MotoNews.pl
10 Wycie przy mocniejszym Hamowaniu ? co to moze byc (140392/45)

Wycie przy mocniejszym Hamowaniu ? co to moze byc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
w moim bylym essim pojawil sie dosc nietypowy problem
Otorz jak sie smiga nawet dosc ostro nic sie niedziej w zakretach cicho Ale jak zaczyna sie ostro hamowac dochodzi z przodu straszne wycie wyglada jak by cos zachwile mialo sie urwac nic nie trzesie nieszumi tylko wyje jak by łozysko smigało ze dwa lata w piasku i bez smaru
Napewno dochodzi z przodu ale czy kola czy skrzynia ciezko wyczuc
Klocki i tarcze wymieniane rok temu łozysk przy normalnej jezdzie nie słychac hmnn CO to moze byc moze ktos mial taki przypadek ?

Sprawdź klocki. Mogła sie odkleić okładzina.

niee no niee sadze zeby przy gwaltownym hamowaniu wycie powodowalo lozysko....predzej okladziny scierne,,,w ktorejs czesci ma ubytek i w wyniku gwaltownego (silnego) docisku styka sie metal o metal

...lub tez peknieta tarcza....

U mnie tez tak jest, ale ja tarcz praktycznie nie mam, dzisiaj zalozylem z jednej strony tarcze i klocuszki (brembo,ferrodo), z drugiej zaloze rano, bo jedna sruba od zacisku jest "zjechana" i podjade do fachowca
Wiec po poludniu jak zmienie i przetestuje to napisze czy to wina ukladu hamulcowego czy nie

Jedna tarcze mam peknieta (na zlosc to z tej strony z ktorej nie moge odkrecic)

ponoc nie jest zalecane ostre hamowanie zaraz po zmianie tarcz na nowe cos mi sie obilo o uszy ze przez miesiac lepeij ostro nie hamowac ile w tym prawdy- nie wiem........

Cytat:
2006-03-28 00:59:53, ALLka pisze:
ponoc nie jest zalecane ostre hamowanie zaraz po zmianie tarcz na nowe cos mi sie obilo o uszy ze przez miesiac lepeij ostro nie hamowac ile w tym prawdy- nie wiem........

Trochę jest, ale miesiąc to przesada... no chyba że jeździ się only to church

Oczywiscie masz racje, najpierw nalezy dotrzec przez kilka kilometrow, wiec mocno nie bede deptal
Ale nawet przy lekkim hamowaniu ze 150km/h mi buczy...

tak dzisiaj zerknolem po krutce przez felge wyglada na to ze klocki sie skonczyly a kurka maja tylko jakies 40 000 Delphi ciekawe czy wszystkie czy tylko moze jedno kolo trzymalo i sie starły szybciej jak rozbiore to napisze w jakim to bylo stanie

Moj rekord to klocki wytrzymaly miesiac. Coprawda tarcze nacinane i nawiercane Sparco byly

tylko nieech mi ktos niee robi cyrku jak bedzie wyprzedzal...nagle zmieni pas na moj i zacznie ... GWALTOWNIE HAMOWAC !!!@#$% bedzie pojechanko ja juz niee wyhamuje