MotoNews.pl

Montaż LPG Katowice _ Ktoś miał do czynienia ...???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
z tym zakładem

KOPI AUTO-GAZ-SERWIS

Katowice - Ochojec
ul. SZenwalda 50
tel. (32) 252 00 48
kom. 606 610 214
kom. 608 387 345

Zastanwiam się czy nie zlecić im montażu instalacji LPG do nubiry 2.0 16V

jest to system DREAM XXI N firmy REG OMVLspa ( a SIT Group company) -> Dokładnie taką nazwę mam na ulotce reklamowej.......

instalka sekwencyjna , cena 3100 zł

za wszelkie info serdecznie dziękuję ew. jeżeli możecie mi polecić inny zakład to zapraszam

w dziale polecanych zakładów znalazłem jedną pozytywną ocenę... ale może jeszcze ktoś miał z nimi do czynienia???

Pozdrawiam

dołączam do pytania jeszcze jeden zakład na ul. Kolejowej w Katowicach ( CENTROGAZ)

gość wydaje sie być rzeczowy...

zaproponował mi instalkę firmy zenith za 2900 zł

pozdro

zdecydowaliśmy się już praktycznie na instalke firmy zenit ...

jednak okazuje się, że w nubirze sekwencyjny wtrysk nie jest w całym zakresie obrotów...

podobno ta instalka świetnie się sprawdza i nie ma z nią problemów.

gość daje 2 lata gwarancji....

jeszcze trochę się waham między nią a OMVL .....

ale gazownicy od OMVL wydają się być mniej rzeczowi od gostka z zenita...... tamci nie zakładali jeszcze nigdy LPG do nubiry, jak otwarłem maskę to gość zdziwił się chyba na minus :hmm:

mówiłem mu że sekwencja nie jest w całym zakresie obrotów .. stwierdził, że dadzą sobie radę i wszystko będzie OK...... ale jednak mnie do końca nie przekonał....

gość od zenita zna nubirę ( wcześniej śmigał lanosem ), przynajmniej z tego co mówi wynika że wie o co chodzi z wtryskiem w nubie....

samą instalkę bardzo chwali, twierdząc, że jest nowoczesna, zakładał podobną do chevroleta blazera.... pokazywał mi filmiki z montażu i później jak to działa....

ogólnie zrobił pozytywne wrażenie.....

gość ma zakład na ul. Kolejowej w Katowicach (baza TRANS-BUD) nazywa się CENTROGAZ

duystrybutorem tych instalek jest ta firma ( tak wynika z ulotki) klikkk

hehe widze że narazie nikt ci nie odpowiedział
ja ci odpowiem że ten zakład ul. Kolejowej w Katowicach (baza TRANS-BUD) nazywa się CENTROGAZ jest Ok przynajmniej w opinii mojego kumpla który gazował tam lanosa, z tym że II generacje tam zakładał.
Co do instalacji to musza wypowiedziec się fachowcy

heh widzę, że rodzynek się znalazł

ja ma jednego kumpla, który do nubiry gaz tam zakłądał i również jest zadowolony... ale z kolei Bogdan1 jest niezadowolony.....

w sumie wybrałbym innego gazownika może, ale po sprawdzeniu wczoraj ok 15 stacji stwierdziłem, ze jedynie ten gość zna się na rzeczy.... w Pszczynie też byli konkretni... ale trochę daleko, anajomy z Tychów miał dużo wyższe ceny... goście z Szewnwalda.. zrobili na początku na mnie dobre wrażenie, ale jek wczoraj gość podniósł masę to wygladał na zdziwionego rodzajem silnika... no i nie zakładał jeszcze nigdy gazu do nubiry...

Gosć z Kolejowej juz zakładał podobno wielokrotnie, wie ponoć o co biega (nubira nie ma pełnego sekwencyjnego wtrysku.. dopiero od 3 000 obotów bodajrze...)

W pt najprawdopodobniej będą mi instalować wszystko....

na pewno dam znać co i jak

Trzeba uważać z doborem instalki do tego samochodu bo mogą być problemy, tak jak kolega kolber7 stwierdził tam jest full group i np. Diego sobie nie radzi, mój znajomy ma ten sys. w nubirze i rozpędza się tylko do 130km/h

o właśnie..... wtryski pracują parami.... co pół obrotu wału zmienia się para

dziś odebrałem zagazowane auto.......

nie ma różnicy między benzyną a gazem.... autko tak samo chodzi na gazie jak wcześniej na benzynie

fotki

Cytat:
2006-04-19 19:55:29, Kolber7 pisze:
o właśnie..... wtryski pracują parami.... co pół obrotu wału zmienia się para

Fajny masz wlew gazu i to jeszcze pod klapką, powiem szczerze że pierwszy raz taki widze tankuje sie normalnie czy musisz jakąś przedłużke zakładać ??