MotoNews.pl

Regeneracja amortyzatorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

czy ktoś z Was może polecić warsztat w Wawie i okolicy gdzie dokonuja sztuki regeneracji amortyzatorów ?
takie głosy mnie doszły, że Marki, Ząbki ... gdzieś dzwoni ale nie mogę zlokalizować warsztatu.
Dlatego liczę i proszę o pomoc.

Mam do wymiany przód i chchiałbym rozeznać alternatywne możliwości.
Może ktoś już miał do czynienia z regeneracją i podzieli się doświadczeniem ?

pozdrawiam
rasek

Cytat:
2006-04-05 10:57:00, rasek pisze:
Witam wszystkich czy ktoś z Was może polecić warsztat w Wawie i okolicy gdzie dokonuja sztuki regeneracji amortyzatorów ? takie głosy mnie doszły, że Marki, Ząbki ... gdzieś dzwoni ale nie mogę zlokalizować warsztatu. Dlatego liczę i proszę o pomoc. Mam do wymiany przód i chchiałbym rozeznać alternatywne możliwości. Może ktoś już miał do czynienia z regeneracją i podzieli się doświadczeniem ? pozdrawiam rasek

nie wiem, jak w Wawie, ale po moich doświadczeniach zdecydowanie odradzam regenerację amorków.
jak szukasz oszczędności, dłużej pośmigasz na dobrej używce.

niewarto szybko padaja a kasuja przynajmniej we wro od 40 do 80zł za sztuke

Regeneracja?? - POWODZENIA!!
moze posmigasz z 2 mieciace i to by bylo na tyle
chlopie kto dzis regeneruje amory.. za ta same cene kupisz jakies zamienniki

Cześć,

dzięki za dotychczasowe opinie ale mimo wszystko chciałbym odnależć ów 'cudowny' zakład. ponoć robi rzetelnie i dobrze.
Jest warsztat z doświadczeniem ale w Gdańsku ... no nijak po drodze jak dla mnie

także wciąż liczę na Wasze podpowiedzi i oczywiście bardzo cenne uwagi dot. zasadności regeneracji.

pzdr

Zpomnij o regeneracji. To się robi dla zabytków a nie w Omegach.
Pogadaj z Mariosomegos ma używki i lepiej na tym wyjdziesz.
Ja osobiście to doradzam nowe jesli już masz wymieniać.
Choć sam założyłem używane oryginały

Jadac od Warszawy tuz za Zielonka po lewej jest duzy zaklad od zawieszen.

Z info ircowergo domyślam się, że nie bez powodu kolega chce regenerować.

Może chodzi o full wypas amorków z regulowaną elektrycznie twardością - ponoć ciężkich do zdobycia...
zgadłem? czy może są ze złota?

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2006-04-05 18:18:11 ]

Solltys a co to ma za znaczenie czy zlote czy nie owszem ja też szukałem oszczędności w naprawach Omy, ale bez przesady - może niedługo ktoś napisze pytanie gdzie można zregenerować zużyte klocki hamulcowe, gumki wycieraczek, albo olej silnikowy.....

Akurat na IRCu ja sie pytalem o amorki, ale nie chce regenerowac, tylko nowe, ewentualnie jakies dobre uzywki wstawic. Pytalem juz w wielu firmach i nikt nie ma z elektryczna regulacja twardosci. Proponuja tylko zwykle.

Jest warsztat który regeneruje amorki na Grochowskiej prawie na przeciw salony skody ,numeru nie pamietam ,ale jak chcesz to odezwij sie do mnie na moje GG 5857101 to ci wytłumacze jak tam dojechać

Cześć,
irca nie dotykam więc nie ja tamże pytanie zadałem

Natomiast dzięki za info dotyczące warsztatów zajmujących się regeneracją.
jeśli jeszcze ktoś z Was napisze, iż znam i wykonują dobrą robotę etc. dłużej się 'wahać' nie będę.
Zdaję sobie sprawę, że najlepiej nówki. zapewne tak się stanie ale ciekaw byłem i dalej jestem Waszych opinii i doświadczeń.
W końcu Jesteście dla mnie autorytetami w sprawach Omegi

IRCa się dotykaj jak najczęściej - to nie parzy i masz migiem odpowiedzi choć znikają szybko a na forum trwają "wiecznie"

Wszystko fajnie zadałeś konkretne pytanie i masz konkretne odpowiedzi.
A teraz nie wykręcając się powiedz po co ci to?
ekonomia? rzeźba? czy coś innego?

>> Solltys
nad ircem pomyślę
ekonomia jak najbardziej. Wiesz zapałałem uczuciem do kayaby ...
poczytawszy o reszcie firm i doświadczeń z nimi, poczułem awersję do ryzyka zakupu innych. hehe dobrze to brzmi w kontekście regeneracji ale jak wyżej ekonomia
no tak bez ściemy to i deko ciekawości czy faktycznie ktoś takiej czynności dokonał i jest zadowolony.

poza tym jest jedna firma w gdańsku specjalizująca się w regeneracji amorków (fakt, że radzili zakup zamienników w cenie ok 200 zł twierdząc, że do typowych aut i stosunkowo tanich nie warto regenerować) i o podobnej słyszałem pod Warszawą, dlatego zawracam Wam głowę.

Ale to nie ta w pobliżu Zielonki , a może to tylko pogoń za cieniem
dlatego pytam bo cenię sobie nasze forum i wolę trochę posiać zanim podejmę decyzję.

pozdrawiam

Cytat:
2006-04-07 11:43:56, rasek pisze:
poza tym jest jedna firma w gdańsku specjalizująca się w regeneracji amorków (fakt, że radzili zakup zamienników w cenie ok 200 zł twierdząc, że do typowych aut i stosunkowo tanich nie warto regenerować)

Ja u nich (Gdańsk, Nagangast czy coś koło tego) robiłem 3 lata temu regenerację wszystkich amorków
w Omie 3000, można z nimi nawet charakterystykę amorka
omówić (w stylu twardy, miękki w porównaniu do aktualnego).

Mają maszynki do sprawdzania amorków luzem. Czyli
nie w aucie.

Jestem zadowolony w 100%. Załatwili sprawę w ciągu
jednego dnia. Mija 3 latka i amorki trzymają jak trzeba.

Na regenerację poszedłem po tym jak kupiłem
nowe amorki na tył i 2 razy je wymieniałem, bo
auto bujało sie jak statek na fali. Kicha totalna
była.

W ciągu tych 3 lat przejechałem niewiele, jakieś 35 tyś km.
Ale amorki dalej trzymają.

Na testach podczas przeglądów sprawność od 78 do 80 %.
Fakt, że te testy to o kant ty..a. Ale coś tam pokazują.

>> marekcaramba

o właśnie o tę firmę mi chodzi, w Gdańsku i o sposób reperacji jej podobny.
robią ponoć doskonale co potwierdzasz.

szkoda, że nie mają filii w Wawie ale zapraszali do siebie
dlatego też szukam podobnie renomowanej bliżej mnie.

pozdrawiam