| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-04-17 20:31:47 Witam
Tak przy świętach oczywiście mój poldi musiała się jak zwykle zepsuć bo by nie był tak wyjątkowym modelem jakim rzecz jasna jest. Od początku jego posiadania mam problemy z elektryka zaczęły się od pożaru silnika wycieraczki tylnej szyby, banał wycieraczka się zatrzymał ja tego nie zauważyłam myśląc ze jest wyłączona spokojnie jechałam dalej a po chwili poczułam swąd i zobaczyłam dym w bagażniku rozgrzany silnik doprowadził do stopienia wszystkich gumowych i plastykowych części w jego pobliżu a co za tym idzie uszkodził instalacje elektryczna. Kupiłam kolejny wymieniłam już było cacy a tu bum niema świateł to znaczy raz są raz niema ok. elektryk skasował mnie na 200zł sprawdził całą instalacje kupiłam przekaźnik 86zł zapewnił mnie być ok., i tak była przez tydzień........... od tej pory już nie wywala mi bezpieczników ale je TOPI, stapia w jednolita masę. I dzisiaj tez kolejny bezpiecznik STOPIONY tym razem banał bezpiecznik od ogrzewania szyby ale za nią uszkodził się jeszcze bezpiecznik i przekaźnik klaksonu i znów na szczęście mój ulubiony pan Wojtek który naszczepcie nie jest krwi pij ca ratował sytuacje. Czy ktoś mi powie co się z tym poldim dzieje dlaczego nie wybija bezpieczników tylko je topi a wszystko lawinowo psuje się dalej???? |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-04-17 20:35:25 Dodam jeszcze ze juz sie nabawiłam fobji i jak tylko czuje swad palonego plastiku to chwytam za gasnice i szukam pożaru |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-04-17 21:00:49 Dieki ci drogi marcinie za cenne wskazówki mysle ze masz wiele racji i jak tylko słonce wtanie sprawdze te prewody A klakson to proste bezpieczniki od szyby i klaksonu są obok siebie wiec stopiły się jeden od drugiego a potem przekaźnik |
SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2003-04-17 23:11:36 Cze.
Cos musi w tym byc , bo mój poldasek odmówił posłuszenstwa po raz pierwszy . padła bardzo rzadka rzecz - mianowicie "zielony kabelek" Pozdrawiam Silan |
![]() NoBo SC Sporting 1.1 SEICENTOMANIA! | 2003-04-18 09:58:04 no tak,ale zapalniczki nie masz i spróbuj teraz naładować telefon na wakacjach pod namiotem |
Pablo Polonez 1.6 GLI gdańsk | 2003-04-18 10:06:16 No właśnie brak zapalniczki, ro kolejny problem ktorym sie zajme wlasnie teraz, na poczatek kupie nowa i zobaczymy moze bedzie dobrze |
Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2003-04-18 17:30:59 mi się kiedyś coś fajczyło zza zegarów przez tydzień. potem wizyta u elektryka, 2h szukania przyczyny, 60zł za robociznę i co?!? |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-04-19 21:58:04 Sprawdziłam pobieznie kabelki nic nieznalazłam |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-04-19 21:59:56 dzielna kobita ;]
|
keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2003-04-20 00:10:31 Ja miewałem ciągłe problemy z elektryka. Byłem w styczniu u elektryka i znalazł wszystkie przyczyny. Teraz czekam na zasilek i rozwiąże problem. U mnie przedewszystkim grzała się kostka od stacyjki (główne kable) okazało się że zwarcie jest na przejściu kabli z kabiny do komory silnika. w otwór w blachach powinna być wsadzona gumowa uszczelka a przez nią puszczone kable. U mnie tak nie było i poprzecierało przewody. Wystarczy że wymienie głowne przewody i założe tą gume i jeden problem z głowy. Drugi powstał na skutek pierwszego. Kable zwierały, grzało bezpieczniki i popsuły się styki bezpeczników w puszce nad schowkiem. Trzeci problem to instalka od haka która przegniła bezpośrednio przed hakiem(narazie odłaczona).
|
dowciapny Polonez Caro 1,5 GLE Warszawa-Bielany-Chomiczówka | 2003-05-09 12:11:08 Miałem podobny problem i co sie okazalo, wystarczylo ze mi jedna masa zardzewiala i wszystko po kolei wywalalo.
Co zrobilem : odkrecilem wszystkie masy przykrecone do karoserii i oczyscilem je szczotka druciana i miejsca gdzie byly przykrecone, po czym przejechalem WD40. zmienilem wszystkie bezpieczniki gdyz mialy swoje lata i jest oki. sprawdz tez czy masz cale nadkola i ci woda nie cieknie na elektryke.co jeszcze moge doradzic, sprawdz laczenia kabli bo u mnie nie kture byly poprostu skrecone ce soba, na laczenie wsadzilem kostki. na swiatlech wymienilem po 10 laach uzytkowania kostki i nawet mimo wypadku i braku obudowy one swieca. Tak wiec w zasadzie mozna wszystko zrobic samemu i koszta beda tylko materialow. Pozdrawiam i zycze powodzenia .dow |
BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-05-09 12:21:59 ja mam tez problemy z elektryka Swiatla drogowe nie swieca gasna wszystkie prucz postojowek przekaznik pyka ale nic prucz postojwek nie sweci druga sprawa to pali mi sie nonstop bezpiecznik od prawej postojowki podswietlania zegarow i lewego swiatla tylniego ... no i ostatnio wentylator przestal mi dzialac paranoja nie moge znalesc przyczyny POmocy |
dowciapny Polonez Caro 1,5 GLE Warszawa-Bielany-Chomiczówka | 2003-05-09 12:32:49 BARRY
zmien kostki bo prawdopodobnie sa popalone o dla tego mozesz miec takie historie chodzi mi o kostki przy samych swiatlach. |
Ronaldo Miłośnik FSO Polonez Atu+ 1.4GTI ... Poznań | 2004-05-03 21:09:24 Czołem!
Od tygodnia nie mam drogowych... Pozostałe światła są OK. Po przełączeniu na drogowe, wszystko gaśnie oprócz postojówek. Dzisiaj sprawdziłem przekaźniki i jest OK. Przekaźnik od drogowych ma doprowadzone napięcie od sterowania, i załącza się po włączeniu drogowych. Z tego co jeszcze sprawdziłem, to przewód zasilający przekaźnik jest też OK, tzn. jest cały ale bez prądu. Wyjąłem skrzynkę bezpieczników i nie mam wogóle prądu na bezpieczniku od drogowych. Do tego bezpiecznika idą 3 przewody... 1 co idzie do przekaźnika i dwa inne(zielone) . Czy ktoś może mi powiedzieć skąd idą te dwa przewody i gdzie szukać ich początku? Dodam, że mój Poldek to "przejściówka" |