Tarcze hamulcowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wziołem sie za naprawe hamulcy bo już są do dupy.Chciałem wymienic klocki, patrze-a tu tarcza nie jest idealnie gładka tylko się zniekształciłaa od klocka od wewnetrznej strony auta.Wiąże z tym pytanie, czy tarcze dać do przetoczenia (ile zł? ) czy zainwestować w nowe tarcze np. Brembo lub Ate? Dotychczasowe tarcze są grube,tylko po jednej stronie zniekształcone..dordzicie coś?

Cytat:
2006-04-18 13:33:37, kosmat pisze:
Witam, wziołem sie za naprawe hamulcy bo już są do dupy.Chciałem wymienic klocki, patrze-a tu tarcza nie jest idealnie gładka tylko się zniekształciłaa od klocka od wewnetrznej strony auta.Wiąże z tym pytanie, czy tarcze dać do przetoczenia (ile zł? ) czy zainwestować w nowe tarcze np. Brembo lub Ate? Dotychczasowe tarcze są grube,tylko po jednej stronie zniekształcone..dordzicie coś?

jak masz oryginalne to daj do przetoczenia, mi tarcze wala jak sqr.. podczas hamowania i mam zamiar przetoczyc, problem krzywienia sie tarcz to chyba normlka w BMW.

Jeśli są grube i nie mają bicia przy hamowaniu to przetoczenie obu powinno kosztować nie więcej jak 50-80zł.
zdunekm, w przypadku bicia przy hamowaniu niestety czeka Cię wymiana tarcz - tarcze wentylowane w BMW i nie tylko mają to do siebie że potrafią się rozwarstwiać (pękają przegrody) i toczenie nie pomaga, wiem z doświadczenia bo miałem identyczną sytuację i tokarz nawet nie chciał się za nie zabierać - strata pieniędzy.

Cytat:
2006-04-18 15:58:39, misiek1238 pisze:
Jeśli są grube i nie mają bicia przy hamowaniu to przetoczenie obu powinno kosztować nie więcej jak 50-80zł. zdunekm, w przypadku bicia przy hamowaniu niestety czeka Cię wymiana tarcz - tarcze wentylowane w BMW i nie tylko mają to do siebie że potrafią się rozwarstwiać (pękają przegrody) i toczenie nie pomaga, wiem z doświadczenia bo miałem identyczną sytuację i tokarz nawet nie chciał się za nie zabierać - strata pieniędzy.

ja oryginalne juz wymienialem bo nie chcialem przetaczac bo za komplet 2 dalem 170 zł pozatym ja nie mam zadnych pekniec, a co do krzywienia sie w moim przypadku to przyczyna byly luzy na wahaczach noi powstawalo bicie kol ktore przenioslo sie na tarcze. Teraz jest wszystko jak powinno byc

I ja sie przylacze do tematu. Mam pytanie przy jakiej grubosci tarczy nalezy ja wymienic ?

Było na forum przed swietami!