Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bartek_LbN Zafira // Rover 620 Lublin | 2006-04-10 20:31:49 witajcie!
ostatnio spotkalem sie z bardzo negatywna opinia na temat silnikow Eco Tec, wystepujacych w astrach, co bylo dla mnie nowoscia, gdyz uwazam ze te silniczki sa mimo wszystko dobre. chcialbym azeby uzytkownicy aut z tymi silnikami lub osoby ktore mialy z nimi doczynienia wypowiedzialy sie na ten temat. chodzi mi o sprawowanie sie ich. zapewne bede szukal jakos po wakacjach asterki z takim wlasnie silniczkiem (1.8-2.0) no i nie chcialbym azeby mnie pozniej spotkaly nieoczekiwane i rownie niemile przygody no i...wydatki :| dlatego jak mozecie to piszcie swoje opinie na temat tych silnikow za wszystko wielkie dzieki =] |
![]() marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2006-04-10 21:51:14 moze sie myle, ale wydaje mi sie ze od ktoregos roku wszystkie silniki benzynowe montowane w oplach to eco-tec'ki |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-04-10 22:57:48 A ci, co te opinię wydawali, to niby skąd taką wiedzę mają? mieli taki silnik w aucie? czy znajomy,znajomego miał i po pijaku nad ranem coś belkotał? ![]() nic tym silnikom nie dolega wymieniać terminowo rozrząd, olej i nic się nie będzie działo złego. |
![]() LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2006-04-10 23:47:09 W/g mnie negatywy Ecotec-om wystawiają ludzie, którzy nie dbają o auta.
W kilku zasłyszanych przypadkach psioczenia na te silniki głównym powodem było... nieprzestrzeganie terminu i zasad wymiany rozrządu. I tyle. Auto kupiłem z przebiegiem 79kkm, po 2kkm zagazowałem, przechulałem na tym ~80kkm i jest ok. Dbać, dbać i jeszcze raz dbać a każde auto nie będzie sprawiało problemów. No chyba, że to któreś z tych na F jak: Fordy, Fiaty, Fszystkie francuskie i Folksvageny (tylko się nie obrażać ![]() |
miniu Forumowicz opel omega Poznań | 2006-04-11 08:46:07 jak dla mnie to nie wiem co oznacza ECO w tych silnikach bo napewno nie ekonomiczny ( mój 2.0 16v eco pali 15l/100km ) noże coś innego a co do wymiany rozrządu to trzeba niestety przestrzegać i ot to cały problem ![]() |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-04-11 09:57:44 może eco=ekologiczny? ![]() |
miniu Forumowicz opel omega Poznań | 2006-04-11 10:56:33
tylko jak to sprawdzić ![]() |
CHAOSseba RegionAdmin SUBARU WRX Hawk i Ou ... Kluczbork / Duisburg | 2006-04-11 14:07:51 na takzwanym w niemczech ( AU ) -poprostu przegld spalania i wydechu gdzie miezony jest poziom spalin--niewiem jak to po PL sie nazywa ale jak mieszkalem jeszcze w PL to w 125p nikt nawet tego nie kontrolowal ( okolo 6 lat temu)- gdy wyszly te silniki normy w EU byly wtedy zaostrzone , i silniki jak ecotec mogly poruszac sie nawed podczas alarmu smogu w duzych aglomeracjach ,gdzie inne auta dostawaly naklejke od wewnatrz szyby z nr. rejestracyjnym i podczas alarmu nie mialy prawa sie poruszac(te auta z nalepa znajdziecie w PL- taka brazowa )
ja tez mam ecoteca i dbam o niego= pasek na czas wymienic ,filtry i olej a przy 180 tys.km wymienilem profilaktycznie zawory, uszczelki i pierscienie bo juz troch pil olej i paliwo no i ogulna regulacja i smiga jak mazenie |
![]() bartek_LbN Zafira // Rover 620 Lublin | 2006-04-11 14:40:08 dzieki za dotychczasowe opinie ![]() ![]() jescze raz dzieki i PZDR ALL |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-04-11 19:18:01 silniki są ok-kompresje dzis sprawdzałem-140 tys km,po 13 na każdym cylindrze
tylko osprzęt kijowy w styczniu,regultor napiecia-alternator delphi dzis tzw cycki(cewka),też delphi oj zabolalo |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2006-04-11 20:13:50 Przecież ty też masz ECO TECa w tej Zafirce. |
![]() LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2006-04-11 23:08:56 Pozwolę sobie wkleić wiadomość, którą otrzymałem od "jeszcze nie klubowicza". Posiada on odmienne zdanie n/t Ecotec-ów:
eco-zdechlo witam ja jestem jednym z nielicznych co mowia i pisza z eco to bryndza mi przy 225 poszla glowica potem wal korbowy, uszczelka,klekocze jak traktor czyli popychacze i dbam o nia jak malo kto o inna !! moze to wyjatek ??? pozdrawiam Michał W profilu widnieje Omega 1995 2,0 16V 136 ale nie wiem czy chodzi o to auto. |
![]() bartek_LbN Zafira // Rover 620 Lublin | 2006-04-12 12:53:39 i ja wlasnie cos takiego uslyszalem... :| opinia ktora dala mi duzo do myslenia to ze jak sie zacznie cos walic... to jush leci wszystko po calosci...
ale mysle ze nie bede sie kierowal tymi dwiema negatywami tylko pozostalymi opiniami na OK, jest ich zapewne sporo wiecej =} dzieki |