Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-02 22:49:23 moje pierwsze odpalenie...
był to fiat 125 p taty..... odpaliłem ale nie miałem pojęcia w ogóle o jeździe autem i w efekcie po odpaleniu sam ruszył...... zatrzymnałem się przed płotem sąsiada ![]() moja pierwsza jazda samochodem to jazda lanosem z ASO na bogucickiej.... (ojciec mi dał.. bo w jkońcu to nie nasze auto było ![]() a pierwsze MOJE auto to właśnie espero.... wcześniej jeździłem nubirą od ojca ![]() |
![]() Amissu BMW e36 Sosnowiec/Będzin | 2006-04-02 23:23:04
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobry materiał na napisanie książki... ![]() ![]() ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-04-03 09:12:59 Ciekawe przygody hmm,temat rzeka,ale.........
Miałem motocykl,Jawę.Jak młody gniewny myślałem,że jestem nieśmiertelny i pomykałem małymi uliczkami żoliborza (bo nie miałem prawa jazdy).W mniemaniu o swojej doskonałości przywaliłem w tył mercedesa beczki stojącego na skrzyżowaniu.Przeleciałem nad mercem,spadłem przed niego na asfalt i leżę zakrwawiony,ale żywy! i przytomny.Gościu wyszedł,najpiew flegmatyczne podreptał na tył merca,białą szmatką (chyba chusteczką) starł lakier mojej Jawy ze swojego zderzaka,po czym podszedł do mnie i mówi: Widzisz chłopaczku,krzywdę byś sobie zrobił.I nie przejmuj się,samochód jest cały ![]() Jawa oczywiście poszła na złom. |
![]() Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-04-03 15:23:46 Ja zaczełem jedzic w wieku 12 lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() prawko powędrowało na pare miechów na połkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esperak tak przy 170km/h musiałem hamować bo niebiescy z tyłu migali ![]() |
![]() Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-04-03 20:28:40 Jechałem kiedyś syrenką.
Po wyboistej wiejskiej drodze, nagle wypadły kluczyki od stacyjki pod fotel a samochód dalej jechał ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-03 22:58:14 ja w drugi dzien jak prawko dostalem to scigalem sie z kumplem (fiesta) esperakiem po lesie po dircie ![]() ![]() w ten sam dzien lecialem juz 150km/h po wsiach scigajac sie z owym kumplem. Ale powiem Wam z perspektywy czasu ze: 1. esperak ciagnie do 100 i wyzej tez dalej chce jechac a fiesta do 70 to moze i targala ale pozniej to to sie juz tylko rozkreca na zasadzie -z gorki-, wiecej ryku niz przyspieszenia... 2. to bylo glupie ![]() niedlugo pozniej trzepali mnie po amerykansku bo stalem na parkingu (palilismy bynajmniej nie papierosy z kumplem) - jaja byly niezle, a gliniarze to nam sie tacy trafili ze chuck norris wysiada (maczo to malo powiedziane). Do dzis dziwie sie jak tacy faceci z tak duzymi kokones potrafia sie przemieszczac po swiecie. W skrocie - najnizsi stopniem najwyzsi "ynytylygencja", pokazac sie chcieli. Niedlugo po tej akcji tez dostalem mandat 5pkt karnych i 50zl za postoj na zakazie w bytomiu na rynku (mam zezwolenie od 17.00 do 21.00 i od 9.00 do 11.00 a bylem tam cos 16.40...), zatrzymal mnie straznik miejski na dodatek i na poczatek chcial 500zl z tymi 5pkt. uhandlowalem 450zl ![]() a teraz to juz nudy za kierownica ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-04-04 09:54:04 Parę lat wstecz.
Młody gniewny (ja oczywiście) za kółkiem Astry II Kombi 1.6 105KM benzyna. 2:30 w nocy, trasa łazienkowska w wawie, rondo lotnika (chyba tak sie ono nazywa - to to przy pomniku lotnika). Trafiłem na nocne wyscigi ![]() ![]() Ustawiłem się na światłach, obok mnie Focus kombi. Ja na lewym pasie on na prawym. Światła się zmieniły. Ruszylismy. Lecielismy praktycznie jak sklejeni bokami. Jednoczesne zmiany biegów, tak samo długo ciagneliśmy obroty. Po chwili juz było 170km, 180km. Bujamy samochody dalej. Niewiele więcej juz mogą , przybywa im na liczniku powoli o jeszcze pare km. Nasze prędkości były chyba dla pozostałych śmiesznie małe bo w lusterku zobaczyłem jak w bardzo szybkim tempie dochodzi do mnie z tyłu jakis ciemny Audik (miał 240 -250km). Przez chwilę jedziemy w trójkę : ja na lewym pasie , Focus równiutko ze mną na prawym, Audi za mną siedząc mi na samym zderzaku. Trasa łazienkowska w kierunku mostu jest w miarę prosta ,ale zbudowana jest tak że przechodzi pod kilkoma duzymi ulicami (puławska, niepodległosci itp) , tak że jedzie się co chwilę w górę i później znów w dół. Po wyskoczeniu znad takiej jednej górki jak mieliśmy jechać w dół okazało się że na moim pasie jedzie sobie wolniutko STAR myjący drogi. Star jedzie około 10-15km/h, my w trójke mamy 185-190 km/h. Ruszyłem delikatnie hamulec żeby Audik zszedł mi ze zderzaka. Focus przeskoczył na na trzeci pas który tam akurat był, nie zwalniając po chwili wrócił spowrotem na ten którym jechał (ten trzeci miał wjeżdzać na górę). Audik przeskoczył na środkowy pas i poszedł jak burza do przodu (focus był wtedy na prawym). Ja dałem z całej siły po hamulcach ( prawy pas był jeszcze zajety - przejeżdzał właśnie koło mnie Audik), i jak tylko Audik mnie wyprzedził z predkością jeszcze około 100km/h , w odległości mniejszej niż pół metra między moim lusterkiem a starem przeskoczyłem na sasiedni pas. Audik, Focus i ja zjechalismy się , podziekowalismy sobie światłami i każdy pojechał w swoją stronę. Po powrocie do domu jeszcze przez pół nocy miałem baaardzo wysoki poziom adrenaliny ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-04-04 14:26:58 Astra II 1.6 = 100 KM... ![]() P. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-04-04 14:27:37
![]() ![]() ![]() W Need for Speed jest o tyle lepiej ,że przywalisz w ciężarówkę, przestawisz ją i jedziesz dalej. Ja bym wolał nie sprawdząc czy w "realu" też sie tak da ![]() Po roku takiej mojej wściekłej jazdy i po 50 tys km Astra NIEOBITY miała tylko lewy bok. ![]() |