| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2006-03-29 07:56:17 Przeczytajcie Echo dnia komedant policji sie zmienia.
Jestto dosyć ważna informacja bo był on jedną z nielicznych osób przeciwną 1/4 , zlotom itp. Fajnie... powód zwolenienia go jako koemdanta - wypalił się... |
taz Mitsu Pajero / Seat ... Nisko/Stw | 2006-03-29 20:09:58 PROSZE
Pan się wypalił! Nieoczekiwane odwołanie komendanta stalowowolskiej policji Komendant wojewódzki policji nadinspektor Dariusz Biel uznał, że komendant policji w Stalowej Woli inspektor Krzysztof Polak wypalił się i powinien przestać kierować komendą. - To był dla mnie jak grom z jasnego nieba, jak strzał w serce - przyznaje zdruzgotany Polak, który w policji przepracował 22 lata, a na stanowisku komendanta 15 lat. Sprawa wyszła na wczorajszej sesji powiatowej. Po tym jak Krzysztof Polak złożył sprawozdanie o stanie bezpieczeństwa, jeden z radnych zapytał czy to prawda, że ma być odwołany. - Powiedziałem "prawda". W czwartek zostałem wezwany do komendanta wojewódzkiego. Usłyszałem od niego, że jestem wypalony - przyznał Polak. Jak nam powiedział Polak, po tym, co usłyszał, zapytał, na czym polega to wypalenie. - Komendant wojewódzki określił wtedy, że jestem mściwy, zadziorny, skłócony z załogą - wspomina Polak. Czy miało to związek ze sprawami sądowymi? Polak wytoczył sprawę jednej z regionalnych gazet, po tym, jak ta opisała jego zatarg z jednym z pracowników komendy. Polak poczuł się znieważony tekstem. Wyrok, jaki zapadł w piątek, był dla niego korzystny, choć nie jest prawomocny i jeśli się utrzyma, gazeta będzie musiała stalowowolskiego komendanta przeprosić. Inna sprawa dotyczy tego, że jeden z pracowników komendy w obecności innych policjantów znieważył słowami Polaka na służbie. Polak zwrócił się wówczas do komendanta wojewódzkiego o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego. Komendant wojewódzki takie postępowanie wszczął, ale odstąpił od wymierzenia pracownikowi kary. - To było dla tego pracownika sygnałem, że można napluć mi w twarz i śmiać się ze mnie - ocenia Polak. Skierował sprawę do sądu w Stalowej Woli i już zapadł wyrok, korzystny dla Polaka. - Teraz wygrali ci, którzy jątrzyli, szkalowali mnie, a ja nie miałem poparcia u swego przełożonego. Sam musiałem bronić morale policjantów - żali się Krzysztof Polak. Polak zaproponował podkarpackiemu komendantowi, że dobrowolnie odejdzie ze służby za kilka miesięcy. Komendant Biel nie zgodził się na to. - Otrzymałem propozycję przejścia na emeryturę policyjną lub odwołanie ze służby. Wybrałem odwołanie - powiedział nam. - To nie było po ojcowsku, to było potraktowanie mnie jak psa burka - mówi przygnębiony. Podkarpacki komendant Dariusz Biel poprosił starostę o opinię na temat komendanta Polaka. Ale jaka by ta opinia nie była, nie będzie wiążąca dla Biela. Jak nam powiedział rzecznik prasowy komendy wojewódzkiej policji podinspektor Wiesław Dybaś, na decyzję komendanta Biela wpływ miało to, że komenda stalowowolska ma najsłabsze wyniki na Podkarpaciu, że z pracą komendanta Polaka wiąże się wiele kontrowersji i że nie zarządza komendą w sposób nowoczesny.
Krzysztof Polak |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2006-03-29 20:15:09 Efekty juz są
Stoją na podskarpowej na ograniczeniu do 30 i łapią - dostałem 2 pkt i 50 zł bo jechałem jak wariat 46 km/h.... widziałe mdo 40 a do 30 zasłaniała koparka. Stoją od 16 i łapia co chwile kogos - maja tempo pracy dzisiaj. Fotoradary mają ruszyc do konca tygodnia i beda ustawione na 6 km/h wiecej niz dopuszczalna predkosc w nocy. i wiecej kontroli - znowu suszarki pójda w ruch ehhh |
rzeszowiak User Dolina Muminków | 2006-03-29 20:28:07 No to teraz bede musiał 2 uwazać. hehehe |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2006-03-29 20:29:21 Śmiesznie to brzmi ale nienajlepiej że chcą się wykazac teraz.
Ale dzieki temu na podskarpowej bez bólu będzie 1/4 |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2006-03-30 20:49:34 On nie byl taki przeciwny nam. Nasz problem to Gawlas |
Marek Moderator Multivan Stalowa Wola | 2006-03-30 21:43:45 Niewiem jak Wy ale ja codzienie widze wiecej misków na mieście. |
skarap User passat stalowa wola | 2006-03-31 14:05:59 zamienil stryjek siekierke na kijek? |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2006-03-31 16:10:53 A to ze wiecej glin to nie dlatego
Jak jezdze do stalowej to nigdy nie bylo na trasie tylko gliniarzy. Moze zrobilo sie ladnie i powstawali ze snu zimowego ![]() |