Wymiana uszczelniaczy a przy okazji.........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak sobie dziś siedziałem i stwierdziłem ze za jakiś niedługi czas jak zrobie wlew paliwa i nadkole(wymiana i lakierowanie)czas pomyślec o uszczelniaczach na zaworach no i tak myśle że grzechem by było ściągnąc głowice i pozostawic to tak bez niczego .otóz chodzi mi o splanowanie głowicy i małą obróbke kolektorów no i ewentualnie zawory i tak sobie myśle ile to moze dac KM ,WIADOMA SPRAWA ŻE NIE BEDZIE TO 30 KM.ale przy usunięciu kata i tej głowicy ile to moze dac,zaraz pewnie odezwa się głosy ze zmień silnik etc.ale jakbym miał zmieniac siolnik to wole sprzedac i kupic co innego. fajnego rsa za 1500 na mobile.de ogladałem ,tak na marginesie.a poza tym bardzo lubie swoje monstrum i niedługo pochwale się kolejnymi zmianami.

p.s. Zero dokładka jedzie jutro do plastikarza
a z przodu montuje made in laguna

Myslę że dobrze bedzie po zmianach jak wyjdzie moc jak w serii w końcu autka mają swoje przebiegi i lata a po drugie po licho zwalac głowice do uszczelniaczy w 1.4i CVH według mnie poroniony pomysł naruszać silnik.

Ja jak wymieniałem uszczelniacze to przy okazji wymieniłem pierścionki, nio i zawory wydechowe boniestety okazały sie nie do urzytku. Efekt taki że silnik ledwo troche wzioł ileju, mniej dymi ciszej chodzi, mocy raczejmu nie przybyło możę trochę ale nie czuję. Cały remoncik wyszedł mnie ok 350 zł i 2 wieczory.

Cytat:
2006-03-30 13:25:57, Darek pisze:
Myslę że dobrze bedzie po zmianach jak wyjdzie moc jak w serii w końcu autka mają swoje przebiegi i lata a po drugie po licho zwalac głowice do uszczelniaczy w 1.4i CVH według mnie poroniony pomysł naruszać silnik.

darku bo musi być porządnie zropbione,zadnych półśrodków,zaworki się dotrze i wogle w końcu ja mechanikiem jestem więc nie straszne mi sciąganie głowicy

No to jak masz doswiadczenie to powiedz czy można wymienić uszczelniacze ale 1,6 16 v 94r. bo tak sie też zastanawiam nad wymianą

Cytat:
2006-03-30 21:18:42, Adam16 pisze:
No to jak masz doswiadczenie to powiedz czy można wymienić uszczelniacze ale 1,6 16 v 94r. bo tak sie też zastanawiam nad wymianą

a czemu nie nic nie stoi na przeszkodzie tylko pytanie co dolegaze chcesz wymieniać

Ale mi chodziło oto czy da rady bez zdejmowania bez zdejmowania głowicy

uszcelniacze da sie wymienic bez zdejmowania glowicy ja wlasnie jestem po takim zabiegu czas okolo 6 godzin na wymiane 16 usczelniaczy

Reniferku i tak uważam że jeżeli silniczek pracuje cicho ma moc a jedynie zuzywa olej i winne są za to uszczelniacze to szkoda kasy na uszczelkę pod głowicę planowanie itd.A z tego co widziałem silnik masz cichy smiga dobrze więc po co rozbierać po rozbiórkach zaczynaja się kłopoty przemysl to.