Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ORZEL Pełnoprawny Klubowicz Asterownia W-WA SnD | 2006-04-12 16:50:30 rada chlopaku jest tylko jedna ....
trzeba spalic te kapcie ![]() |
![]() MarekV6 Forumowicz Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-04-12 17:58:45 tz. mają "balony" czy są "ząbkowane"
jak balony to nowe (inne) kupić ale jak wyząbkowane (ząbkowanie opon) to jak radzi ORZEL (zetrzeć troche) albo nowe chociaż w/g artykułu nie jest to niebezpieczne |
![]() psinthos Pełnoprawny Klubowicz SternenFlotte Warszawa | 2006-04-12 18:01:36 Najprawdopodobniej rozleciala sie siatka opony. Wywalaj te opony natychmiast, chyba, ze chcesz zginac w niedlugim czasie. |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2006-04-12 18:42:37 albo odstaw auto i czekaj na kase, albo kup jakies uzywane, ale te wywal bo szkoda zdrowia (życia?).
ja kiedys z dnia na dzien takie cos mialem. tzn jednego dnia jezdzilem autem i wszystko cacy, drugiego pojechałem na uczelnie i wszystko ok, po zajeciach wsiadam i auto mi "podskakuje". Wyskoczył bąbel (ale taki że przy 30km/h nie było jazdy). pzdr ![]() |
![]() psinthos Pełnoprawny Klubowicz SternenFlotte Warszawa | 2006-04-12 21:17:58
Babel nie wyskoczyl, ale siatka sie zapewne rozleciala i opona w ogole nie trzyma ksztaltu. Nie jezdzij na takiej gumie, bo to naprawde jest niebezpieczne. |
![]() Pietka Forumowicz OPEL SINTRA 2.2 16V Warszawa | 2006-04-13 09:59:07 Niektórzy wulkanizatorzy bawią sie w naprawę takiego problemu.
Sam musiałem z tego raz korzystać wracając z dłuższej trasy do domu. Naprawa polegała na wklejeniu na gorąco od wewnętrznej strony opony dużej, grubej gumowej łaty. Powoduje to zmniejszenie nacisku na osłabione pęknięciem siatki zbrojeniowej miejsce w oponie. Na dojechanie kilkuset kilometrów do domy bez uczucia bicia w kole wystarczyło, ale oczywiście zaznaczam, że jest to naprawa raczej awaryjna i nie polecana do dłuższego jeżdzenia na takiej oponie. |
![]() CARAVAN Poznań | 2006-04-13 12:01:05 Tak jak wspomnialeś, naprawa na kilkaset kilometrow - wole już kupic nowe oponki bo takie rozwiązania na szybko są bardzo kosztowne ![]() Dzieki |