Zderzaki w Malczanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co zrobic,zeby zderzaki nie byly szare i matowe,tylko czarne i ladne???? pozmozcie!!!
pozdrawiam,
korek

Natrzeć starym, używanym olejem silnikowym, świecą się jak psu jajca na wiosnę, i są idealnie czarne, tylko przez pierwsze 2 - 3 dni trzeba uważać by się od nich nie pobrudzić Mośna też pomalowac na czarno farbą

pomaluj czarnym matem albo jak chcesz to połyskiem

No ale tym olejem to sie bedzie trzymac??? BO to jak sadze ostatnie co znimi zrobie,jak juz natre olejem,to nigdy ich nie odczyszcze,zeby pomalowac.....A jak sie w ogole lakier trzyma na tym plastiku, no i czy mowimy o sprayu czy jakims lepszym lakierze???

korek

gdzies mialem takia fajna gabke specjalna...nasiakalo sie ja takim jakims olejkiem i przecieralo zderzaki...minimum na tydzien sie blyszczaly...

No wlasnie,ale co po tygodniu,moze lepiej pomalowac?Jak wasze doswiadczenia w tej kwestii??? Ja bym pomalowal,ale nie wiem czy nie zacznie mi spray odlazic....Jak w ogole myslicie,lepiej chyba mat?

korek

ja mam takie czernidło do zderzaków (wygląda jak pasta do butów z gąbeczką), wyglądają idealnie czarnie po przesmarowaniu, ale nigdy nie patrzyłem jak długo...

A ja używałem zwykłej pasty do butów Super efekt i długotrwały w dodatku.

Co mam myslec o tym,ze na ostatniej fotce nie masz w ogole zerzaka???? )))

korek

Są specjalne czernidła do tego ,albo mozna polakierować

Ja nic nie używam bo mam prawie nowe ( jakieś półtora roku mają)
ale zawsze je dokładnie myje. A jak już pisali są czernidła i efekt spoko, a najważniejsze że niedrogo.

na plastik jest specjalny podkład spray sie bedzie trzymał ale odbrysie po uderzeniu lub bo zarysowaniu a podkład na plastik trudno w areozolu zdobyć ja tam maluje bez podkładu a jak gdzies odpryscie to jeszcze raz psiknie i oki

Czernidlo jest ok. Malowanie, zeby ladnie wygladalo, bedzie strasznie drogie i nie wiem czy jest sens. Zdecydowanie polecam czernidlo

Pozdrawiam
Seba

Jest taki specjalny preparat GUMMI lub GUMMY. Ogólnie jest on do kabli (zima), plastiki we wnętrzu pojazdu, opon (piękne czarniutkie) oraz właśnie do zderzaków. Ja go używam od roku i nie chcę widzieć nic innego - jest THE BEST. U mnie w Sączu kosztuje 6zł i dostać go można w prawie każdym sklepie motoryzacyjnym.

Pozdrawiam