MotoNews.pl

Warszawa - Koszykowa 79- gdzie tam mam zaparkowac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
musze byc w piatek pod tym adresem, to jest budynek politechniki warszawskiej, warszawy nie znam wiec moze ktos by mi poradzil gdzie tam blisko moge zaparkowac?
najlepiej bezplatnie bo auto bedzie prawie caly dzien stalo...
dzieki
wielki
pzdr
arek

[ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2006-03-28 22:47:16 ]

W centrum niestety ciężko zaparkować "za darmo" niestety za !@%^&@*! parkometry trzeba płacić. A co do Koszykowej to obok masz PLAC KONSTYTUCJI i na samym jego środku jest parking tam przycumuj Parkometr niestety trzeba do 18 opłacać

Zaparkuj gdzieś poza strefą płatnego parkowania i dojedź sobie komunikacją. Wyjdzie taniej...

Nawet niedaleko bedziesz miał - POPATRZ
Pozdr. P.

Mozesz sprobowac znalezc miejsce na Filtrowej, ew. na tych uliczkach kolo NIK'u tam juz nie ma platnej strefy i jest rzut beretem na PW.

Cytat:
2006-03-29 00:31:15, soop pisze:
Mozesz sprobowac znalezc miejsce na Filtrowej, ew. na tych uliczkach kolo NIK'u tam juz nie ma platnej strefy i jest rzut beretem na PW.

oczywiscie ze tam tez jest platna strefa mialem juz skrytykowac pyrka ale wbrew pozorom jego pomysl nie jest taki glupi..nie wiem skad bedziesz jechal..ale zaparkowanie po za strefa nie jest az tak absurdalne..mozna zaparkowac np w okolicach placu wilsona i wsiasc w metro..ze stacji metra politechnika to okolo 7 minut drogi jest jeszcze platny parking strzezony przy bazarku na polnej..nie wiem jakie sa koszty ale sadze ze porownywalne z kosztami parkowania na ulicy..ewentualnie parking pod stacja metra politechnika..eh ciezko bedzie ci to wytlumaczyc jak nie znasz wawy..

Qbaj tam nie ma strefy... chyba ze sie cos pozmienialo ostatnimi czasy, ale byloby to dziwne bo od 4 lat tam parkuje.

Znak konca strefy jest od strony Al. Niepodleglosci na rowni z Filtrowa, przejedz sie i zobacz

To jak już masz parkować i dojeżdżać czymś do Koszykowej to zaparkuj na Książęcej, ja tam parkuję i na piechotke dochodze do firmy na Plac Trzech Krzyży, stamtąd niedaleko do Koszykowej

Cytat:
2006-03-29 09:00:59, YeLonkoskY pisze:
To jak już masz parkować i dojeżdżać czymś do Koszykowej to zaparkuj na Książęcej, ja tam parkuję i na piechotke dochodze do firmy na Plac Trzech Krzyży, stamtąd niedaleko do Koszykowej

hehe no faktycznie to nie jest odleglosc jak z ursynowa na bialoleke ale z tym ze z placu trzech krzyzy do polibudy jest rzut beretem to jednak bym polemizowal

sprawdze to strefe przy okazji...dla wlasnej ciekawosci

No nie jest rzut beretem ale skoro juz ma czymś dojeżdżać to niech dojedzie stamtąd zaparkuje na dole książęcej (wyżej juz o 8.00 jest wszystko obstawione) i z przystanku autobusowego sobie juz dojedzie konkretna linia Z drugiej stronu zależy ile czasu ma spedzić na tej Polibudzie bo za jeden bilet 2,40 i potem powrotny za drugie 2,40 to ma juz jakiś tam czas parkowania (dobowy kosztuje 7,20).
Jak by doszło juz do parkowania to polecam Ci Iampinki częste wrzucanie (jeśli ma się na to czas i ochotę na zabawe) bo polityka jest taka by zdyscyplinowac kierowców i zmobilizowac do jak najkrótszego parkowania zatem lepiej jest w ciągu 3 godzin wrzucic sobie monetki 6 razy po pół godzinki niz raz zapłacic bo każda nastepna godzinka jest coraz droższa. A poza tym zawsze można kilka minutek ukraść i z 3 godzinek zrobic nawet 3,5 albo i 4

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-03-29 09:45:50 ]

Cytat:
2006-03-29 07:37:36, soop pisze:
Qbaj tam nie ma strefy... chyba ze sie cos pozmienialo ostatnimi czasy, ale byloby to dziwne bo od 4 lat tam parkuje. Znak konca strefy jest od strony Al. Niepodleglosci na rowni z Filtrowa, przejedz sie i zobacz

Hehe, jak tam nie ma strefy to będzie cięzko coś znaleźc bo pewnie cała Warszafka (oj Norbi i Kosta sie za to wnerwi ) pracująca w tych okolicach tam parkuje Tak samo z Książecą, po 8.00 miejsce dopiero na dole i trzeba drałowac pod górkę albo wsiadać w autobus W lato spoko, miły spacer i dotlenienie przed pracą ale w zimę tragiedia:/

z tego wszystkiego wychodzi ze najlepiej byloby jechac pociagiem i potem jakims publicznym srodkiem transportu sie dobujac..
ale chyba jednak pojade autem i co pol godziny bede wrzucal pieniazkimusze tylko drobnych przygotowac....
nurtuja mnie jeszcze tylko kona w poblizu koszykowej....
w bydgoszczy,toruniu cz wloclawku wiem gdzie mozna znalezc za darmo parkingi w rozsadnej odleglosci od centrum ale widac w Warszawie lepiej sie zabezpieczyli
dzieki wszystkim za infromacje
pzdr
arek

Że co Cię nurtuje??

Cytat:
2006-03-29 10:25:40, YeLonkoskY pisze:
Że co Cię nurtuje??

jakas obca mysl wdarla sie do mojego postu
nic mnie nie nurtuje
pzdr
arek

Cytat:
2006-03-29 10:05:55, iampinki pisze:
z tego wszystkiego wychodzi ze najlepiej byloby jechac pociagiem i potem jakims publicznym srodkiem transportu sie dobujac.. ale chyba jednak pojade autem i co pol godziny bede wrzucal pieniazkimusze tylko drobnych przygotowac....

Jak mnie wzrok nie myli, to strefa kończy się właśnie na ul. Koszykowej... (vide stronka, którą podrzuciłem wczesniej)....

dzieki pyrekcb, przyznaje sie ze dosyc ogolnie przegladalem ta stronke, i biorac pod uwage to ze nie znam warszawy doszedlem do wniosku ze nie dam rady z niej skorzystac
swoja droga zaluje ze pozbylem sie GPSA...teraz by sie przydal...
dzieki wielkie
bede szukal parkingu pozatym niebieskim
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2006-03-29 10:55:24 ]