| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2006-04-14 15:40:21 Od jakiegos czasu mam z tym problem. Pierwsze objawy pojawiaja sie w czasie normalnej jazdy miejskiej, przekraczam 3500 obr. zaczyna sie dusic, przerywac az w koncu praktycznie gasnie zeby za kilka-kilkanascie sekund znow chodzic. Z tego samego powodu maxymalna predkosc jaka moge obecie rozwinac to GÓRA 130 km/h (za miasto nie moge wyjechac bo zgine). Przy owych 130 dzieje sie to samo co przy innych predkosciach około 3500 obr.
Zmieniłem filtr gazu (myslalem ze moze miec to jakis wpływ), filtr pow. nowy, świece maja jakies pół roku, kable 2 miesiace, instalacja yregulowana razem ze zmiana filtra gazu (wczoraj) i bez zmian. silnik to 2.0 gaźnik (Honda CA5 A20A2), instalacja MG MotorGas (cos dziwnego), kiedys działała bez zarzutu (na LPG osiagałem 195km/h czyli bardzo katalogowo). Czy to moze być kończacy sie redukor przypuszczam ze to jedyne logiczne rozwiazanie pomijajac fakt ze ma przejchane jakies 30tyś km.
Instalacja I gen, zimą odpalany tylko na benzynie. [ wiadomość edytowana przez: mille dnia 2006-04-14 16:19:14 ] |
Zerwikaptur Audi A4 Ożarów | 2006-04-15 18:11:30 A zmieniałeś niedawno opony?
U mnie jak wzieli auto na podnośnik to zmiażdzyli rurke miedzianą co idzie przy progu. Max to było 90 km/h. |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2006-04-16 18:38:51 raczej odpada bo koła sam zmieniałem; w sumie nawet nie wiem w ktorym miejscu gaz idzie, |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2006-04-16 20:10:50
pali jak zawsze jakies 14,5l na luzie nie dlawi sie nigdy, podczas przyspieszania problem zaczyna sie w przedziale 3500-4500 obr (przerywanie to malo powiedziane, on nie przekracza tej granicy dlatego nie pojade wiecej jak 130, nie przyspiesze ponad 3500 tys obr. Lub druga mozliwosc: przyspieszam do 5000 obr a pozniej zaczyna sie dlawic i gasnac gdy jade juz na nizszych). Przypuszczalem ze problem bierze sie ze starego filtra gazu, od czasu gdy problem sie pojawil jezdzilem tak jeszcze miesciac, 3 dni temu bylem na wymianie i regulacji ktora nic absolutnie nie dala. Wczoraj pomyslalem o spuszczeniu syfu z parownika, zrobilem to i nic nie dalo (czesniej robilem to regularnie). Miejsce tankowania nie ma zadnego znaczenia. |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2006-04-22 00:05:23
a jak u Ciebie jest z wiekiem parownika jago przebiegiem stanem swiec i tym wszystkim o co mnie pytali |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2006-04-22 18:46:42
czy w instalacji I gen jest cos takiego jak cewki zaworów gazowych |
mille LPG User Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2006-04-23 00:41:26
jak to zdiagnozować? tylko nie piszcie ze u gazownika, jak pisalem ma alergie |