Po raz kolejny niestety- Mieszanie płynów do wspomagania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i odrazu uprzedzam tych co napisza ze "juz bylo", ze przeczytalem wszystkie posty na ten temat.

W swoim Essim ma zolty plyn do wspomagania i mam pytanie, czy moge dolac do niego czerwony Pytalem sie w sklepach i niestety nie umieli mi powiedziec ( co za fachowcy ) czy sie zwazy czy nie.

ja mam u siebie jakis ciemny (może zielony), ze 2 miesiące temu uzupełniałem poziom i dolewałem czerwony, nic niepokojącego się nie dzieje
pozdr

Ja też dolewałem czerwonego do żółtego i nic niepokojącego się nie stało.Ważne są parametry tego płynu...kolor jest chyba rzeczą drugorzędną

No dobra ale jak ktoś nie wie jaki mial wczesniej?? Po kolorze parametrow nie poznasz chyba??

Cytat:
2006-03-29 12:59:56, Gofer pisze:
No dobra ale jak ktoś nie wie jaki mial wczesniej?? Po kolorze parametrow nie poznasz chyba??

Miałem na mysli parametry tego który dolewamy....chociaż podejrzewam ze nawet gdybysmy mieli wcześniej wlany" boxol" uzywany m.in w autobusach to dolewajac fordowskiego też nic by się nie stało złego.Na butelce powinno pisac czy jest mieszalny z innymi olejami..ale skoro kolega ma wątpliwosci ( i słusznie) to można dla pewności poprostu wymienić olej we wspomaganiu.Nie jest to jakiś straszny wydatek a pewność przynajmniej 100%