Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-04-07 12:24:19 A nie lepiej podpiąć to pod kompa i tak zgrywać?? Stacjonarne nagrywarki DVD sporo kosztują, lepeij kupić dobrą kartę TV... |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-04-08 10:21:25 No Jacuś niby tak, tylko pocieszyłem się tym sprzętem na razie jeden dzień ![]() Heniek - na tym sprzęcie możesz nagrywać na płytę z wszystkiego ![]() Pozdr all |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-10 08:11:15
Ja mam. Doświadczenia sprzed ponad roku, kiedy takie urządzenia kosztowały porządną pensję. I w życiu bym tego nie kupił, no chyba, że będzie w końcu 300 zł kosztowało. Bo obojętnie co byś nie robił, to zawsze z komputera wyjdzie lepiej i ciekawiej. No ale Ty DeeJay stajesz się moim numerem jeden pod względem nieudanych zakupów. Złom - polonez, OC o wartości auta ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-04-10 20:52:10
P...dol się ![]() ![]() Kosztował mnie 499 PLN |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-11 07:17:00
Nawzajem... Kosztował cirkaabout 30% więcej niż karta TV+nagrywarka DVD do komputera, a możliwości ma 50% mniejsze. Zresztą daj znać jak przekopiujesz jakąś płytę DVD ![]() ![]() ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-11 07:21:57 z takim sprzetem to jest tak:
albo ma sie wygode (stacjonarka) albo MOZLIWOSCI (komputer).. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-04-11 07:29:26
Przeczytaj mój pierwszy wątek ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-11 07:47:01
Przeczytałem i już rozumiem. Stacjonarna nagrywarka - do kopiowania kaset VHS Nagrywarka w kompie - do kopiowania płyt DVD i własnych nagrań Nagrywarka z HDD - do nagrywania programów z TV Odtwarzacz DVD - do odtwarzania tego co powyżej Taki byłby ideał, a realnie uzasadniony ideał to nagrywarka w kompie + nagrywarka z HDD... a może sam tuner sat z HDD? No i Ćwikus z tą wygodą to bym nie przesadzał, chyba, że jedyny wysiłek jaki wkładasz w kopiowanie to naciśnięcie REC na nagrywarce i PLAY na magnetowidzie/kamerze. A możliwości softów do PC-ta są naprawdę ogromne. Wiem, bo trochę ćwiczyłem z kamerą i kompem. Nawet 20% możliwości nie poznałem, a już jestem w pełni usatysfakcjonowany. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-12 08:23:06 Wiadomo, XXI wiek, mozliwosci komputerowej obrobki sa kompletnie frywolne i niczym nie ograniczone... no, moze pojemnoscia i moca obliczeniowa danej stacji roboczej. Ale nikt w domu chyba nie piesci sie z filmami po 6h w rozdzialce 12000x16000 i nie generuje komputerowych postaci, a tak po za tym to wszystko mamy pod reka...
A stacjonarne nagrywajki dvd to jest wygoda. Na pewno w stosunku do komputera, gdzie jednak troche trzeba poswiecic czasu na jego obsluge, poznac programy pobawic sie troche itp. Ja Adobe Premiere to do dzis nie rozumiem ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-12 08:30:28
Wygoda, która kogoś kto zna komputer i ma prostą cyfrową kamerę po kilku godzinach zaczyna ograniczać. Te standardowe fonty, tematy, tapety, a i zgranie i montaż filmu z kamery zajmuje tyle samo czasu co zgranie go przy użyciu komputera. Pewnego dnia okazuje się, że każdy film nagrany przy użyciu stacjonarnej nagrywarki wygląda jednakowo, a wystarczy zobaczyć możliwości nawet taniego softu (Adobe jest dobry dla zawodowców - amatorom wystarczy np.sonic), aby zacząć żałować pieniędzy wydanych na stacjonarną nagrywarkę (pomijam nagrywanie bezpośrednio z TV). |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-04-12 10:20:19 Podobnego jestem zdania, w zyciu nie kupilbym nagrywarki stacjonarnej DVD... |