Srodkowa konsola??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wie ktos jak bezbolesnie odczepic linke od regulatora temperatury ...wszystko juz odczepilem tylko zostala mi ta linka ze sprezyna......??????

HELP PLZ!!!!!

dominik..chodzi ci o prawe pokretlo?? jesli tak to..zajrzyj w nogi pasazera..w lewym rogu pod schowkiem masz taka czarna obudowe zakrecona na jedna srube i jedna zapinke..odkrec odczep i zobaczysz ta linke jest zaczepiona na takiej osce do ramienia ktore reguluje temp..zsun taka jakby podkladke ktora to trzyma i sciagasz linke..dodatkowo jeszcze odkrec srube tuz przy kokcu koszulki od linki i dalej juz luzik..
powodzenia..mi to zajelo jak juz wiedzialem jak 10min z wymiana zarowek

QBAJ - ta obudowa powinna byc na 2 sruby i zapinke
ktos sie nie bal i za... Ci srubke

hehe no moze w 2.0 sa 2 sruby w 1.5 mam jedna i chyba najwyzej w fakryce zaoszczedzili..ale i tak sie trzyma..

wielkie dzieki....ja nie wymieniam zarowek tylko maluje cala konsole srebrny mi sie znudzil

czy malujesz i jak sie trzyma taka farba?? nic nie odlazi??

Powiedzcie mi, gdzie i jak sprawdzić dlaczego środkowe pokrętło (to regulujące gdzie ma wiać - szyba/nogi/twarz itd) nie działa wg mnie prawidłowo (obojętnie jak reguluję zawsze wieje ze wszystkich otworów). Coś kiedyś tłumaczyliście mi o jakimś podciśnieniu, ale nie załapałem.

przerabialem to..zdejmij panel odpinajac linke tak jak dominik i tam dochodza wezyki podcisnienia..lacza sie w jedna wspolna koncowke ktora jest doczepiona z tylu panela..wiec albo koncowka jest zle nasunieta albo ktorys z wezykow pekl gdzies po drodze..tak czy siak uklad sie rozszczelnil..i dlatego nie dziala

A panel zdejmuje się... na siłę/sposobem/sam odpada po odpięciu linki/zdejmując pokrętła*

* - niepotrzebne skreślić

zwykla farba w sprayu i a na to lakier akrylowy...do tej pory bylo oki...

Pogmerałem wczoraj pod schowkiem (bez zdejmowania w/w pokrywy) i wyciągnąłem szarobury wężyk zakończony wtyczką do drugiego wężyka/gniazdka. Czasu nie miałem (trzeba kapcie kiedyś zmienić), więc nic poza to nie zrobiłem.

Wczoraj zabrałem się do sprawy kompleksowo (przypominam - nie działa mi regulacja kierunku nawiewu - szyba/wnętrze/nogi itp - zawsze wieje ze wszystkich otworów). Po zdjęciu pokrywy pod nogami pasażera zobaczyłem 2 puszeczki do których są wpięte po 2 gumowe przewody wychodzące z prawego boku auta i dodatkowo zwisają 2 wolne zakończone wtyczkami których nie mam gdzie wpiąć. Sprawdziłem po wyjęciu radia co czuć pod regulatorami i wyczułem wiązkę wężyków dochodzącą do w/ pokrętła. Niestety nie wyczułem, by czegokolwiek brakowało. Macie jakieś pomysły... bo na ASO w mojej wsi się obraziłem (a raczej oni na mnie).

nie no nie macaj pod panelem tylko to normalnie rozbierz tak jak dominik..i zobacz jak do pokretla jest tak wiazka wezykow podpieta..ew docisnij ja..jak nie to przyjrzyj sie ktoredy te wezyki sa poprowadzone bo ja ie wiem..ale predzej czy poziej trafiaja do kolektora..to na bank jest nieszczelnosc..musisz ja tylko zlokalizowac..w ASO nie beda sie chrzanic tylko wymienia cala wiazke przewodow..a moze nie trzeba..trudno mi ci pomagac na odleglosc..to jak z kobieta..zanim nie pomacasz to sie nie przekonasz.. hehe wesolych swiat

He... Tylko jak bezboleśnie wymontować panel z regulatorami? Nie chce po dobroci wyjść, a strach rwać na siłę... no i te dwa wolno wiszące wężyki. po prawej stronie u pasażera.