MotoNews.pl

Problem podczas tankowania gazu - szczela gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam All

Mam problem. Podczas tankowania gazu - niezaleznie ile kiedy odłącza się pistolet tankujący odbija spora ilosc gazu. Taka ze moze kogoś poparzyć... gdzie tkwi problem, ktoś mial cos podobnego.
Zanim pojade do warsztatu(a nie mam zabardzo grosza na naprawy) chcialbym zapoznac na ten temat opinie aby nie robili czegoś gazownicy ponad to co wymaga.

Pozdrawiam i dziękuje z góry za opowiedz.

Cytat:
2006-04-11 01:18:54, accent1 pisze:
Witam All Mam problem. Podczas tankowania gazu - niezaleznie ile kiedy odłącza się pistolet tankujący odbija spora ilosc gazu. Taka ze moze kogoś poparzyć... gdzie tkwi problem, ktoś mial cos podobnego. Zanim pojade do warsztatu(a nie mam zabardzo grosza na naprawy) chcialbym zapoznac na ten temat opinie aby nie robili czegoś gazownicy ponad to co wymaga. Pozdrawiam i dziękuje z góry za opowiedz.

zauwaz ze przy innych samochodach tez tak jest podczas odlaczania troche gazu sie ulatnia i nie poparzy tylko przymrozi wg mnie jest to normalne chyba ze rzeczywiscie podczas odlaczania wielkie ilosci sie ulatniaja, ale porownaj to z innymi uzytkownikami na stacji

Może się zacinać kulka zaworu tankowania z czasem pokrywa się rdzą i ciężko odbija lub wogóle wtedy gaz znajdujący się w rurce pomiędzy zaworem i butlą ulatnia się i trwa to nieco dłużej niż przy działającym zaworze.

hm to raczej nie normalne bo to duza ilosc i w porownainiu z czyjąs instalacją jest to problem.

Mi to tam nic nie robi roznicy sęk w tym ze ci co tankują mogą przez nieuwagę sie poparzyć. To nie mgielka jakaś bucha ale tak niezle.

niemniej jednak dziękuje za opowiedzi.

To chyba faktycznie ta kulka w zaworze tankowania.
Dzinx.

Dam dla potomnych jakby ktoś mial podobny problem

"Może się zacinać kulka zaworu tankowania z czasem pokrywa się rdzą i ciężko odbija lub wogóle wtedy gaz znajdujący się w rurce pomiędzy zaworem i butlą ulatnia się i trwa to nieco dłużej niż przy działającym zaworze."

Tak to prawda trzeba wtedy wymienić caly zawór tankowania. Ja tak zrobiłem i jest ok. Zawór około 30 zł wymiana do 30 zł zalezy ile zdzierają lepiej nie robić wg. mnie samemu mimo iz jest to bardzo proste żeby móc na kogoś pozniej zwalić jakby coś podczas tankowania się stało.