MotoNews.pl
3 Zabudowa głośnika jaka?? (141564/279)

Zabudowa głośnika jaka??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!Mam takie pytanko moze jest tu jakis specjalista od car-audio i ma jakis pomysł jak zabudowac taki głosnik jak na fotce , żeby grało to jakoś przyzwoicie i ma to siedzieć w bagażniku essiego cabrio !!Nie wiem czy robić zamknietom obudowe czy dawać bass-reflex i takie inne tam!!!!A oto Głośniczek!!

podaj parametry głośnika lub ew model to znajde parametry.. a pozniej oblicza sie rogramem WinISD

Fizz2 oblicz z BoxCalc jest naprawde dobry

ja wole WinISD ;> a oblicze jak kolega gelu1 poda parametry bo po fotce głośnika to se moge obliczyc ;>

no lepiej niech Ci poda nazwe glosniika bo watpie ze on znajdzie wszystkie dane

100w rms a 400w muzycznej średnica głośnika 25cm dość potężny

nie zupełnie o takie parametry mi chodziło ;> z nich nie da się zrobić dobrej obudowy ;> Parametry takie jak Fs, Vas, Qts, Qtc itp ;> a jak nie znasz to podaj firme i model głośnika to sie na necie parametry znajdzie

natknołem sie na allegro na te głosniki firma BLOW ADRENALINE parametrów szukać ze świecą... inni piszą że to shit... Ja nie kupił bym nigdy głośnika bez parametrów...

Jedyne rozwiązanie to jakaś obódowa zamknięta... tak z 30-50 L .... nic wiecej nie moge poradzić... reszta tylko eksperymentalnie..

Cytat:
2006-04-06 00:27:33, fizz2 pisze:
natknołem sie na allegro na te głosniki firma BLOW ADRENALINE parametrów szukać ze świecą... inni piszą że to shit... Ja nie kupił bym nigdy głośnika bez parametrów... Jedyne rozwiązanie to jakaś obódowa zamknięta... tak z 30-50 L .... nic wiecej nie moge poradzić... reszta tylko eksperymentalnie..

A może masz pomysł czy zabudować go membraną do środka czy na zewnątrz??Bo wsadzalem go do tuby i znacznie lepiej bylo jak byl membrana do srodka

z głośnikiem bez parametrów trudno powiedzieć... wsadź jak uważasz