Luzy na stabilizatorze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów,

Pomimo iż temat który chcę poruszyś był już poruszany to nie do końca omówiony (sprawdzałem), chodzi mianowicie o stukanie zawieszewnia a konkretnie stabilizatora, wymieniłem gumy na drążku stabilizatora i efekt jest taki że puka jeszcze bardziej niż przed wymianą, czy może to być wina łączników ?, nie są pierwszej nowości ale luzów na nich nie wyczówam.

Cytat:
2006-03-30 08:27:05, alpq28 pisze:
Witam kolegów, Pomimo iż temat który chcę poruszyś był już poruszany to nie do końca omówiony (sprawdzałem), chodzi mianowicie o stukanie zawieszewnia a konkretnie stabilizatora, wymieniłem gumy na drążku stabilizatora i efekt jest taki że puka jeszcze bardziej niż przed wymianą, czy może to być wina łączników ?, nie są pierwszej nowości ale luzów na nich nie wyczówam.

a jak sprawdzałeś luz na łącznikach ? bo jak na założonych to nie bardzo wyczujesz, odkręć jedną śrubę łącznika i wtedy dopiero sprawdź bo inaczej wszystko jest napięte i luzy trochę się kasują

Cytat:
2006-03-30 08:27:05, alpq28 pisze:
Witam kolegów, Pomimo iż temat który chcę poruszyś był już poruszany to nie do końca omówiony (sprawdzałem), chodzi mianowicie o stukanie zawieszewnia a konkretnie stabilizatora, wymieniłem gumy na drążku stabilizatora i efekt jest taki że puka jeszcze bardziej niż przed wymianą, czy może to być wina łączników ?, nie są pierwszej nowości ale luzów na nich nie wyczówam.

Miałem to samo , powymianie gum stukanie nie ucichło, dopiero po wymianie łączników nastała cisza w moim zawiasie.
Jeśli chodzi o to ,że nie można na starych wyczuć luzów to może to wynikać z naprężeń jakie tam działają, jedna k gdy je zdemontujesz przekonasz się że luzy są i to kosmiczne.
Cena dwóch łącznków umnie to 80PLN
Pozdrawiam

Cytat:
2006-03-30 08:37:12, ori pisze:
Miałem to samo , powymianie gum stukanie nie ucichło, dopiero po wymianie łączników nastała cisza w moim zawiasie. Jeśli chodzi o to ,że nie można na starych wyczuć luzów to może to wynikać z naprężeń jakie tam działają, jedna k gdy je zdemontujesz przekonasz się że luzy są i to kosmiczne. Cena dwóch łącznków umnie to 80PLN Pozdrawiam

hehe byłem lepszy o 2 sekundy

Przecież skoro kolega wymieniał gumy stabilizatora, to łączniki miał odkręcone i z tego co wiem to wtedy je sprawdzał.

Dokładnie jak pisze kolega bagggio, aby wymienić gumy na stabilizatorze musiałem odkręcić łącznik i nie wyczówałem na nich luzów, ale może coś nie tak sprawdzałem, w każdym razie muszę szukać dalej - dzięki za opinie.

Cytat:
2006-03-30 09:01:40, bagggio pisze:
Przecież skoro kolega wymieniał gumy stabilizatora, to łączniki miał odkręcone i z tego co wiem to wtedy je sprawdzał.

Wymiana gum wcale nie wymusza odkręcania łączników

Teoretycznie być może nie, ale w praktyce jakoś sobie tego nie wyobrażam, może kolega napisze coś wiecej.

KLIK i wszystko jasne

Cytat:
2006-03-30 17:19:34, mleko pisze:
KLIK i wszystko jasne

No właśnie , nic dodać nic ująć