Woda we wnętrzu Getz"a?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

J.w. Przychodzę dziś rano do auta, wchodzę, patrzę a na dywaniku gumowym woda!!!!. Mała kałuża z boku, przy krawędzi dywanika (strona pasażera). Wyglądało jakby pod głośnikiem woda leciała. Oczywiście pod gumą też woda, niby nie dużo, ale mokro
Kurczę co jest grane
Wczoraj jechałem w straszliwej ulewie (może coś się nabrało), ale w nocy też lało...nie wiem co myśleć: USZCZELKI, folia w drzwiach poszła?Raczej szyba była domknięta.

Dziwne...

Witaj miałem podobny problem, co spowodowało nawet spalenie, skrzynki bezpiecznikow, gdyz woda do wnetrza dostawała sie od przodu samochodu przez przewody wentylacyjne i powodowała zwarcie w nadmuchu. Nie wiedziałem czy dziura tam umieszczona moze tam tak byc, gdyz samochodu nie miałem od nowosci i był wypadkowy i mogło brakowac jakiegos elementu...Mała przerobka pomogła i juz jest ok.Jak cos to napisz do mnie to poradze co zrobic. Pozdrawiam Mirek lukse@op.pl

Jutro odwiedzę ASO (chyba że nie będą mieli terminu) i powiem żeby rozebrali poszycie drzwi. Może ta folia wewnętrzna się odkleiła?
Jak będę coś wiedział to napisze. Dzięki za wsparcie. W razie co to się odezwę.

PZDR

Nie tylko w Getzie woda na dywaniku się pojawia. U mnie w Accencie też sie pojawiła. Autko zostalo przez noc na dworze. Rano jak wsiadłem to sie przeraziłem. Szyby były pozamykane na drzwaich jest szczelnie a po stronie pasażera jeziorko wody. Nie mam pojęcia skąd może się brać tam woda.cztery dywaniki wody wylałem!! Podłoga sie suszy-wymontowana. Nie chce mi sie rozbierać deski ale to gdzieś za nią się wydobywa woda.

U mnie w lato podczas bardzo długiej podróży w potęznej ulewie i w strugach wody z kolein woda wlewała się przez przewody wentylacyjne również po stronie pasażera.
W jednym miejscu, w najniższym punkcie przewody mają taki jakby łącznik z gąbki, woda dostaje się wlotami na podszybiu i właśnie przez tą gąbkę przesącza się do wnętrza auta. Oczywiście tylko wtedy gdy jest to naprawdę solidna dawka wody.
Być może u Ciebie stało się to samo i przyczyny należy szukać tam, a nie w drzwiach?