126 - cięgno gazu - inny gaznik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam prosbe. czy ludzie ktorzy maja inne gazniki pozakladane, moga przeslac foty jak maja ciegna gazu zrobione??
u mnie jest taki maly problem, ze jak sobie zrobie taki sam drut jak orginalny tylko ze troche dluzszy , to przepustnice otwiera tak w 80 % przy max wdepnieciu gazu.

tak to mniejwiecej wyglada.

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-04-15 19:05:55 ]

ladny kolor oblachowania

[ wiadomość edytowana przez: dziqus dnia 2006-04-15 23:19:38 ]

Ja jak miałem gaźnik od bisa, to bardzo ładnie dawało radę cięgno z drutu
Akurat miałem pod ręką, a chciałem sie przejchać i tak zostało na jakieś 2 miechy Gorąco polecam

Co to za gaźnik ?

łoooo stary ...
widze że MaxFactor rulez

gaxnik wyglada na dacie albo fiata 127

ja ci radze weź go przekrec o 90 stopni, zeby komora pływakowa była przy scianie grodziowej i połącz orginalene cięgno gazu to co na blasze od chłodzenie jest za pomoca preta z gaxnikiem i po sprawie
i ci w 100% sie bedzie przepustnic otwierał

przekrecic sie nie da bo tylko w ta strone sie miesci, zeby nie chaczyl o pokrywe zaworow. w zasadzie otwieranie przewpustrnicy jest teraz dokladnie tak jak w normalnym gazniku. zrobie dzis dokladniejsze foto, ale juz cyfrowka a nie mobajlem

edit :

gazior z fiata 127 903 ccm - weber 32 iba. nawet na stronie abartha maja ogrinalne kolektory do tego gaznika do jednogardzielowki
[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-04-16 12:02:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-04-16 12:03:20 ]

Ja się niedoczekam instalacji gaźnicznka z 903;] Powód chyba znany. Poprostu rozstałem sie z R2. Aczkolwiek po moich prośbach wraz z Cackie27 powstały dwie podstawki pod taki gaxnik z komora ustawioną do ścianku grodziowej;] Kwestia podłączenia cięgieł i paliwa.

Skoro nie otwiera to wystarczy przedłuzyć odrobine ramie na pokrywie wentylatora. Będzie oks.

no i zrobione. ze tez nie wpadlem na pomysl zeby ta dzwignie na oblachowaniu przedluzyc do serjnego ciegna tylko te seryjne robilem dluzsze :| no coz.

niestety ani godzina ani moj stan nie pozwalaja na testy, wiec dopiero jutro bedzie ogien i strojenie gaznika na dyszach. jeszcze jakis dolot ladny do prawej kratki i bedzie ogien !!!

z ustawieniem do scianki to kolektor musi byc powyzej obudowy klawiatury, a to juz jest duzo bardziej ryzykowne dla szpilek no i strasznie dlugi dolot. orginaly z abartha tak wygladaja :

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-04-17 21:43:52 ]

Niom;] My stworzylismy cós podobnego;] Wysokość to jak pamiętam 55mm;]

A wygląda to tak (nie ma na zdjęciach jeszcze tulejek centrujących)

Trochę przesadziłem z rozmiarem fotek