Uszczelka miski olejowej Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jest podejrzenie że w moim Pony cieknie olej na uszczelce miski olejowej. Jak dowiedziałem się w serwisie to oryginalne uszczelki są niedostępne, jest jakiś oryginalny uszczelniacz onad 170 zł sobie liczą.
Może jest jakiś tańszy sposób?

[ wiadomość edytowana przez: Wampun dnia 2006-04-11 10:57:41 ]

Po dłuższych poszukiwaniach znalazłęm podobny starszy wątek. ten można skasować.

[ wiadomość edytowana przez: Wampun dnia 2006-04-11 11:46:16 ]

Silikonik,może być czerwony.

Zdecydowanie silikonik. Kolor nie gra roli

Wydaje mi sie ze do scoupe ciezej bylo by zdobyc uszczelke pod miske a ja kupilem,chyba nawet za 21zl No ale silikon i tak pojdzie w ruch ;P Zawsze to dodatkowe uszczelnienie. POZDRAWIAM!!!!!!

Witam
Ten temat ja przerabiałem jakiś rok temu. Też myslałem że poszła mi uszczelka miski olejowej bo miska była zawalona olejem i na postoju widać było pod miską krople oleju. Okazało się że przerdzewiała miska i olej w czasie jazdy był rozbryzgiwany gdzie się tylko dało.
Nową miskję założyłem na uszczelkę ( za jakieś 20 zyli) i na silikon,. Jak do dziś wycieków nigdzie nie widać.
Jak będziesz zdejmował miskę to się dokładnie jej przypatrz czy nie jest dziurawa, u mnie po dokładnym nawet umyciu nic nie było widać, dopiero malusieńkie otworki można było zobaczyć pod światło.
Powodzenia.