| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Res best memory O-ka | 2003-04-16 19:13:44 kurcze disel powiedz coś więcej...jak Omesia...???
a o C20NE pytaj PiotraS on jest jego wielbicielem trzymam kciuki za stan techniczy i dobry zakup |
disel Gliwice | 2003-04-16 19:21:24 jutro napisze wiecej jak uda mi sie sprzedac URSUSA |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2003-04-16 21:30:53 Halo , no wreszcie ktoś kupuje prawdziwa omege, (bedzie gdzie przykleic nalepke ) pozdro DanDan |
disel Gliwice | 2003-04-17 08:13:14 kurcze sprawa sie przesunela na poswietach
z powodu goscia ktory kupuje mojego dieselka |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-04-17 13:26:15 Silnik C20ne poezja ........
Najnizszy moment obrotowy, mal jest takich silnikow ktore by miale max moment prz 2600 obrotow (no i dieslach nie wspomne), przez co silnik jest bardzo elastyczny, zdarza mi sie pociagnsc na 2 do 100 km/ h i przelaczyc na piatke. W przypadku gdy pojdzie Ci pasek rozrzadu nic sie nie stanie zawory zawisna i nie zetkna sie z tlokami, o ile pasek po zerwanieu nie narobi szokdy. Przy kupnie zwrocic uwage na silnik aby - nie bylo zdnych wyciekow z silnika nic a nic nawet miska olejowa ma byc sucha, no oczuwiscie jeden dopuszczalny wyciek spod klawiatury zawrow to uszczelka nigdy nie byla dobra - na silniku powinny byc slady po konserwacji fabrycznej, taki zolty/zywicowy odcien, jesli ich nie bedzie to oznacza ze silnik bywal czesto myty a to moze oznaczac remonty itp. - wszystkie kabelki musze tkwic na swoich miejscach powinny miec specjalne opaski, mocowanie ( widziales moj silnik tam wszysko tkwilo na swoim miejscu) - nie przejmuj sie przebiegiem 200 tys to nic ja mam 235 i jest ok - wyjmij korek i obejrzyj czy gdzies nie ma maselka jesli bede jakekolwiek slady to auto moze miec problem z uszczelka lub mialo - mozna sprawdzic na koniec cisnieni w silniku nie powinne byc wieksze niz 12 (11,8 ) lub szczelnosc na utrate powietrza powinno byc ponizej 17-19 % , przy 25 zaleca sie remont. - no i najwazniejsz auto nie moze byc "BITE" |