Sprezyny Scoupe - ktore wybrac ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy ktos z was moze kupowal ktores z tych Sprężyny S-coupe (u gory wybierzcie S-coupe) sprezyn?? bo w sumie sa drozsze i tansze i to w sumie spora roznica jest cen i zastanawiam sie jak to sie ma do jakosci i tym podobnych. jak ktos cos wie to poprosze o opinie i porade bo na lato chcialbym w moim zmienic

Niestety nie podali jakiej firmy są te sprężyny ani ich charakterystyki więc niewiele można powiedzieć o ich jakości.

wiem ze te tansze mozna dostac w sklepie JAPPARTS konkretnie te 2 modele: S00510H i S00509H. Moze ktos kupowal???

[ wiadomość edytowana przez: jms dnia 2006-04-12 23:09:26 ]

Kolega jak mial sprezyny do wymianyy to kupil uzywki od scoupe do rozbiorki. Z tego co wiem to jest zadowolony bo wydal chyba w sumie kolo 100zl A z tego co tam pisze to nic nie mozna Ci powiedziec...

Pozdr

no to moze nie z tamtad ale macie jakies namiary na sprezyny za rozsadna cene???

Jesli Cie interesuja uzywki ale w dobrym stanie to moge sprobowac sie skontaktowac z jednym kolesiem. Tylko ze sam probuje dodzwonic sie od kilku dni i jakos nie moge :/

w sumie to wolalbym nowe kupic tylko z drugiej strony uzywki moga byc lepsze od tych gownianych nowych. Wstrzymam sie jeszcez w takim razie z kupnem. A mam jeszcez pytanie czy orintuje sie ktos moze odnosnie obnizonych sprezyn ale jakies lekkie max -4cm . jakies namiary najlepiej zeby w necie mieli stronke. z Gory dzieki

A moze ...
temat - Spreżyny!!! PONY
Ja jestem BARDZO zadowolony ze spreżyn z łady.
Pozdrawiam.
Misio

Co wy o tym myślicie,czy miał ktos może z nimi kontakt,czy warte sa zainteresowania czy raczej nie?? Dosyć konkurencyjna cena jak za komplet spręzyn. Czy -40mm to dużo?

spręzyny scoupe

Jak zawsze ode mnie duuuużo pytan

- 40 mm to nie jest dużo. Mam takie SUPERSPRINT (albo SUPERSPORT - nie pamiętam) i jest akurat. Jest jedno "ale", mianowicie tył jest zbyt miekki. Często dobija. Przód rewelacja.
Poszukuję czegoś twardszego na tył. Moze być z mniejszym obniżeniem.

witam!
Wydaje mi sie że żaden producent nie robi sprężyn krótszych do Scoupe niż --40 mm. Przerabiałem temat przez ostanie 4 tygodnie.

A co do dobijania to jeśli masz oryginalne amory to tak sie właśnie dzieje. Do obniżonego auta potrzebne są amory twardsze o skróconym skoku. Ja mam takie BILSTEIN B6 GAS SPORT (koszt ok. 1400 zł komplet). Szczerze polecam.
Pozdrawiam

A wrzucili byście fotki waszych furek po obniżeniu -40mm Tak naprawdę to mi zalerzy tylko na obniżeniu tyłu bo przód mam już obniżony wiecej niż -40mm i tyle mi wystarczy. Niestety tył wygląda przez to jakby był podwyższony (sami zobaczcie) Co do amorków to mam już komplet twardszych,więc o dobijaniu u mnie nie ma mowy