MotoNews.pl
0 Nalot na felgach (140473/45)

Nalot na felgach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po primo wyszukiwarka sprawdzona!!!!!!!!!!!!!!!!
a jak w temaci a na moich fewlgach ze stopów lekkich nie nowych-cyt.biernusa no z małą zmianą na moich alusach zaznacze polerowanych pojawił się nalot trudny do usunięcia nie próbowałem jeszcze zadnego specyfiku -pasta tempo podstawowe narzędzie pracy kolegi zero jakos nie daje temu rady i tu pytanie zna ktoś jakąs konkret pastę nadającą się do tego.

są takie płyny specjalne. Ja używam takiego w czarnej butelce ze spryskiwaczem. Spryskujesz felgę czekasz kilkanascie sekund i czyścisz. Bardzo dobrze czyści. Kosz od 6 do 20 pln w każdym hipermarkecie

jak w hipermarkecie to chyba nic z tego dobrego nie bedzie a jakiś renomowanej firmy??????????

a jakiego koloru ten nalot?

kurcze taki szary i po umyciu zostaje

a to się kolego aluminium utleniło i raczej z tym sobie nie poradzisz, bo to po prostu ubytek metalu - tak często bywa w polerowanych niezabezpieczonych aluminiowych felach.
mam nadzieję, że się mylę...

no tak tylko ze 4 dni temu były git
i tu raczej winna mojej myjni i tej chemi

ale przeca ty masz lakierowane bezbarwym lakierem czy sie myle?

jesli masz polerowane alu, nie lakierowane to nalezy je myc tylko woda, ewentualnie woda z "ludwikiem". Masz szczescie ze masz jedynie szary nalot, czesto po myjni i ich chemii polerowane ranty robia sie ciemne Teraz musisz je potraktowac pasta do polerowania aluminium, niestety nie wiem jak sie nazywa
Na przyszlosc to po kazdym myciu auta umyj felgi woda z "ludwikiem" i potem pasta do polerowania aluminium ...

-----------------
loża rządzi, loża radzi, loża nigdy Cię nie zdradzi..
Elitarna jednostka specjalna "Loża szyderców"

no mam malowane bebarwnym i tu mam kłopot bo ten nalot to niby jakby podspodem jest kurde ponoc schab ma jakąs magiczną paste to do bugza a co w sądzicie czym to usunąc

jesli nalot jest pod klarem to raczej sie tego nie usunie

-----------------
loża rządzi, loża radzi, loża nigdy Cię nie zdradzi..
Elitarna jednostka specjalna "Loża szyderców"

Cytat:
2006-03-28 19:56:12, renifergt pisze:
jak w hipermarkecie to chyba nic z tego dobrego nie bedzie a jakiś renomowanej firmy??????????

przecież napisałem Ci wyraźnie ze dobrze czyści....mam białe felgi i ten preparat daje radę. A napisałem w hipermarkecie bo je st tam kilka rodzajów. Od polskich za 6 pln do zagranicznych za więcej..co ci jeszcze mam napisać

No ja też kupiłem jakiś różowy polski za 11 zł i świetnie daje radę...

-----------------
Gwiazda Polsatu :D

Chrysler Voyager 2,4 DOHC 150KM

Cytat:
2006-03-28 20:47:36, shibby pisze:
jesli nalot jest pod klarem to raczej sie tego nie usunie

No i w tym przypadku chyba shibby ma rację.
na polerowane felgi nigdy nie mozna użyć chemi,nie ma takiej opcji.
Tylko woda lub woda z "ludwikiem"
A jeśli chodzi o pastę to do wypolerowanych felg AUTOMAX.