MotoNews.pl

Lewe obroty!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wymienilem Map sensor i nadal nic nie pomoglo,silnik jak jest zimny to gasnie,jak sie troche rozgrzeje yo faluje na obrotach od 800 do 1200 a jak jest cieply to trzyma czasami obroty 1500 albo 1000 ale chodzi nie rowno i przy gaszeniu dostaje lewych obrotow JAK KTOS MA PODOBNY PROBLEM TO PISCIE,BO JA JUZ NIE MAM POMYSLOW, Z GORY DZIEKI ZA WSZELKIE SUGESTIE

masz tam instalacje gazowa ?

NIE MAM LPG,wymienilem Map-a i nie mam rzadnej poprawy

widocznie to nie wina mapa tylko cos innego. Sprawdz filtr powietrza, silnik krokowy, zasilanie silniczka krokowego. Jak chodzi nierowno to moze cewki zaplonowe ? Wiecej pomyslow nie mam :/

Cytat:
2006-04-11 19:30:40, myllken pisze:
wymienilem Map sensor i nadal nic nie pomoglo,silnik jak jest zimny to gasnie,jak sie troche rozgrzeje yo faluje na obrotach od 800 do 1200 a jak jest cieply to trzyma czasami obroty 1500 albo 1000 ale chodzi nie rowno i przy gaszeniu dostaje lewych obrotow JAK KTOS MA PODOBNY PROBLEM TO PISCIE,BO JA JUZ NIE MAM POMYSLOW, Z GORY DZIEKI ZA WSZELKIE SUGESTIE

Rozumiem że pisząc "lewe obroty" miałeś na mysli samozapłony...tzn pracę silnika po wyłączeniu zapłonu?
Jeżeli tak to jednymi z kilku przyczyn takiego zachowania mogą być pokryte grubą warstwą nagaru grzybki zaworów( bądź też sporo nagaru w komorze spalania lub też świece o niewłaściwej ciepłocie.Sprawdź też bardzo starannie czy silnik nie zasysa gdzieś lewego powietrza ( wężyki podcisnieniowe.uszkodzona uszczelka między kolektorem ssącym a głowicą).I trop lewego powietrza wydaje mi się bardziej prawdopodobny skoro ktoś zdiagnozował Ci uszkodzenie MAP sensora a ten jak wszyscy wiedzą mierzy własnie podcisnienie w kolektorze ssącym.

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2006-04-11 21:48:33 ]

tak dokladnie mialem na mysli samozaplony,ale jeszcze ptani dlaczego,tak jak dzis np. po samozaplonie obroyy trzymaja sie w granicach 2000!!!!!!!! a na dodatak jeszcze faluja,nie wiem co mam z tym zrobic

moze spróbuj zresetowac komputer? zrobiłes to po wymianie map-a?

tak robile reset ale nic nie daje,moze zle robie