Pytania o swapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem w trakcie przekładki silnika oczywiście od RSa i mam takie pytanie Pali od pierwszego cykniencia tylko jak mu się daje gazu to jakoś się muli czym moze to być spowodowane Czy coś zle podłaczyli sądy lambda czy coś z pociśnieniem
I jeszcze jedno jak mu się daje troszke gazu to obrotomiesz odrazu leci na 7tyś Prosze o wszekie wypowiedzi kture mogą doprowadzić do celu

bo potrzebujesz obrotka z rs2000 zreszta jak pewnie zauważyłes w rs są dwie cewki i to powoduje wariacje obrotka od zwykłego essiego

Ale ja mam obrotek z rsa

z tego co wiem to zazwyczaj sa problemy z obrotkiem yasiek po swapie tez miał problemy.

Cytat:
2006-04-06 21:09:16, stepo pisze:
Ale ja mam obrotek z rsa

u to gorzej wiesz co ja u siebie na zwykłym zauważyłem że czasem źle podłączona masa obrotka powoduje dewiacje.... np u mnie kiedy się wypieła bardzo podnosiła sie wskazówka po naprzykład włączeniu postojówek, przeciwmgielnych itp
poprawiłem i problem znikł bo to robiło się coś jak choinka w instalacji przyczepki kiedy nie ma masy prad znajduje obejścia przez żarówki itp,
zobacz może to jest powód, może i nie ale warto zerknąc

Cytat:
2006-04-06 20:32:40, stepo pisze:
Jestem w trakcie przekładki silnika oczywiście od RSa i mam takie pytanie Pali od pierwszego cykniencia tylko jak mu się daje gazu to jakoś się muli czym moze to być spowodowane

ale powiedz na czym polega to mulenie? silnik drży? dławi się? strzela czy nie wchodzi na obroty

tak czy inaczej proponuję zaglądnąć do świec i przewodów /dokładnie wyczyścić obie rzeczy/ - powiem ci że u mnie co około 5tys muszę wykręcić świece i z zewnątrz jest przeczyścić bo zachodzą jakimś syfem - przez to nie wkręca mi się tak ochoczo na obroty i czasem zatrzęsie silnikiem jak wcisnę gaz do dechy z wolnych obrotów

Stepo....chodzi mi po głowie jeszcze pompa paliwa....bardzo prawdopodobne ze trzeba bedzie ją zamienic
Jutro się widzimy to zbadam twego zaswapowanego malca

I jak ,doszliscie z tym ?? Moze jak kolega zeng sobie wczoraj zrobil - ktoras wtyczka slabo laczy - zasniedziale itd??

Sprawdź MAP'a

A co do obrotka - filtr, ten podpięty pod zielony przewód.

I nie gadajcie tu o dwóch cewkach