MotoNews.pl

Ile km wytrzymie cieknąca pompa wodna?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przejade 350 km???

Co ile tys km jest zalecana wymiana??

Z góry dzięki za odpowiedź!!

nie wiem ile wytrzyma i co ile zalecana jest wymiana , ale nauczony przykrym doświadczeniem nie czekałbym na lepszy czas. Jechałem kiedys hjundajem mojego brata i nie ciekło aż tak mocno ale jak przydusiłem na skrzyżowaniu to pompa strzeliła i woda poszła na przewody. I tak zostałem z koreańcem na ulicy czekajac na hol.

Ja zrobilem z 5 tys km - co 5 dni litr wody i dalej jazda - zmienilem bo zima przyszla - zmien odrazu - szkoda uklad zasyfic kamieniem z wody ,a jesli chcesz dolewac plynu to taniej wymiana wyjdzie

na to niee ma konkretnej odpowiedzi,,,,moja szybka odpowiedz,,,WYMIENIC ja TERAZ !

Teraz nie mam jak. Jutro jade z Wawy do domu 350 km i dopiero tam będę ją mógl wymienić, bo tu nie mam ani narzędzi, ani miejsca, ani fachowego oka ojca do pomocy (

Dzięki z opdowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie - ile może kosztowac wymiana pompy w warsztacie? Tak +/-. Sama robocizna, bo pompa to około 150/200zł

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-04-05 13:36:36 ]

ja raz jechalem dziadkowym sprzetem, pompa byla dobra nic nie cieklo i ni stad ni z owad rozpadla sie, wylewajac przy tym polowe plynu... i 30km holowanko mialem... radzil bym wymienic jak najszybciej, a jesli nie mozesz teraz (roznie to bywa) to przynajmniej nie wybieraj sie w dluzsze trasy...

Cytat:
2006-04-05 13:36:06, Snale pisze:
Dzięki z opdowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie - ile może kosztowac wymiana pompy w warsztacie? Tak +/-. Sama robocizna, bo pompa to około 150/200zł [ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2006-04-05 13:36:36 ]

Dzwoń na Białołęcką i powołaj sie na takiego jednego w czerwonym Escorcie co ma probemy ze ssaniem...

Siemanko !!
Ja mam Essine 1.6 16V i jestem świerzo po wymianie pompy !!
Koszt pompy 140 zł + robota 100 = 250 w zaokrągleniu !!
Myślałem że uszczelka,bo płynu ubywało mi kilka litrów nawet tygodniowo,ale na szczęście to tylko pompa !Pozdrawiam

To przy popmpie sprawdz sobie rozrząd, bo zeby sie dostac do pompy musisz go rozkrecic.

Ja tez teraz przy rozrzadzie bede pompe wody wymienial.