Sprzęgło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam oytanie jak sprawidc czy slizga sprzeło jakos tak mi sie zdaje ze ono mi slizga kiedys gdzies widziałem post ze jakos sie pod gorke staje itp moze ma ktos pomysł i czy da sie podciagnac sprzeło w essim

Jak predkosc sie nie zwieksza a obroty wzrastaja, to sie slizga. Teraz wykumaj z tego, jak mozna to sprawdzic jadac pod gorke, kiedy masz wieksza obciazenie, czyli wieksza sile do przeniesienia na sprzegle.

mi jak slizgalo tak troche , stanalem na skrzyzowaniu i zaczelo calkiem slizgac. Jak to sprawdzic , po prostu to sie czuje jak naciskasz noge na gaz auto buczy a nie przyspiesza.. Podobno gdzies tam przy pedale jest cos do regulacji ale nie w kazdym escorcie - w moim nie bylo.

Jest regulacja w niektorych (na imbuls). Poprostu wez sie troszke rozpedz i wrzuc na 5 i daj gazu na maxa. Jesli obroty wzrosna a autko tylko nieznacznie przyspieszy to znaczy ze sie slizga

Witam
Stań przy krawężniku tak aby opony go dotykały i spróbuj na niego wiechać jeśli nie dasz rady to sprzęgło do wymiany czyli docisk i tarcza lub jedno z dwóch. Pozdrawiam