| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pawel73 Opel Omega Piła | 2006-04-13 22:12:09 Cudów nie ma Płyn albo do oleju albo na zewnątrz. Jego właściwości nie pozwalają na zbyt szybkie odparowanie. |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2006-04-14 09:17:09 a co powiecie jak plyn w mojej bylej znikal do pewnego poziomu a potem juz nic nie ubywalo ? |
kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-04-14 19:26:02 A w ogóle to ciężko jest utrzymać płyn w Omedze na stałym poziomie!!! Tylko pytanie ile ubywa. Mi poszło około litra na 10tyś i żyję z tym. Jeśli idzie więcej, to trzeba szukać wg zaleceń kolegów!
--------------------------------------------- Ajak nie wiemy co robić, to róbmy to!!! |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2006-04-17 20:50:36 Kolega Kusy ma racje. Po pierwsze jeśli idzie naprawde niewiele to można z tym jeżdzić. Ja przez długi okres nie moglem znależć przyczyny nie było wycieków zewnętrznych, do oleju też nie szedł a jednak ubywało go. I co okazało się że walnięta uszczelka pod głowicą i ubywało na zewnątrz tylko ,jakieś litr na miesiąć a w przeliczeniu na km to jakies 3000tysiaki. Prze ponad rok tak jeżdziłem i spoko było. Natomiast jeśli wycieki są wieększe to niestety myszisz chyba posłuchać kolegów każdego z osobna i wszystkich razem i rwać głowicę.
Choć jeszcze sprawdz może idzie do środka do kabiny pod dywaniki bo tak też może być. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-04-19 10:23:07
Identycznie u mnie. Dolewałem do zgrzewu, pojeździłem trochę, ubyło i zatrzymało się na 3/4 własciwego poziomu. Dolałem ciut więcej niz prawidłowy stan i nic nie ubywa. Czary czy jak |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-04-28 17:05:54 A sprawdzałeś może zawór nagrzewnicy, on lubi się psuć, znaczy cieknie z niego coraz więcej z czasem. Ja właśnie wczoraj kupiłem w ASO nowy za 130pln, jak to w środę straciłem litr płynu w 10 min., tak z niego zaczęło walić...sprawdziłem co mu się stało i wyszło że grzybek zamykający się urwał, a po drugie uszczeleczka, która jest wewnątrz się przerwała, stąd taka powódź... |