Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2006-04-05 10:57:00 Witam wszystkich ![]() czy ktoś z Was może polecić warsztat w Wawie i okolicy gdzie dokonuja sztuki regeneracji amortyzatorów ? takie głosy mnie doszły, że Marki, Ząbki ... gdzieś dzwoni ![]() Dlatego liczę i proszę o pomoc. Mam do wymiany przód i chchiałbym rozeznać alternatywne możliwości. Może ktoś już miał do czynienia z regeneracją i podzieli się doświadczeniem ? pozdrawiam rasek |
kazioo opel omega B/ kombi Wrocław | 2006-04-05 14:05:05 niewarto szybko padaja a kasuja przynajmniej we wro od 40 do 80zł za sztuke
|
![]() trakerr DEADSOUL Omega C Caravan Chelmek | 2006-04-05 14:45:49 Regeneracja?? - POWODZENIA!!
moze posmigasz z 2 mieciace i to by bylo na tyle chlopie kto dzis regeneruje amory.. za ta same cene kupisz jakies zamienniki |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2006-04-05 15:11:43 Cześć,
dzięki za dotychczasowe opinie ale mimo wszystko chciałbym odnależć ów 'cudowny' zakład. ponoć robi rzetelnie i dobrze. Jest warsztat z doświadczeniem ale w Gdańsku ... no nijak po drodze jak dla mnie ![]() także wciąż liczę na Wasze podpowiedzi i oczywiście bardzo cenne uwagi dot. zasadności regeneracji. pzdr |
Zbynio wPiSdu | 2006-04-05 15:15:54 Zpomnij o regeneracji. To się robi dla zabytków a nie w Omegach.
Pogadaj z Mariosomegos ma używki i lepiej na tym wyjdziesz. Ja osobiście to doradzam nowe jesli już masz wymieniać. Choć sam założyłem używane oryginały ![]() |
![]() Szarbia Ford Sierra Powiat Wolomin | 2006-04-05 16:00:20 Jadac od Warszawy tuz za Zielonka po lewej jest duzy zaklad od zawieszen. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2006-04-05 18:16:13 Z info ircowergo domyślam się, że nie bez powodu kolega chce regenerować. ![]() Może chodzi o full wypas amorków z regulowaną elektrycznie twardością - ponoć ciężkich do zdobycia... zgadłem? czy może są ze złota? [ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2006-04-05 18:18:11 ] |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2006-04-05 18:34:37 Solltys a co to ma za znaczenie czy zlote czy nie ![]() |
![]() Aircat LOB SYMPATYK Senator B Bydgoszcz | 2006-04-06 08:38:44 Akurat na IRCu ja sie pytalem o amorki, ale nie chce regenerowac, tylko nowe, ewentualnie jakies dobre uzywki wstawic. Pytalem juz w wielu firmach i nikt nie ma z elektryczna regulacja twardosci. Proponuja tylko zwykle. |
Jabol Opel Omega WARSZAWA-Praga-Płd | 2006-04-06 15:01:52 Jest warsztat który regeneruje amorki na Grochowskiej prawie na przeciw salony skody ,numeru nie pamietam ,ale jak chcesz to odezwij sie do mnie na moje GG 5857101 to ci wytłumacze jak tam dojechać
|
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2006-04-07 10:16:57 Cześć,
irca nie dotykam więc nie ja tamże pytanie zadałem ![]() Natomiast dzięki za info dotyczące warsztatów zajmujących się regeneracją. jeśli jeszcze ktoś z Was napisze, iż znam i wykonują dobrą robotę etc. dłużej się 'wahać' nie będę. Zdaję sobie sprawę, że najlepiej nówki. zapewne tak się stanie ale ciekaw byłem i dalej jestem Waszych opinii i doświadczeń. W końcu Jesteście dla mnie autorytetami w sprawach Omegi ![]() ![]() |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2006-04-07 11:04:21 IRCa się dotykaj jak najczęściej - to nie parzy i masz migiem odpowiedzi choć znikają szybko ![]() Wszystko fajnie zadałeś konkretne pytanie i masz konkretne odpowiedzi. A teraz nie wykręcając się powiedz po co ci to? ekonomia? rzeźba? czy coś innego? |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2006-04-07 11:43:56 >> Solltys
nad ircem pomyślę ![]() ekonomia jak najbardziej. Wiesz zapałałem uczuciem do kayaby ... poczytawszy o reszcie firm i doświadczeń z nimi, poczułem awersję do ryzyka zakupu innych. hehe dobrze to brzmi w kontekście regeneracji ![]() no tak bez ściemy to i deko ciekawości czy faktycznie ktoś takiej czynności dokonał i jest zadowolony. poza tym jest jedna firma w gdańsku specjalizująca się w regeneracji amorków (fakt, że radzili zakup zamienników w cenie ok 200 zł twierdząc, że do typowych aut i stosunkowo tanich nie warto regenerować) i o podobnej słyszałem pod Warszawą, dlatego zawracam Wam głowę. Ale to nie ta w pobliżu Zielonki ![]() ![]() dlatego pytam bo cenię sobie nasze forum i wolę trochę posiać zanim podejmę decyzję. pozdrawiam |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2006-04-07 12:34:12
Ja u nich (Gdańsk, Nagangast czy coś koło tego) robiłem 3 lata temu regenerację wszystkich amorków w Omie 3000, można z nimi nawet charakterystykę amorka omówić (w stylu twardy, miękki w porównaniu do aktualnego). Mają maszynki do sprawdzania amorków luzem. Czyli nie w aucie. Jestem zadowolony w 100%. Załatwili sprawę w ciągu jednego dnia. Mija 3 latka i amorki trzymają jak trzeba. Na regenerację poszedłem po tym jak kupiłem nowe amorki na tył i 2 razy je wymieniałem, bo auto bujało sie jak statek na fali. Kicha totalna była. W ciągu tych 3 lat przejechałem niewiele, jakieś 35 tyś km. Ale amorki dalej trzymają. Na testach podczas przeglądów sprawność od 78 do 80 %. Fakt, że te testy to o kant ty..a. Ale coś tam pokazują. |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2006-04-07 12:53:02 >> marekcaramba
o właśnie o tę firmę mi chodzi, w Gdańsku i o sposób reperacji jej podobny. robią ponoć doskonale co potwierdzasz. szkoda, że nie mają filii w Wawie ![]() dlatego też szukam podobnie renomowanej bliżej mnie. pozdrawiam |