MotoNews.pl

Zderzaki w kolorze nadwozia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie jak pewnie zauważyliście helmuty maja jakieś dziwne upodobania i większość e36 ma nielakierowane zderzaki.
Moja furka też tak ma( helmut zaiwestował w sportowe fotele z regulacją na milion sposobów, a lakier jest akryl i zderzaki szare ), ale chciałbym to zmienić, a z racji tego że nie lubię zbytnich "odchyleń" od oryginału mam pytanko: czy zderzaki były malowane całe czy do połowy (tak jak ma zdunekm).
Zastanawiam się bo czasmi widzę na mieście że mają pomalowane cale łącznie z progami a czasami nie.
A może to się zmieniło przy okazji jakiegoś faceliftingu??

PS. Zdunekm fajną masz tą kupejkę, kolor zajebioza!

[ wiadomość edytowana przez: leczyko dnia 2006-04-19 19:24:31 ]

Zderzaki były lakierowane całe, poza listwami oczywiście, i w przypadku zderzaka tylnego nie była lakierowana ta dolna nakładka a przedniego kratka. Podobnie wygląda sytuacja z progami, były lakierowane w całości

Cytat:
2006-04-19 19:21:36, leczyko pisze:
Panowie jak pewnie zauważyliście helmuty maja jakieś dziwne upodobania i większość e36 ma nielakierowane zderzaki. Moja furka też tak ma( helmut zaiwestował w sportowe fotele z regulacją na milion sposobów, a lakier jest akryl i zderzaki szare ), ale chciałbym to zmienić, a z racji tego że nie lubię zbytnich "odchyleń" od oryginału mam pytanko: czy zderzaki były malowane całe czy do połowy (tak jak ma zdunekm). Zastanawiam się bo czasmi widzę na mieście że mają pomalowane cale łącznie z progami a czasami nie. A może to się zmieniło przy okazji jakiegoś faceliftingu?? PS. Zdunekm fajną masz tą kupejkę, kolor zajebioza! [ wiadomość edytowana przez: leczyko dnia 2006-04-19 19:24:31 ]

hmmm jak chcesz to pomaluj do polowy, mi sie osobiscie podobaja e36 do polowy nie dlatego ze sam mam, ale dlatego ze jest pewne oddzielenie od dolu, a co za duzo to nie zdrowo jak powiadaja. Cale zdrzaki pasuja ale do zderzakow od M3 .Ja widzialem ze niektorzy wlasciciele e36 maja jobla na pukcie zderzakow a to dlatego ze np. maluja je cale wraz z listwa czarna !! a niektorzy maluja tez progi a pozniej ta farba odchodzi. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie koles malowal zderzaki to zabulil 600 zł ale pomalowali mu idealnie i nic mu nie odlazi. Zobacz jak ktos maluje bez glowy.

moja betka ma pomalowane cale zderzaki (oczywiscie bez listw) i progi nie uwazam zeby to zle wygladalo, a wrecz bardzo ladnie, farba mi nie odchodzi taka juz sprowadzilem z niemiec z czego bardzo sie ciesze, z tego co mi sie wydaje to juz taka wyszla z fabryki...

PS. fotki w profilu...

[ wiadomość edytowana przez: Sztula dnia 2006-04-19 20:45:16 ]

Cytat:
2006-04-19 20:39:18, Sztula pisze:
moja betka ma pomalowane cale zderzaki (oczywiscie bez listw) i progi nie uwazam zeby to zle wygladalo, a wrecz bardzo ladnie, farba mi nie odchodzi taka juz sprowadzilem z niemiec z czego bardzo sie ciesze, z tego co mi sie wydaje to juz taka wyszla z fabryki... PS. fotki w profilu... [ wiadomość edytowana przez: Sztula dnia 2006-04-19 20:45:16 ]

no masz czarny kolor to nawet jakby progi byly szare to nieprzeszkdzaloby w niczym, a jak ktos ma jasny kolor to roznica rzuca sie w oczy

Mam tak samo pomalakierowane jak sztula. Jesli chcesz lakierowac zderzaki najlepiej oddac do specjalisty niz pozniej dwa razy robic, z tego co wiem trzeba urzyc specjalnego podkladu na plastiki wtedy lakier nie odchodzi ,ale ja bym sie osobiscie za to nie bral

witam, takze posiadalem ten sam problem - zderzaki od polowy szare, progi takze. wygladalo to mniejwiecej tak:

a teraz wyglada juz tak:

a zderzaki jak i progi najlepiej polakierowac cale, u profesjonalisty...

pozdrawiam k1cyprys

fabrycznie to one miały progi szare i zderzaki w starszych e36 całe a w nowszych do połowy szare, ja wolę fabryczne kolory żadne przeróbki a juz mega przesada to pomalowane klamki. Jak kupowałem swoje to można sprawdzić w ten sposób która była malowana (bita i spawana z kawałków czasem przy okazji) moja nadal wygląda jak k1cyprys- a before

Cytat:
2006-05-31 21:19:07, DominIS pisze:
fabrycznie to one miały progi szare i zderzaki w starszych e36 całe a w nowszych do połowy szare, ja wolę fabryczne kolory żadne przeróbki a juz mega przesada to pomalowane klamki. Jak kupowałem swoje to można sprawdzić w ten sposób która była malowana (bita i spawana z kawałków czasem przy okazji) moja nadal wygląda jak k1cyprys- a before

Tak wlasnie trzymaj, jak bylo oryginalnie to tak ma byc ja jestem stwierdzenia : Co za duzo to niezdrowo i wlasnie jak byly do polowy pomalowane to OK jak cale to tez Ok. Gorzej jakby byly cale szare, wtedy lipa, kojarzy mi sie takie auto z wersja podstawowa, a odwalenie takiego egzemplarza i to BMW z szarymi zderzakami to wielka porazka, bo najlepiej to byloby niedlugo tak : Po co malowac maske jak mozna ja pomalowac podkladem albo na czarno ??albo dach zrobimy w kolorze zoltym i tak samo zderzaki, kolor czarny czy szary to ochyda, jednym slowem niedomalowane auto podczas jego produkcji.

Ale fabrycznie też były malowane całe zderzak i progi. Ja mam sowją z 96r i miała pomalowane całe zderzaki (poza listwami oczywiście i kratkami), oraz progi są polakierowane w kolorze nadwozia, zarówno te metalowe , jak i oczywiście oalstikowe nakładki (mówie o orginałach fabrycznie zakładanych).

Cytat:
2006-05-31 21:47:36, daz pisze:
Ale fabrycznie też były malowane całe zderzak i progi. Ja mam sowją z 96r i miała pomalowane całe zderzaki (poza listwami oczywiście i kratkami), oraz progi są polakierowane w kolorze nadwozia, zarówno te metalowe , jak i oczywiście oalstikowe nakładki (mówie o orginałach fabrycznie zakładanych).

Noi gra ale mowi o zabawie w malowanie bo, ludzie juz maja jobla na tym punkcie, przykladem jest malowanie klamek, listew nad drzwiami.

Cytat:
a teraz wyglada juz tak:

Znacznie lepiej

PS. Dlaczego malowałes ramke nerek?

Aha, z tym się zgodze, też nie wiem po jaką cholere ludzie malują wszytskie plastiki na samochodzie, a szzególnie właśnie klamki, i listwy, przecież wcale to lepiej nie wyglada, no ale to już tylko kwestia gustu

Cytat:
2006-05-31 22:12:34, mibhell pisze:
Znacznie lepiej PS. Dlaczego malowałes ramke nerek?

malowalem cale auto aby miec igielke
a co do malowania listew bocznych i klamek to rzeczywiscie lipa... co innego lusterka.
pozdr k1c