MotoNews.pl

Ma ktos crash-test espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w tamacie jestem ciekaw jak wyglada spr bezpieczenstwa

Cytat:
2006-04-13 23:26:18, pablo_ns pisze:
jak w tamacie jestem ciekaw jak wyglada spr bezpieczenstwa

nie ma testow ani ncap ani innych sa tylko fotki klubowiczow ktorzy skasowali samochody chyba...no coz espero jest bezpieczne tak jak wiekszosc samochodw w tej klasie na poczatku lat 90tych bylo

a dlaczego ncap nie robilo testow z espero bo z innymi deawoo robili

Bo nikt nie będzie marnował czasu na 10 letniego trupa...

nie przesadzaj bo starsze auta mialy te testy np golf III tico i wiele innych jeszcze starszych

Cytat:
2006-04-14 07:06:52, pablo_ns pisze:
a dlaczego ncap nie robilo testow z espero bo z innymi deawoo robili

To, ze nie ma Espero nie jest zadnym wyjatkiem. Robili testy tylko z nielicznymi samochodami DU

a szkoda bo chcialbym wiedziec jak to sie zachowa podczas wypadku

To że nie mamy dostępu do taich materiałów,to nie znaczy że nie były robone crash testy.Wiadomo,było to robione na przełomie lat 80/90 i możliwe,że gdzieś w archiwach DU są materiały.Nikt nie konstruuje nadwozia na zasadzie bo tak jest ładniej, tylko są spełniane jakieś wymogi bezpieczeństwa.Może to jest we Włoszech,skoro Bertone projektował nadwozie (dla następcy C XM)?A poza tym,jeżeli samochód był przeznaczony na USA,amerykanie napewno robili crash testy,chociażby po to żeby dopuścić go na swój rynek.

szukalem w internecie i jest nieosiagalne znalesc taki test a chcialbym to miec ale z kad wziac?

miałem u siebie na placu espero po dachowaniu....

Mogę Cię zapewnić , że to bezpieczne auto

Odgrzewam stary wątek, ale chyba warto. Być może juz to było, ale zamieszczę coś takiego:
LINK 1
LINK 2
Ale przeczytajcie komentarze. ::
A tak w ogóle to słyszał ktoś, aby ktoś sie zabił w Esperaku?

[ wiadomość edytowana przez: Esperynek dnia 2007-07-14 22:02:54 ]