wydaje sie,ze jakby nie dzialalo,to by byla jakas grubsza sprawa, przeciez to prawie swieze autko Ale zas z drugiej strony,posprawdzaj reszte elektroniki,klimatronik, wszystkie wlaczniki, oswietlenia i jesli jest dobrze,to widac kijowe radia montuja.Kupuj.

Cytat:
Witam wszystkich Mam na oku fajna Ome c 3.2 i niewiadomo dlaczego jest awaria radja > po prostu nie chodzi radjo a gosc w komisie nie wie dlaczego albo udaje < mowil ze moze jakas wiazka > Czy wiecie cos na ten temat > czy nie ma jakis wad elektryki w tych modelach. Rafal

JAKBY CO TO MAM TAKIE RADIO

Cytat:
JAKBY CO TO MAM TAKIE RADIO

I o tym wczesniej pisalem

Moze to autko to niedopracowana przerobka anglika

Chodzi o omege C czyli 2002 rocznik.

Radio jest wkomponowane w cala aparature razem z climatronikiem>> ktory co sie okazalo nie chodzi>> cos tam w srodku ni łaczy >>>

moze ktos mial podobna awarie >

Fakt,moze to byc brytyjczyk Przelozyli,podlaczyli byle co odpalilo i bujaj sie facet Zarty zartami,ale fakt,jak juz klimatronik nie dziala,to trzeba sie zastanowic

Cytat:
2006-03-28 13:46:56, rafalklamut pisze:
Chodzi o omege C czyli 2002 rocznik. Radio jest wkomponowane w cala aparature razem z climatronikiem>> ktory co sie okazalo nie chodzi>> cos tam w srodku ni łaczy >>> moze ktos mial podobna awarie >

Chłopie. Uwierz mi. Radio nie stanowi jedności z klimatronikiem w tym modelu. W razie czego wywalasz radio (jeśli to jego wina, bo raczej skłaniam sie do wypowiedzi przedmówców), kupujesz zaślepkę od astry II i wkładasz siakiś zwykły model radia. Trochę to nie halo bedzie wyglądało ale lepszy rydz niż nic

W Pleszewie na szroto-komisie widzialem 2001 rok Ome spalony tyl ale caly klimatronic byl OK! moze akurat...

Cytat:
2006-03-28 20:42:53, trakerr pisze:
W Pleszewie na szroto-komisie widzialem 2001 rok Ome spalony tyl ale caly klimatronic byl OK! moze akurat...

u mnie stoi 2001r. i nie spalone, ale po małym dzwonie z przodu

Cytat:
2006-03-28 21:32:16, Mariosomegos pisze:
u mnie stoi 2001r. i nie spalone, ale po małym dzwonie z przodu

A co tam masz? ccr 2006?

Dzieki za podpowiedzi, jutro bede ja jeszcze raz ogladal to sie wszystko dokladnie posprawdza.
Pytalem w oplu > mam znajomego > prawdopodobnie jakas głupota> moze cos nie łączy > albo nawet bezpiecznik >>

Pozdrawiam

Albo deska rozdzielcza atrapa Kiedys moj byly sasiad kupil poloneza przekladke Deska wmontowana tylko na dwie srubki i nic nie dzialalo,lacznie z nawiewami.Lato,ukrop,a mu cieplem daje po oczach.hihi

Witam ponownie, posprawdzalem i jest tak::

Radio i wyswietlacz nie chodza < wyswietlacz sie nie swieci > klimatronik i cala reszta jest OK !!!

Radio bylo podpinane inne ale ten sam efekt, wiec chyba wizyta u elektryka zalatwi prawe >

Chyba ze macie inne sugestie