Może ktoś wie czemu przybywa oleju w D4D Ave 2000r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A konkretnie do oleju dostaje się ropa może ktoś wie kturędy moze

To chyba nie ropa tylko woda z ukladu chlodzenia.Nie przybywa ci przypadkiem plynu w chlodnicy???

Stawiam na wystrzelona uszczelke pod glowica (laduje do kanalow wodnych)

ps. ostatnio mialem przypadek peknietej uszczelki pod glowica w moiejscu styku z cylindrem, samochod bral tyle samo wody z chlodnicy co paliwa.

pozdrawiam

wody nie przybywa pozatym spalinki są czyściutkie a stan tej ropy wzrasta bardzo powoli milimetr może dwa na tydzień też myślałem że to uszczelka maeczinik stawia na nieszczelniść w układzie paliwowym mówił ciś o przelewch prz wtryskach Pomocy !!!

paliwo może się dostawać przez komorę spalania. zmierz kompresję, może masz słabą na którymś cylindrze i na zimnym silniku ropa się nie spala i dostaje się do skrzyni korbowej. sprawdź świece żarowe czy wszystkie grzeją. może też lać wtrysk ale skoro spaliny to raczej przyczyny trzeba szukać gdzie indziej. nie znam dobrze konstrukcji tego silnika i nie wiem czy przez nieszczelność w układzie ropa może się do skrzyni korbowej dostawać

Sprawdz kompresję

A czy auto jest na automacie? Bo kiedyś w Oplu poszedł mi jakiś zawór na skrzyni i olej z niej dostawał się do skrzyni korbowodowej, a ja tylko lałem i lałem do automatu.

Nie to były podkładki pod przewodami przelewoeymi do paliwa serwis toyoty w Białymstoku założył mi używane

szkoda bo myślałem że pojeździmy za darmo jak przybywa

kiedys w Audi mialem to samo i poszla pompa paliwowa.