II FESTIWAL ZABYTKOW MOTORYZACJI NORBLIN 2006

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stowarzyszenie FSOAUTOKLUB pragnie zaprosić Furiatow na II Festiwal Zabytków Motoryzacji Norblin 2006.

W związku z przygotowaniami do II Festiwalu Zabytków Motoryzacji, który odbędzie się w Warszawie w dniach 20-21 maja 2006 roku w Muzeum Przemysłu, d. Fabryka Norblina, ul. Żelazna 51/53, współorganizatorzy festiwalu- FSOAUTOKLUB poszukują samochodów wyprodukowanych w byłych krajach demokracji ludowej do końca lat siedemdziesiatych.
Warunkiem uczestnictwa i wystawienia samochodu są:
- pojazd musi być w stanie idealnym lub przynajmniej bardzo dobrym z zachowaniem oryginalnych elementów karoserii. Odpadają auta po tuningu wizualnym.
- właściciel auta powinien zgłosić chęć uczestnictwa na adres pagan@fsoautoklub.pl i najpóźniej na dzień przed festiwalem potwierdzić swoja obecność,
- wystawiany samochód można wprowadzić na teren muzeum w piątek 19 maja oraz w sobotę 20 maja do godziny 8:00. Przyjazd w późniejszym terminie uniemożliwi wjazd na teren muzeum.
- autem nie można wyjechać przed zakończeniem dnia festiwalowego
- właściciel auta zobligowany jest do umieszczenia na samochodzie informacji o samochodzie w postaci podstawowych danych technicznych, roku produkcji oraz innych informacji o aucie.
- właściciel auta proszony jest w miarę jego możliwości jest o aktywne uczestnictwo w organizacji festiwalu, spełnianie próśb centrum dowodzenia, nawiązywanie kontaktu ze zwiedzającymi.
- w przypadku, jeśli właściciel auta nie może przebywać na festiwalu, może je pozostawić na czas trwania festiwalu pod opieką organizatorów.
- wszelki handel częściami, literatura możliwy jest tylko za porozumieniem z centrum dowodzenia festiwalem w wyznaczonym miejscu.
- -ze względu na zaplanowany porządek ustawienia wystawy organizatorzy zastrzegają sobie prawo wyznaczenia miejsca postoju auta.
Przywileje właściciela wystawianego auta:
- właściciel otrzymuje status organizatora wraz z plakietka.
- FSOAK zapewnia wyżywienie w czasie trwania festiwalu za oplata po kosztach zakupu produktów. Będą to najprawdopodobniej zupa, kanapki, ciasta, herbata i kawa
- można skorzystać z noclegu w pokoju gościnnym muzeum, jednak nie należy liczyć na komfort intymności. My tradycyjnie nocujemy w samochodach.
- osoba wystawiająca prywatne auto będzie miała prawo wziąć udział w jeździe po torze próbnym FSO w sobotę ok. godz. 18:00
- wystawiany samochód będzie pilnowany przez wszystkich organizatorów
Wszelkie pytania proszę kierować na forum FSOAK, bądź bezpośrednio do mnie.
Poszukiwane są również motocykle zarówno polskiej produkcji jak i zagraniczne do 1970 roku produkcji. Stan techniczny będzie bardzo istotny tak samo jak w przypadku samochodów.

Przedstawiam tymczasowy plan festiwalu. Niektóre atrakcje moga ulec zmianie tak jak i czas ich rozpoczecia.

Sobota, 20 maja 2006r.
9:00 otwarcie Muzeum
9:30 rozpoczęcie Festiwalu
10:20 Prezentacja Forda T
10:40 Parada motocykli zabytkowych
11:20 Parada samochodów
11:50 spotkanie z makietami samochodów MT
12:00 Konkurs wiedzy o Festiwalu
12:20 Prelekcja o Fiacie 125p
12:45 Konkurs dla dzieci
13:00 Pokaz sprintu zabytkowych motocykli
13:30 FSO w kronice filmowej - pokaz filmu
13:45 Spotkanie z modelami samochodów
14:10 Prezentacja motocykli MT
14:40 Prezentacja Poloneza z zawieszeniem hydropneumatycznym
15:30 Konkurs wiedzy o polskich motocyklach
15:45 Spotkanie z klubem FSOAUTOKLUB
16:00 Pokaz filmu Akcja Szmata
17:00 Zamkniecie I dnia.

Niedziela, 21 maja 2006r.
9:00 otwarcie Muzeum
9:30 Spotkanie z samochodami sportowymi
10:00 Spotkanie ze starymi Fiatami
10:15 Konkurs wiedzy o FSO
11:00 Pokaz motocykli MT
11:30 Konkurs dla dzieci
11:45 „Ballada o siedmiu wspaniałych: - pokaz filmu
12:00 Prezentacja Poloneza z zawieszeniem hydropneumatycznym
12:20 Konkurs wiedzy o samochodach FSO
12:30 Spotkanie z modelami samochodów
12:50 Spotkanie z prototypami
13:00 Spacer po Norblinie
13:30 FSO w kronice filmowej - pokaz filmu
14:00 Spotkanie z klubem FSOAUTOKLUB
14:30 Spotkanie z modelami MT
15:00 Rozstrzygniecie konkursów
16:00 Zakończenie Festiwalu

Przez cały czas trwania Festiwalu
• przejażdżki samochodami
• informacje o nadchodzących wydarzeniach
• reklama sponsorów
• zbieranie głosów na konkurs na najpiękniejsze auto Festiwalu
• sprzedaż gadżetów, upominków, literatury motoryzacyjnej i części

Relacje z poprzednich imprez znajdziecie na stronie www.fsoautoklub.pl w Publikacjach oraz Media o nas.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam,

dla czlonkow F&F 50% znizki na wejscie. nalezy wyczaic przy bramie organizatorow, czyli kolesi z FSOAK, ktorzy beda mieli identyfikatory organizatora, powiedziec, ze jestescie z F&F i dostaniecie talon uprawniajacy do wejscia za polowe ceny, czyli za 5zl, ktore opaca sie w kasie kolo bramy. oczywiscie bedziemy zadawac wam podchwytliwe pytania, aby upewnic sie, ze faktycznie z F&F jestescie, hehe!
generalnie moglby byc wstep wolny, ale kasa nie idzie dla nas tylko przeznaczona bedzie na remonty samochodow w muzeum, wiec sami rozumiecie.

kuna szkoda ze to taki kawał

w tym samym terminie jest tuning szoł w kraku....

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2006-04-19 22:45:10, mar125 pisze:
w tym samym terminie jest tuning szoł w kraku....

i ch*j

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-04-20 10:09:51 ]
[ powód edycji: Kaźmirz , nie klniemy !! ]

ja w tym roku na norblin wyruszam tuningszoly juz mam dwa zaliczone, styknie

jak już sie pomału tworzą chętni to i ja sie tam może doturlam

To może na zachęte zapraszam do zapoznania się jak to było w roku ubiegłym:

Galeria Zdjęć (100) >>>

Relacja >>>

S E R D E C Z N I E   Z A P R A S Z A M Y

dla furiatow znizka na wejsciu 50% ino trzeba zagadac kolegow z FSOAK na bramie, zeby dali bilecik uprawniajacy do zakupu biletu z ulga. oczywiscie zadamy pytanie bardzo podchwytliwe, zeby upewnic sie, ze furiatami jestescie, bo w przeciwnym razie moglibysmy wpuscic po taniemu jakiego podszywajacego sie patalacha, hehe!

Ja wbijam na bank!! Takiej imprezy nie moge ominac. Wychodzi na to ze bede mial fajny maj

- Dlugi weekend Zlot F&F - Zalew Sulejowski osrodek KIELBIKOWA STRZECHA
- 6 go maja w sobote mam zaplanowana wizyte w Otrebusach w Muzeum Motoryzacji
- 13-14 OLD&YOUNG TIMER ZLOT
- 20-21 Festiwal Pojazdow Zabytkowych "NORBLIN"

He he zostal mi tylko ostatni weekend pewnie sie do tego czasu znajdzie jakas impreza powiazana tematyka Jeszcze sie nie zaczelo a moja Pani juz ma dosc

Jezeli uda sie zalatwic jakis logiczny transport to moze i ja sie wybiore...

byłem w Norblinie przy okazji świąt wielkanocnych, niezłe białe kruki tam stoją, ps pytałem sie o stratopoldka którego nie było, ponoć miał gdzieś robiony remont silnika i jak mi powiedzieli mechanicy - zrobiony po partacku, ciekawe czy go przytargają i odpalą na festiwalu?

No niestety remont stratopolda nie pozwala mu na wykręcenie efektownego bąka, ani wkręcenie go na obroty, przy których powinien normalnie ożywać (coś jak Dino Barta ), ale odpalić się go da i nawet na niskich obrotach jego dźwięk zniewala
Aczkolwiek nie wiem, czy będzie odpalany
Ale nie sam Stratopoldek w Norblinie jest
Generalnie rówież serdecznie zapraszam

Cytat:
2006-04-27 00:14:42, michapa126p pisze:
byłem w Norblinie przy okazji świąt wielkanocnych, niezłe białe kruki tam stoją, ps pytałem sie o stratopoldka którego nie było, ponoć miał gdzieś robiony remont silnika i jak mi powiedzieli mechanicy - zrobiony po partacku, ciekawe czy go przytargają i odpalą na festiwalu?

>> Stratopolonez w warsztacie: dzień 1-3 <<

>> Stratopolonez w warsztacie: dzień 4-5 <<

>> Stratopolonez w warsztacie: dzień 6-11 <<

>> Stratopolonez w warsztacie - silnik po remoncie <<

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-05-07 12:08:03 ]

stratopolonez bedzie na festiwalu, jednak nie wiadomo czy bedzie jezdzic. remont nie byl robiony po partacku, a ci ktorzy tak sadza, nie maja bladego pojecia o calym remoncie i ogromnych kosztach z jakimi sie on wiaze, wiec prosze zatrzymac swoje opinie tylko dla najblizszej rodziny.

To już w ten weekend - ZAPRASZAMY !

moze jakies hasło
Bo ja furiat nie jestem a sie wybieram i zniżkę chcialbym dostać. Jadę w niedzielę.

Każdy by chciał Pomyśl sobie, że to nie idzie na flaszkę dla Pagana, ino na szczytny cel, to może wąż Ci z kieszeni wypełznie.

No właśnie, bo Pagan flaszki kupuje tylko jak sprzeda jakiś eksponat muzealny na allegro

Dobra nie będę dziadował skoro na szczytny cel idzie. W końcu dzięki akcji szmata sporo zrobiono! A w sumie 10zł to nie majątek.

Do zobaczenia jutro!