Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-03-29 13:33:30 Ja wymieniałam w Corolli szczorki alternatora - same szczorki. Tz. nie ja ale mechanik i dało się. Fakt faktem ze musiał rozebrać alternator aby kupić dobre. Raczej samemu się z tym nie baw tylko znajdź dobrego elektryka ![]() |
is155 TOYOTA DRIVER IS 200 Dziergowice | 2006-03-29 15:58:09 Alternator-nie powinieneś miec problemów z wymianą szczotek,potrzebne są do tego tylko chęci i lutownica oraz oczywiście szczotki.
Po rozebraniu sprawdż oczywiście stran pierścieni ślizgowych w jakim są stanie.Jeśli nic im nie ,,dolega" to przemyj je benzyną estrakcyjną. Miłej zabawy. W razie jakichkolwiek problemów forumowicze napewno chętnie udzielą dobrych rad ![]() ![]() ![]() |
![]() RomekM Carina E 2.0 Puławy | 2006-03-30 09:41:02 Witka Perzan ...
masz rację TFU,TFU ![]() ![]() ![]() To jakiś gwałt na TOYOCIE... Będę z tym tematem walczył...dobiorę szczotki i i i ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki Wszystkim za pomoc!!! |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-03-30 10:52:00
gwałt nie gwałt... a ABS masz czyj? bo też były 2 typy ![]() |
![]() RomekM Carina E 2.0 Puławy | 2006-03-30 11:30:16 Noooooo...z ABS-em przyznam nie patrzyłem, ale chyba, chyba ... bo jakoś mi tak Schrőder-em spod maski jedzie... masz rację ... może być też, germaniec gwałciciel ![]() ![]() ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-03-30 19:10:37 Jakby się (tfu!) nie powiodło z wymianą albo okazało się że to regulator to pomyśl nad używką.
I w razie czego możesz tam spokojnie wsadzić Denso, byle by był od 2,0 ![]() Przerobiłem temat podmianki u kumpla (też ma tfu! Bosha) i moje Denso spasowało i zagadało bezproblemowo ![]() ![]() Pozdro. |