Wzmacniacz za 500 600 zł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Potrzebuje jakiś wzmacniacz do 600 zł(moze być troszke tanszy). Ma zasilać skrzynie...hmm i tu jest problem bo na jej temat mam mało informacji.
skrzynia ground zero, 2 cewkowa, wydaje mi sie ze głośnik ma 25 cm i z tego co wiem to moc max to 800W.

myśle ze najlepszym wyjściem byłby jakiś monoblock ale za ta kase raczej nic fajnego nie kupie.
Pozostało chyba szukać jakies dwu kanałowki która w mostku pracuje przy 2 Ohm.

Poradzcie coś bo w tych tematach jestem gorzej niż zielony

pomoże mi ktoś??

jaki opór ma 1 cewka? I czy ten wzmacniacz ma zasilac tylko subwoofer czy system przedni tez? I czy zalezy ci na tym zeby było głosno czy czysto bo niestety za ta kase trzeba pojsc na jakis kompromis

nie mam pojecia jaki opór ma 1 cewka. Można to jakoś sprawdzić? Wzmak ma zasilać tylko suba i wole zeby było "czysto"

morzna sprawdzic miernikiem W tej kasie ciezko bedzie cokolwiek wyrwac co produkuje 800W RMS
Proponowałbym cos takiego:
SoundStream
EarthQuake
Blaupunkt

skrzynia ma 800W ale mocy max a nie RMS. Nie mam pojecia ile ma mocy RMS

Cytat:
2006-04-26 18:11:50, bobimistrz pisze:
skrzynia ma 800W ale mocy max a nie RMS. Nie mam pojecia ile ma mocy RMS

a znasz dokłady model głosnika moze?? Podejzemam ze głosnik ma cos kokoło 400-500W RMS ale to tak tylko przypuszczalnie

No własnie nie znam modelu. Rozebrałem trochce skrzynie ale tam gdzie sie dostałem nic nie pisze. A całego głosnika jak narazie nie wyciągne bo nie mam takich kluczy

No to trudno Ale mysle ze Monacor CarPower HPB-1502 powinien wystraczyc kosztuje cos nieduzo ponad 400zł do tego pozadne kable zasilajace 20mm^2, od wzmaka do subwoofera min 4mm^2, wazne zeby były markowe i bedzie smigac miło

Dziekuje bardzo za opowiedzi