MotoNews.pl
4 Stacjonarne nagrywarki DVD (141778/0)

Stacjonarne nagrywarki DVD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedwczoraj zakupiłem właśnie takie cudo Panasonica coby poprzegrywać trochę filmów z kaset Video ( wolno się śmiać ), a poza tym fajnie jest jak można z kamery pojechać do formatu DVD No zastosowań jest duzo Tylko.... Nagrałem do tej pory 6 filmów - kopia na płycie jest nieporównywalnie lepsza niż na kasecie . Więcej nie udało sie bo wczoraj nagrywarka przestała nagrywać i wylądowała w serwisie
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim sprzętem ?

Hej !
DeeJay - brak doświadczenia bo jeszcze takowego "cuda" nie mam, więc w pytaniu nie pomogą, ale sam przy "okazji" mam pytanie
Czy nagrywarka taka "toleruje" kamerę analogową czy tylko cyfrową i czy można z magnetowidu przegrać na DVD stare nagrania ?
Wiadomo - płyta DVD zajmuje 1/4 miejsca w stosunku do kasety a i żywotność płyty większa no i jakość tysz

A nie lepiej podpiąć to pod kompa i tak zgrywać?? Stacjonarne nagrywarki DVD sporo kosztują, lepeij kupić dobrą kartę TV...

Cytat:
2006-04-07 12:24:19, Krzysiek-Diackon pisze:
A nie lepiej podpiąć to pod kompa i tak zgrywać?? Stacjonarne nagrywarki DVD sporo kosztują, lepeij kupić dobrą kartę TV...

eeeee przerabiałem już wszystko co można podłączyc do kompa - karty TV, zgrywanie filmów z kamery do kompa, granie filmów na twardziela, divx, odtwarzanie DVD na kompie podłączonym do TV i jakie wnioski....

LIPA... komfort zapewnia tylko sprzęt stacjonarny.

Co do dysków twardych montowanych w Ipodach, kamerach i nagrywarkach to sprzęt ten ma opinię awaryjnego, słyszałem o dość częstych reklamacjach Ipodów ze skaszanionymi HDD, to samo tyczy się kamer HDD JVC.

ale w zasadzie co Ci wisi??
Poszedł na gwarancji do serwisu, naprawią i po sprawie

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2006-04-08 02:03:52 ]

No Jacuś niby tak, tylko pocieszyłem się tym sprzętem na razie jeden dzień

Heniek - na tym sprzęcie możesz nagrywać na płytę z wszystkiego

Pozdr all

Cytat:
2006-04-07 10:58:07, DeeJay pisze:
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim sprzętem ?

Ja mam. Doświadczenia sprzed ponad roku, kiedy takie urządzenia kosztowały porządną pensję. I w życiu bym tego nie kupił, no chyba, że będzie w końcu 300 zł kosztowało. Bo obojętnie co byś nie robił, to zawsze z komputera wyjdzie lepiej i ciekawiej.
No ale Ty DeeJay stajesz się moim numerem jeden pod względem nieudanych zakupów. Złom - polonez, OC o wartości auta

Cytat:
2006-04-10 08:11:15, piotr_ek pisze:
I w życiu bym tego nie kupił, no chyba, że będzie w końcu 300 zł kosztowało. Bo obojętnie co byś nie robił, to zawsze z komputera wyjdzie lepiej i ciekawiej. No ale Ty DeeJay stajesz się moim numerem jeden pod względem nieudanych zakupów. Złom - polonez, OC o wartości auta

P...dol się
Kosztował mnie 499 PLN

Cytat:
2006-04-10 20:52:10, DeeJay pisze:
P...dol się Kosztował mnie 499 PLN

Nawzajem... Kosztował cirkaabout 30% więcej niż karta TV+nagrywarka DVD do komputera, a możliwości ma 50% mniejsze. Zresztą daj znać jak przekopiujesz jakąś płytę DVD

z takim sprzetem to jest tak:

albo ma sie wygode (stacjonarka)
albo MOZLIWOSCI (komputer)..

Cytat:
2006-04-11 07:17:00, piotr_ek pisze:
Zresztą daj znać jak przekopiujesz jakąś płytę DVD

Przeczytaj mój pierwszy wątek

Cytat:
2006-04-11 07:29:26, DeeJay pisze:
Przeczytaj mój pierwszy wątek

Przeczytałem i już rozumiem.
Stacjonarna nagrywarka - do kopiowania kaset VHS
Nagrywarka w kompie - do kopiowania płyt DVD i własnych nagrań
Nagrywarka z HDD - do nagrywania programów z TV
Odtwarzacz DVD - do odtwarzania tego co powyżej
Taki byłby ideał, a realnie uzasadniony ideał to nagrywarka w kompie + nagrywarka z HDD... a może sam tuner sat z HDD?
No i Ćwikus z tą wygodą to bym nie przesadzał, chyba, że jedyny wysiłek jaki wkładasz w kopiowanie to naciśnięcie REC na nagrywarce i PLAY na magnetowidzie/kamerze. A możliwości softów do PC-ta są naprawdę ogromne. Wiem, bo trochę ćwiczyłem z kamerą i kompem. Nawet 20% możliwości nie poznałem, a już jestem w pełni usatysfakcjonowany.

Wiadomo, XXI wiek, mozliwosci komputerowej obrobki sa kompletnie frywolne i niczym nie ograniczone... no, moze pojemnoscia i moca obliczeniowa danej stacji roboczej. Ale nikt w domu chyba nie piesci sie z filmami po 6h w rozdzialce 12000x16000 i nie generuje komputerowych postaci, a tak po za tym to wszystko mamy pod reka...

A stacjonarne nagrywajki dvd to jest wygoda. Na pewno w stosunku do komputera, gdzie jednak troche trzeba poswiecic czasu na jego obsluge, poznac programy pobawic sie troche itp. Ja Adobe Premiere to do dzis nie rozumiem

Cytat:
2006-04-12 08:23:06, Cwikus pisze:
A stacjonarne nagrywajki dvd to jest wygoda. Na pewno w stosunku do komputera, gdzie jednak troche trzeba poswiecic czasu na jego obsluge, poznac programy pobawic sie troche itp. Ja Adobe Premiere to do dzis nie rozumiem

Wygoda, która kogoś kto zna komputer i ma prostą cyfrową kamerę po kilku godzinach zaczyna ograniczać. Te standardowe fonty, tematy, tapety, a i zgranie i montaż filmu z kamery zajmuje tyle samo czasu co zgranie go przy użyciu komputera. Pewnego dnia okazuje się, że każdy film nagrany przy użyciu stacjonarnej nagrywarki wygląda jednakowo, a wystarczy zobaczyć możliwości nawet taniego softu (Adobe jest dobry dla zawodowców - amatorom wystarczy np.sonic), aby zacząć żałować pieniędzy wydanych na stacjonarną nagrywarkę (pomijam nagrywanie bezpośrednio z TV).

Podobnego jestem zdania, w zyciu nie kupilbym nagrywarki stacjonarnej DVD...