Impreza była udana :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Impreza w Starachowicach była udana (poza paroma incydentami wynikającymi ze złej organizacji). Przyjechało kilka mocnych autek. HFP reprezentował tylko jeden uczestnik - czyli ja (jedyny Hyundai imprezy). Startowałem w klasie Turbo. Los chciał, że jechałem w parze z Toyotą Suprą (chyba 3.0 Turbo). Podjąłem wyzwanie i mój Hyundai 1.5 GT spisał się nadspodziewanie dobrze. Niestety nie wygrałem ale było naprawdę bardzo blisko. Brakło mi doładowania na 4 biegu na ostatnich 100 metrach. Chyba się zawściekłem i czas coś podłubać .

Szkoda że byłem jedynym obecnym klubowiczem

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2006-04-23 21:25:30 ]

Cytat:
2006-04-17 10:36:22, doman1001 pisze:
Szkoda że byłem jedynym obecnym klubowiczem

to jest właśnie HFP czyli klub domatorów

Postaram się wkleić parę fotek z mojego wyścigu (nie wiem czy mi się uda)

Niestety nie ma jeszcze zdjęć z linii mety ale wyjaśniam że na ostatnich 100 m doszedł mnie i wyprzedził i wygrał. Ale myślę, że jak na wyścig Hyundaia sCoupe 1.5 GT (seria) vs Toyota Supra 3.0 T to i tak niezły wynik.

Chyba nie takich domatorów
Tylko kres ciut cieżki

Extra impreza i moim zdaniem świetny wynik
Pozdrawiam.
Misio

Cytat:
2006-04-27 11:15:56, _Misio_ pisze:
Chyba nie takich domatorów Tylko kres ciut cieżki

przeciez to nie tylko w tym roku ale odkąd pamietam tak bylo

P.S.

Gratki

Cytat:
2006-04-27 11:15:56, _Misio_ pisze:
Chyba nie takich domatorów

Patrząc na listę ludzi na zlot w Warszawie mam troche inne odczucia i wyjątkowo takie jak Speed...

tak jak to zwykle bywa, problemem jest kasa a nie brak chęci....

Informacja o zlotach zawsze jest dawana z ogromnym wyprzedzeniem. Info o majówce wisi od połowy stycznia. Dla tych, którzy by naprawde chcieli i się nastawili mogliby zacząć odkładać kasę. Ja wiem, że to się łatwo mówi, ale ja jadę z drugiego końca Polski, a klubowiczów z centrum polski będzie 3 (słownie: trzech)...

no właśnie, łatwo się mówi - niestety ale najpierw trzeba wydawać pieniążki na potrzeby niższego rzędu, potem władować w samochód, a dopiero na końcu zebrać na wyjazd na zlot

Patrząc po tych imprezach na których ja byłem ... nie było tak kiepsko z frekwencją
Pozdrawiam.
Misio

Zaraz zaraz panowie ten post jest chyba o imprezie na której ja byłem a nie o waszych bolączkach (niewątpliwie ważnych).
Pozdrawiam

Podziwiam Kolege za walke masa mała na starcie pokazała swoje szkoda ze ten odcinek nie był mniejszy ehehe P.S na 3 biegu przy ilu tys obrotów masz setke ? bo chcem porownać mniej wiecej Turbo bez serie Pozdrawiam

Dzięki za uznanie ToMMiX18 . Szczerze mówiąc jak jechałem skupiałem się na obrotku i zegarze doładowania żeby nie przesadzić i maksa wycisnąć także nie mam pojęcia jaką prędkość rozwinąłem.
Pozdro

doman1001 brawo !!- szczeże za pokazanie że hyundaie to nie takie "ostatnie" są ale z suprą to małe szanse miałeś myślę że gościu cału czas kontrolował sytuację ,jeżdziłem tym autem i zgadzam się że do 2500-2800 rpm ma gigantyczną turbo dziurę z drugiej jednak strony katalogowe 5,9 do setki trudno pokonać hyu nawet 700-800 kg lżejszemu- rozpędzałem ją do 90 km/godz na dystansie około 60-70 metrów na 1 biegu ! (wersja twin turbo 266 konna, masa jak pamiętam 1800 + - kilogramów ) ale jeszcze raz brawo!

Rowniez gratulacje, start wyglada imponujaco, tez jezdze takim autkiem - powiedz czy Twoj jest taki zupelnie seryjny?

Ja z ostatnich osiagniec moge dodac na konto naszych kochanych Hyundai - pokonany Golf GTi - cieko bylo ale o jakąś jedna dlugos auta I rzeczywiscie problem jest pozniej utrzymac przewage ze startu

Pozdrowionka i jeszcze raz gratulacje!
Fuxio

Jedyne co zrobiłem to troszkę podkręciłem doładowanie na 1.1 bar (na razie). W planach większa moc
Pozdrawiam

Yhm dzieki za odpowiedz Tez planuje troche swojego wzmocnic Jeden z forumowiczow w temacie tuningu sporo o tym pisal wiec chyba moc mozna spokojnie o te 20%-30% podniesc, obnizyc wage i na zawody Na Bemowie w eliminacjach polegl VW G40 z reprezentatem naszego autka.

Pozdrowionka
Fuxio