MotoNews.pl

Odklejające się uszczelki na reflektory / Corolla okular/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja juz nie mogę.
Co zrobić z tymi cholernymi uszczelkami na te cholerne reflektory.
Dlaczego one sie odklejają.
Jak je zamocować by był święty spokój.
Czy je wywalić i się nie denerwować???

A może da się je silikonem potraktować??

Cytat:
2006-04-08 21:06:24, cesar pisze:
Ja juz nie mogę. Co zrobić z tymi cholernymi uszczelkami na te cholerne reflektory. Dlaczego one sie odklejają. Jak je zamocować by był święty spokój. Czy je wywalić i się nie denerwować???

Uwierz mi Cesar, próbowałem już wszystkiego i d... blada. Zarówno klej jak i silikon, to tylko środki zapobiegawcze na kilkanaście dni. Jeśli Cię to denerwuje to poprostu wyjmij te uszczelki i z głowy albo kleić, kleić, kleić.............

Marcin, o co chodzi z tymi uszczelkami? Jakieś foto poglądowe moze?

Przykry widok, nieraz widze na parkingu rolki z odklejajacymi sie uszczelkami

Cytat:
2006-04-12 18:46:22, MisiekII pisze:
Marcin, o co chodzi z tymi uszczelkami? Jakieś foto poglądowe moze?

Chodzi o te uszczelki

Przymocowane są do obudowy lampy jakimiś spinkami, które po kilku sezonach się luzują. Większość ludzi je podkleja ale nie na długo taki zabieg wystarcza. Widziałem masę Rollexów z wyjętymi uszczelkami ale to w ogóle nie ma wyglądu. Już lepiej się bawić w to podklejanie

sprobuj przykleic silikonem wysokotemperaturowym, bo reflektory sie grzeja i zwykły klej czy silikon puszcza lub pokombinuj z tymi spinkami. Słyszałem że to standardowy problem z tymi uszczelkami.

Cytat:
2006-04-13 08:29:18, mirwin pisze:
Słyszałem że to standardowy problem z tymi uszczelkami.

Wlasnie !!

uuu, kiepsko
A moja ulubiona żywica poliestrowa? Sprawdzcie tylko najpierw czy nie reaguje z materiałem reflektorów.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-04-13 15:23:45, MisiekII pisze:
A moja ulubiona żywica poliestrowa?

A tego jeszcze nie próbowałem. Przy najbliższej okazji się zobaczy

Mirwin, silikon wysokotemp. też na długo nie pomaga

Ja stosuję
soudal
i myślę że to najlepszy preparat .W swojej corolli uszczelniłem tylne lampy bo oryginalne uszczelki przekrachciały Wygląda estetycznie i zawsze jest elastyczny Pozatym bardzo przylega do wszystkiego nawet gdy to coś jest mokre Stosuję ten uszczelniacz od lat
czasami coś z innej branży sprawdza się rewelacyjnie

Cytat:
2006-04-13 17:15:39, talent pisze:
i myślę że to najlepszy preparat...

Może i tak ale tam nie ma czego uszczelniać. Tam trzeba podklejać

do klejenia jest również stosowany no i cenę ma przystępną ok.17pln

kup sobie albo klej do szyb, albo jest takie cudo z firmy wurth, klebstoff und dichtung... czy jakos tak - trzyma pieroństwo że hoho...ale cena też jest że hoho....

Cytat:
2006-04-13 20:15:23, sp0rting pisze:
kup sobie albo klej do szyb, albo jest takie cudo z firmy wurth, klebstoff und dichtung... czy jakos tak - trzyma pieroństwo że hoho...ale cena też jest że hoho....

Polecam również klej do szyb samochodowych (najlepiej zestaw),można kupić w sklepach zaopatrujących lakierników lub na allegro.Cena zestawu to wydatek około30 zł ale efekt przyklejenia jest pewny (oczywiście jeśli zachowasz technologię klejenia )

mialem dokladnie to samo i bardzo prosto sobie poradzilem - wyciagnalem obie lamy (3 sruby) i dokladnie oblepilem POXIPOLEM przezroczystym!!!
Oczywiscie wczesniej odtluscilem szklo i posmarowalem je tym klejem - juz pol roku smigam i musialbym uzyc konia od odlepienia gumy - a oryginalne klipsy mozna sobie w d... wsadzic.