Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-30 15:12:13 Odpowiem Ci troche wymijająco. Listwy boczne mam czarne, ale pomalowane mam gumy na zderzakach. I wg mnie wygąda to ładnie. I co ciekawe - brak zastrzeżeń co do wytrzymałości lakieru.
Ale listew bocznych bym sie chyba nie czepiał. Zrobi się wizualnie "ściana" |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-03-30 15:19:49 VT Łukasza Gajera popełniony na moim esperaku
![]() Wg. mnie malowanie listw bocznych to marny pomysł, wyobraź sobie parking pod GEANT/AUCHAN/M1 czy innym mareketem i ludzi którzy zamaszyście otwierają drzwi odbijająć twoje gumowe listwy pomalowane lakierem... to będzie wyglądać tragicznie. [ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2006-03-30 15:21:56 ] |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-03-30 15:28:48 ![]() ![]() |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2006-03-30 15:29:48 ja robie u jednego lakiernika z ASO gdzie pracuje, place 1500 za robote i ok 400 mnie wyniesie lakier baza + bezbarwny czyli ok 2 tys zl
co do listew, kiedys zrobilem w paincie, dosc nieudolnie taki virtualny tuning i mi sie podobalo, dodam ze klamki zostana czarne wiec moze nie bedzie tak dramatycznie...ale jeszcze nie zdecydowalem |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-30 15:48:27
Zdecyduj....ale na NIE! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2006-03-30 15:50:40 Bodziu ale obacz te wyzej zdjecie, juz nie ma takiej biedy, te wspomniane przez Ciebie to faktycznie kaszana, ale moze temu ze auto na kolpakach i takie ujecie...nie wiem
ale te drugie jest fajne |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-30 16:06:01
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ...a nawet bardziej! ![]() tylko będzie Cię "nieco" wiency kosztować niż piszesz....walisz alusy 16", konkretne dokładki przód, tył , ładne nakładki na progi , jakiś wypaśny spojler na klapem ...no i w tej sytuacji ...Będzie pasować ![]() ![]() ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-03-30 17:20:42 Jedyne zdjęcie na którym widać, że zderzak jest pomalowany w kolor:
![]() Wg mnie nie jest tak źle, a nawet jest ładnie. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-03-30 18:45:45
No i racja, jest ładnie ...jeno na granatowym wygląda to zuupełnie inaczej ....ja dałem pomalować klamki i też trudno było się zorientować co jest "inaczej"...spróbuj to zrobić na jaśniejszym kolorze....w sekundę się skapujesz ! |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-03-30 21:29:29 czyje to ładniusie bordowe espero z tablicą SK..... obok byłe bogdana1 |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-03-30 22:52:28 No dobra, niech sie ktos przyzna, czyje to Espero:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-03-31 00:01:04 daj fotkę Twojego esperaka to Ci walne listwy w kolor w photoshopie
pozdro |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2006-03-31 07:09:22 generalnie uwazam ze zdjecia z boku pokazuja ze wyglada to to niezle, auto Naviego tez fajnie wyglada, jeno z tyłu i przodu nie jest tak rozowo...ale pomaluje listwy, najwyzej bede zalowal albo oddam z powrotem zeby pomalowali na czarno ![]() dzieki za sugestie i podpowiedzi ps nigdy wiecej koreanskiego auta....moje jest z 97r, po zdjeciu dolnych uszczelek drzwi okazalo sie ze wszystkie sa tak zgnite, ze szyba moze swobodnie dolem wypasc - wszystkie do wymiany. ale nie bede zmienial bo sie nie kalkuluje wiec doly drzwi zostana wyciete i wspawana nowa blacha...pytanie na jak dlugo - pewnie za rok bedzie znow to samo, po zdjeciu zderzaka (auto nie bylo bite) na podluznicach "ryża"...masakra [ wiadomość edytowana przez: Petersen dnia 2006-03-31 07:12:53 ] |
Bazyliszekk Daewoo Espero Wałbrzych | 2006-03-31 11:37:10 A ja bym powiedział ze pomalowane listwy wyglądają tandetnie. A tak w ogóle to tak auta robią wszyscy co po dzwonie nie chcą wpakować kasy w części tylko klej i szpachla. Ja kiedyś sie zastanawiałęm czy pomalować listwy w zdezerzakach bo wiadomo... ale zastanawiałem się tylko czy prysnąć je na czarno a w sumie i tak uznałem że najpierw musi sobie zasłużyć. |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-03-31 11:42:44 Szczerze to mi się podoba espero w wersji standart, czarne listwy na zderzakach i drzwiach nadaja mu masywnego wyglądu, pomalowanie ich daje efekt że auto jest delikatniejsze... wszystko zależy co się komu podoba ![]() Druga sprawa to to o czym pisałem wcześniej, lakier nie jest tak elastyczny jak listwy na drzwiach, każde uderzenie w nie np. drzwiami sąsiedniego sdamochodu może spowodowac odprysk lakieru, a tak obdrapane listwy będą wygladać okropnie. Czyli kwestia trwałości takiego rozwiązania. Jak już miał bym wygładzać wizualnie drzwi to zdjął bym te listwy i zaszpachlował wytłoczenia na równo, pomalował całość, a i tak przykleil bym cienka listewke gumową co by mi inni drzwi nie obtłukli ![]() Może ktoś by wykonal taki VT z gładkimi drzwiami w miejscu listew i delikatną listewką. |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-03-31 13:59:54
Podobno nawet VT wygląda okropnie z tym rozwiązaniem. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-03-31 14:44:38 ja mam troszke przytarta listwe z przodu i prawie nic nie widac ale lakier na nich jest juz wyplowialy wiec po prostu kupie motipa matowego black i prysne 2 warstwy i spokoj |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2006-04-24 14:22:21 Odebrałem juz auto od lakiernika, zdecydowalem sie pomalowac listwy boczne i te w zderzakach z jednej prostej przyczyny...przy nowo polozonym lakierze listwy zarysowane i wypłowiałe wygladały niebardzo. Efekt calkiem niezly, mi sie podoba a jak mi sie juz przestanie podobac to przemaluje je z powrotem na czarno. Zdjecia jak wyglada auto zamieszcze jak je zrobie ![]() |