| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-17 15:38:20 Witam.
Mamy zamiar założyć LPG do nubiry. Zdecydowaliśmy sie na sekwencje, ale jako, że za często gazowników nie odwiedzam nie wiem którzy są naprawdę dobrzy..... dlatego chciałem Was prosić dobrzy ludzie o polecenie kogoś konkretnego
Rejon działania Katowice i okolice
w sumie mam pod domem gazownika, który woła 3100 zł za sekwencje , ale opinii o nim nie znam..... może ktoś z Was zna?? klikkkkkkkkkkkkk dziękuję i pozdrawiam |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-17 16:48:18 w klubie nubiry jeden gość miał założoną sekwencję.. i mu nie grały wolne obroty....
w efekcie zmienił na II gen..... i to był w zasadzie jedyny przypadek, ze ktoś miał problemy..... w moim temacie wypowiedział się jeden z kolegów mający chyba duże doświadczenie w kwestii istalek .....
to była jego odpowiedź na stwierdzenie klubowicza któremu to właśnie sekwencja nie chodziła:
pewnie o tą ostatnią wypowiedź Ci chodziło..... Rozmawiałem też z jednym z klubowiczów który II gen zmienił na sekwencje i jest b. zadowolony , problemów nie ma....... osiągi się poprawiły, spalanie spadło z 13 l do 9 (na trasie przy dość dynamicznej jeździe) Pytałem też o opinie na forum vectry....... 2.0 16 V w viki to prawie ten sam silnik..... jak narazie 2 osoby się wypowiedziały i są zadowolone z sekwencji..... Z gazownikiem też gadałem.... mówił że nie ma problemów z sekwencją w nubie...... ale próbował mnie przekonać do II gen.. twierdząc że te instalki w nubirze b. dobrze się spisują....... i że przy II gen mam 1200 zł w kapsie.... jednak mówił też że mogą zdarzyć się strzały.... trzeba dbać o świece, kable itp....... Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw... w zasadzie wszystko przemawia ZA sekwencją ( no może prócz ceny...) Pozdrawiam |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-17 17:23:54 a ja jestem akurat z usług rzepki bardzo niezadowolony....
on właśnie montował gaz w moim espero ( przynajmniej tak pisze w gwarancji ) no i raz, że założył starszą generacje instalki a 2 instalka jest źle załozona ( np u wejścia do filtra pow. mam spirale, która sie nagrzewa i latem samochód ma gorsze osiągi.. bo nie ma dopływu zimnego powietrza ....rury do filtra pow od błotnika nie mam....) ponadto na wejściu rury do filtra powietrza miałem zaślepkę z jakiegoś materiału na 3/4 otworu....... mikser był nieszczelny zarąbany od środka chyba distalem..... po wyczyszczeniu miksera i usunięciu materiału auto ciepłe dni zaczeło dużo lepiej jeździć..... Gazownik co mi to poprawiał chwytał sie za głowę... P.S. na kołpak mam kilku chętnych.. żaden nie odebrał więc.....
Pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2006-04-17 19:14:27 ] |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-17 18:37:51
silnik w mojej nubie ma ok 170 kkm.... czy dużo czy mało nie wiem.... wiem, że chodzi idealnie.... zero problemów wiem co mam, bo mam ją od nowości.... na usterki nie narzekam....a wręcz jestem bardzo zadowolony........... wiem że ta instalka to 1/3-1/4 jej rynkowej wartości.... mógłbym sprzedać mój egzeplarz i kupić niewiele drożej nube z teoretycznie mniejszym przebiegiem niż mój i z gazem... ale wiesz na co trafisz??? obliczając same tylko dojazdy na studia to jeżdżąc na LPG ( zakładając spalanie gazu 10 l, benzyny ok 7) wyszła mi oszczędność ok 240 zł...... instalke będziemy brać na raty ( 11 rat po 310 zł >> w tym akurat przypadku ) ponieważ od przyszłego tygodnia mój ojciec zaczyna jeździć w trasy, a ja będę musiał dojeżdżać na uczelnie (ok 70 km w 2 strony) to chyba sie to opłaci... lepiej te 240 zł pakować w raty za instalke niż na noPb... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-04-17 18:47:11 no to nic tylko dobry warsztat i jazda ![]() |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-17 19:15:21 tylko albo aż |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2006-04-18 17:47:06 ELPIGAZ
A tu? Konkretnie to chodzi mi o zakład w Będzinie. Nie mam doświadczeń z ich sekwencjami, ale 2 gen. robią bez zastrzeżeń. Ogólnie warsztat raczej solidny. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-18 18:08:56 dzwonłem dziś do elpigazu w katowicach... w zasadzie nic ciekawego mi nie zaoferowali....
zdecydowaliśmy się już praktycznie na instalke firmy zenit ... jednak okazuje się, że w nubirze sekwencyjny wtrysk nie jest w całym zakresie obrotów... podobno ta instalka świetnie się sprawdza i nie ma z nią problemów. gość daje 2 lata gwarancji..... cena to 2900 zł..... jeszcze trochę się waham między nią a OMVL ..... ale gazownicy od OMVL wydają się być mniej rzeczowi od gostka z zenita...... tamci nie zakładali jeszcze nigdy LPG do nubiry, jak otwarłem maskę to gość zdziwił się chyba na minus :hmm: mówiłem mu że sekwencja nie jest w całym zakresie obrotów .. stwierdził, że dadzą sobie radę i wszystko będzie OK...... ale jednak mnie do końca nie przekonał.... gość od zenita zna nubirę ( wcześniej śmigał lanosem ), przynajmniej z tego co mówi wynika że wie o co chodzi z wtryskiem w nubie.... samą instalkę bardzo chwali, twierdząc, że jest nowoczesna, zakładał podobną do chevroleta blazera.... pokazywał mi filmiki z montażu i później jak to działa.... ogólnie zrobił pozytywne wrażenie..... gość ma zakład na ul. Kolejowej w Katowicach (baza TRANS-BUD) nazywa się CENTROGAZ duystrybutorem tych instalek jest ta firma ( tak wynika z ulotki) klikkk |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-04-18 19:03:36
Podobno instalka , którą właśnie ten gość mi zakładał do ligancy świetnie się miała sprawdzać , auto miało być w miarę oszczędnie i Podobno miałem zapomnieć że jeżdzę na gazie... Podobno bo problemów było bez liku a w/w "gość" się w końcu na mnie obraził i powiedział że mam mnie w dupie i Podobno 2 lata gwarancji też .... Podobno gość miał być zajebisty ...fakt ..Wrażenie jak się go słuchało to robił .....niestety mam smutne doświadczenia i kontakt z gościem ODRADZAM ....wszystko gra do momentu powstania jakiś problemów....klient jest wtedy traktowany jak intruz !
Więc życzę powodzenia.....tak jak mówiłem...Jedyna szansa to liczyć na bezproblemowość i bezawarayjność instalki ...może się akurat uda
Gratuluję odwagi i Powodzenia ! |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-18 23:33:53 nie kracz |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-21 22:45:50 dziś odebralem zagazowanego potwora..... nie ma żadnej różnicy miedzy benzyną, a gazem.. jeździ tak samo.... obroty nie falują..... auto zachowuje się identycznie jak na benzynce...... fotki całej instalki.... niestety narazie z telefonu klikkk |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-04-21 23:20:50 Że też my musimy takie drogie gówno do aut zakładać, i potem trząść portkami bo tania jak barszcz benzyna jest u nas luksusem........ |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-04-21 23:37:45
A przygasa Ci jak przyspieszasz, czy jak hamujesz?
Dlaczego zalozyli Ci parownik w poprzek auta? Ogolnie wyszstko wyglada bardzo ladnie Tylko mogles sobie wybrac jakies mniej eksponowane miejsce na przelacznik od gazu |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-04-21 23:52:39
Tosz to cały Koliberek właśnie ! .....żeby było śmiszniej wręcz ZMUSIŁ faceta zeby ten knefel był CENTRALNIE !! .....wprawdzie na realu nie jest aż tak (KOSZMARNIE) ale ten przycisk jest cholernie "gruby" i jednak "boli oczy" .....oczwista wszsytkich jeno nie Kolibrowych |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-22 00:50:58
nic nie przygasa..... w ogóle nie czuć że jest LPG w autku
o parownik spytaj gazownika .. ja się nie znam
a miejsce sam wybrałem, bo jest dobrze widoczne i pod nim jest niewykorzystywana zaślepka, zamiast której montowali tempomaty |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-04-22 00:53:09
qrna Boguś ale zmieniasz zdanie.... jak był u mnie to mu się podobało... a tera takie coś
najważniejsze że nic mi go nie zasłania, jak w esperaku.... co do samej instalki to nawet nie czuć kiedy się autko na LPG przełącza |
Padre_cornelone Erdzero jeden 8 Lpg Katowice | 2006-04-22 13:27:07 Jak ostatnio jechałem na gazie to mi przy przyspieszaniu przygasło........
...cygaro....... |