Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Bartholdi poldek Warszawa | 2006-04-09 16:52:33 witam wszystkich forumowiczów ![]() dodam tylko iż obejrzałem plusa gsi 2001 36kkm kompletna foli w środku tj. fotele + podłoga stan świadczył o autentyczności przebiegu, ale właśnie miał z obu stron ww spękania, do tego dkorodowaną wokoło szybę przód oraz słupek, oraz dziure wew komory silnika na błotniku naprzeciw dwururki wydechu dlaczego tak sie dzieje w 4 letnim aucie ??? |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-09 17:41:04
Pierwsze slysze - ani u mnie w Plusie z Roverkiem z konca 1997 ani w GSI z 2000r z niczym takim sie nie spotkalem ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2006-04-09 18:27:46 Ja także. Widocznie ta folia jakaś podejrzana ![]() Samochody jakie oglądałeś musiały być powypadkowe. |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-09 18:44:32
To pewnie dlatego ze mamy lakier 43E ![]() ![]() A tak na serio to raczej na pewno auta mialy spotkanie z czyms ciezszym od siebie choc z drugiej strony to dziwne ze az kilkanascie aut mialoby takowy defekt. Z reszta wszystko mozliwe - jak szukalem auta dla siebie to tez nie jedno widzialem.... Az strach sobie przypominac (przyklad: Rover jezdzacy na Selektolu ![]() [ wiadomość edytowana przez: adamdn dnia 2006-04-09 18:45:16 ] |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-09 20:35:37 Hmmm.... Moze i cos w tym jest ale u mnie takie przypadlosci nie wystapuja. Wszystkie mocowania i spawy sa jak najbardziej OK. I wydaje mi sie ze przez tyle lat produkcji Plusow wyeliminowaliby taki feler - chyba ze nie ma on zadnego znaczenia dla funkcjonowania auta to moze go zostawili choc w to mocno watpie... |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2006-04-09 20:41:25 dokladnie z tego co wiem jest to spowodowane wlansie niczym innym jak tylko wspomaganiem - nie jest to straszna sprawa jezeli przy 1 spawaniu zostało wzmocnione - powiem jeszcze ze nie jest to moja opinia a diagnosty u nas na komendzie -
poza tym to czy tam czasem nie jest to zwęzone w stosunku do zwyklych CARO ?? |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-09 21:21:08
Hmmm... Zaczynacie mnie odciagac od montazu wspomagania w Roverze ![]() |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2006-04-09 21:36:13 wydaje mi sie ze masz szanse a to glownie z powodu ze pas przedni jest szerszy niz w plusach
poniewaz nie jestem pewien na 100% czy jest szerszy to mowie ze mi sie wydaje |
![]() -DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2006-04-09 22:50:43 Podstawowy grzech w plusach ze wspomaganiem to szybkie kręcenie kierownicą w miejscu - występują duże przeciążenia i pęka niestety te wzmocnienie czołowe ![]() |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2006-04-10 20:15:55 Bo z finezją kółkiem kręcić trzeba, tra la la la la...
|
![]() DJ_Krzycho Caro Plus 1.6 GLI '98 Siedlce | 2006-04-10 20:20:26 U mnie to samo.
Mocowanie przy kolumnie kierowniczej już miałem spawane, natomiast pas przedni narazie tak został. Może trzeba to zaspawać żeby dalej nie pękało?? Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na walory ekspoatacyjne auta? ![]() |
![]() Martini81 Miłośnik FSO Opel Omega B sedan Oslo Norge | 2006-04-10 22:01:43 Ja też w Atu 98 popękany mam przedni pas/mocowanie drążków no i podłużnica pod przekładnią kierowniczą jest jakby hmm...miękka. Mechanior, który robił mi geometrię (staaaaary wyga) mówił mi, że wszystkie Plusy, jakie widział tak mają.
Efekty: powinno ściągać przy hamowaniu, i w zasadzie tylko tyle. W starym emeryckim Caro GLE '92 pas ten jest zauważalnie solidniejszy i...brak jakichkolwiek pęknięć. |
KR Kraków | 2006-04-11 00:43:45 Wszytsko przez wspome!! zwęzili pas przedni i nie wytrzymuje. U pn mojego taty już pospawany ![]() ![]() |
![]() Senn_PTK CARO+ 1.8 K16 Warszawa | 2006-04-13 12:51:14 adamdm niestety w plusoroverkach tez peka. Ja mam to za soba i jest pospawane. Wspoma nie miala na to wplywu bo jej nie ma. |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-17 21:32:19
No to widocznie mam dobry egzemplarz ![]() ![]() Pozdrawiam adamdn P.S. Po czym poznac ze ma sie belke plusowska?? Da rade to poznac po odleglosci silnika od belki?? Pytam gdyz w Roverze Minusie mam taka sama odleglosc jak w Plusie a wydaje mi sie ze widzialem w innych Plusach 1.4 jakby wieksza odleglosc pozwalajaca spokojnie na montaz dodatkowego kola pasowego... |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2006-04-23 20:05:28 dzięki temu tematowi przyjrzałem się jak u mnie wygląda pas przedni i niestety rzeczywiście u mnie też jest popękany po obydwu stronach; są to pęknięcia po około 4cm, podłużnica w okolicach przekładni już była wzmacniana z jednej strony ale wydaje mi się że z drugiej też jest już popękana
nie ma co ryzykować - trzeba jak najszybciej pospawać |