Klapa rodem z BMW:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem tutaj nowy tak więc witam wszystkich Już na początku mam pytanie- czy moze ktos juz próbował zrobić automatyczne otwieranie klapy bagażnika takie jak w nowych BMW. A moze ktoś z Was ma jakies namiary gdzie możnaby nabyć siłowniki nadające sie do takiego cudeńka

Pozdro!!

silownik itp wszystko jest przeciez. tylko dorobic kanal z pilota i masz - nic trudnego. a to wcale nie domena bmw

Cytat:
2006-04-18 22:16:36, Cwikus pisze:
silownik itp wszystko jest przeciez. tylko dorobic kanal z pilota i masz - nic trudnego. a to wcale nie domena bmw

to chyba nie o to chodzi..tylko o w pelni elektryczne otwieranie zamiast jedynie zwalniania sprezyny..swoja droga przekombinowany pomysl..bedzie PRAWIE jak bmw

a jaki siłownik do tego sie nadaje jesli wiesz to czy mogłbys podpowiedzieć? a otwieranie z pilota juz mam ale wolałbym kompleksowe otwieranie i zamykanie

Zatrudnij świstaka

Sorry niemogłem sie powstrzymać.

Trzeba było nie kupować złomiaka,tylko BMW.Nie musiałbyś nic przerabiać

Dajcie Koledze szansę....

dorównać sąsiadowi .. ...PRAWIE

no dobra...spróbuję zapytać poważnie :

Po co Ci to je ?? - znaczy jaką widzisz konieczność zastosowania tegoż rozwiązania w praktyce??

...jeżeli tylko po to żeby podziwał sąsiad od bmw to........ poważny nie będę

bosz no zlitujcie sie jak tu zachowac powage..przeciez otwieranie klapy dorabiac to bezsens a zamykanie ..coz problem nie jest jak zamknac klape tylko jak zatrzasnac zamek..powinien byc dodatkowy specjalny mechanizm dociagajacy klape..jakby domykajacy..inaczej zaden silownik nie zmusi jej zeby sie zatrzasnela..predzej wygnie klape

A już powoli się nudno robiło, Bartek1112 dorósł, Armani01 spoważniał...

Cytat:
2006-04-19 07:22:13, piotr_ek pisze:
A już powoli się nudno robiło, Bartek1112 dorósł, Armani01 spoważniał...

I Piotrek nie miał już z kogo łacha drzeć......

Przeczytajcie to koniecznie!!!!!!!!!! będąc tutaj nowym nie myślałem że na tym forum są tacy jak by to określić mózgowcy którzy nie potrafią nic innego jak tylko prezentować swoje mądrości> Idea KLUBU polega na tym ze jeden drugiemu pomaga, a jeśli nie wie to sie nie wypowiada się , a tu napiszesz post to zamiast porad to same morały "a to nie rób" "a to sie njie opłaca " ""a to nie warto" "a to sie nie opłaca"--- jeśli moja wypwiedz was uraziła to mnie zablokujcie ale mówie co mysle

[ wiadomość edytowana przez: qbass21 dnia 2006-04-22 22:47:14 ]

A wiesz co ja ci nowy powiem

WYSZUKIWARKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2006-04-22 22:31:38, qbass21 pisze:
Idea KLUBU polega na tym ze jeden drugiemu pomaga

Masz rację.zazwyczaj staramy się pomagać sobie nawzajem.Poczytaj sobie różne posty.Ale to dotyczy normalnej pomocy przy typowych problemach,a nie "Jeeezzzzzuuuuuu,widziałem jak portorykańczycy zakładają sobie pneumatyzne zawieszenie.Ale to fajne ja tesz kce coś takiego mieć w espero.JAK TO ZROBIĆ? "

A jeżeli ci nie odpowiada nasze towarzystwo......... zmień klub

Cytat:
2006-04-22 22:31:38, qbass21 pisze:
Idea KLUBU polega na tym ze jeden drugiemu pomaga, a jeśli nie wie to sie nie wypowiada się

jakiego klubu to idea? bo chyba nie mowisz o naszym pomoc pomoca ale tak jak powiedzial kjujik czy jak on sie teraz nazywa..to dotyczy jakichs sensownych pytan pojecie sensownosci jest subiektywne ale zwykle zalezy od ilosci osob ktore dany pomysl skrytykuja lub obsmieja...jesli pomysl nie podoba sie piotrkowi np to mozna to olac..dziwne by bylo jakby sie podobal adasiowi tez moze sie nie podobac..mozna z tym zyc.. ale jesli czyta sie cos co juz na pierwszy rzut oka jest od czapy..to jest to swietny powod zeby obsmiac lub wyszydzic

a tak serio zupelnie to juz w poprzednim poscie uzasadnilem merytorycznie dlaczego nie warto tego robic..
1. po co? bmw to i tak nie bedzie..a jak sie cos wsadza do bagaznika to chyba machniecie przy tym klapa nie jest jakims nadludzkim wysilkiem
2. to naprawde nie jest prostacki silownik ktory tylko ciagnie klape w dol..jesli myslisz o tym powaznie..to zobacz jak takie mechanizmy wygladaja w powaznych samochodach i sam ocen jakie masz szanse zaadaptowac to do espero...po krotkiej refleksji dolaczysz za pewne do grona osob smiejacych sie z tego pomyslu

Dokladnie musialbys dorobic mechanizm ktory zamknie klape a potem jeszcze ja dociagnie a to bedzie ciezko, lepiej machnac reka, otwieranie z pilota fajna sprawa

Cytat:
2006-04-23 00:32:47, qbaj pisze:
ale jesli czyta sie cos co juz na pierwszy rzut oka jest od czapy..to jest to swietny powod zeby obsmiac lub wyszydzic

mowi sie POZARTOWAC! ja tu w zyciu nikogo nie obsmialem lub wyszydzilem.... jesli wlasnie po to tu siedzisz, to zmien klub